TLV  |  LDN  |  NY

מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה
פורומים נוספים:
  • מונדיאל 2018
  • בורסה שוק ההון
  • אופציות מעו"ף
  • אנרגיה ונפט
  • בורסות בארה"ב
  • גבעות עולם
  • מניות ביומד
  • הפורום של hrt23
  • פוליטיקה ואקטואליה
  • פורום נדלן
  • שירות האיתותים בת"א
  • בחירות 2015
  • מעוף פלוס
  • ביזטרייד
  • נסיונות
  • הבלוג של NDX - שי עזר
  • ביטוח ופנסיה
  • ניתוח טכני
  • אג"ח וקרנות נאמנות
  • השקעות ונדל"ן
  • פורום ספורט
  • נפגעי שורט-טרייד
  • אקטואליה וכללי
  • אחר
  • חיפוש הודעה בפורומים:

תגובה להודעה זו  חזרה לפורום  הרשמה לאתר כניסה למערכת 
    21/05/09 19:35 תימוכין טכניים לירידות הצפויות בחודשים הבאים /ו מתחיל מלמטה מצורף קובץ jpg
    בהמשך לניתוח שלי מתחילת השבוע
    http://www.talniri.co.il/forums/Message.asp?Id=499746
    בנוגע לתחזית ארוכת הטווח והמבט הרב-חודשי / רב-שנתי של מדדי ישראל, נתבקשתי לתת תימוכין טכניים לניתוחים שלי ברמה החודשית.

לקח יום-יומיים יותר, אבל הנה הניתוח המבוקש עם השוואות לשפלים האחרונים בישראל. לצערי, אין לנו מספיק נתונים היסטוריים באף תוכנת ניתוח טכני ישראלית על מדדי ישראל, ולכן את מרבית הניתוחים ההיסטוריים שלי אני מבצע על מדדים בארה"ב, באירופה וביפן (עם היסטוריה ארוכה מאוד - אפילו מהמאה ה-19) ומניח הנחות מקבילות על התנהגות השוק הישראלי.

בגרף החודשי הראשון ניתן לראות את השפל של 1994-95 במדד המניות הכללי של ישראל, ובו הדגשתי את 3 התנועות היורדות של השפל:
    הראשונה ביולי 1994 ל-50%- מהשיא של ינואר 1994, השנייה במרץ 1995 לבדיקת התחתית (ושבירתה) והשלישית ביולי 1996 כבר ביצעה שפל גבוה יותר אך למעשה רק חזרה לשפל הראשון.
    בין לבין, הושג שיא באוגוסט 1994 עם 38% עלייה מהשפל הראשון, ושיא שני הושג באוגוסט 1995 ושוב בינואר 1996 אך שניהם לא פרצו את "תקרת הזכוכית" של השיא הראשון, אלא אחרי השפל האחרון.

הדגשתי גם את המתנדים (למי שחושב שמשם תבוא הישועה.....) ואת נטייתם לנוע מתחת לקו האפס (או ה-50%) ואת היציאה אחרי שנה-שנתיים מתחום התחתית.

בגרפים הבאים אני משווה זאת לשפלים הבאים עד היום.

ניתוח טכני מתרגם את התנהגות השוק לכלים נוחים יותר להבנה.
    אין לראות באמור המלצה להשקעה כלשהי או למסחר בשוק ההון.
    הכותב הוא יועץ לכלכלת המשפחה ולניהול התקציב האישי.
    אמנון אירמאי

אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
    טוען....

הודעה ראשית   תגובה להודעה   օהודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
    סימון משתמשים משתמש מחובר   מנהל   מומחה  מנתח טכני  כותב מוערך  אורח  חדשות טלנירי  
    - מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il