TLV  |  LDN  |  NY

מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה
פורומים נוספים:
  • מונדיאל 2018
  • בורסה שוק ההון
  • אופציות מעו"ף
  • אנרגיה ונפט
  • בורסות בארה"ב
  • גבעות עולם
  • מניות ביומד
  • הפורום של hrt23
  • פוליטיקה ואקטואליה
  • פורום נדלן
  • שירות האיתותים בת"א
  • בחירות 2015
  • מעוף פלוס
  • ביזטרייד
  • נסיונות
  • הבלוג של NDX - שי עזר
  • ביטוח ופנסיה
  • ניתוח טכני
  • אג"ח וקרנות נאמנות
  • השקעות ונדל"ן
  • פורום ספורט
  • נפגעי שורט-טרייד
  • אקטואליה וכללי
  • אחר
  • חיפוש הודעה בפורומים:

תגובה להודעה זו  חזרה לפורום  הרשמה לאתר כניסה למערכת 
    17/05/09 22:08 מבט אחר על מדדי ישראל /ו מתחיל מלמטה מצורף קובץ jpg
    כשבחנתי שוב לעומק את הגרף החודשי של מדד המעו"ף לאורך 20 השנים האחרונות, ובמיוחד כשהשוויתי אותו למדד המניות הכללי מתחילת הבורסה בישראל (1990 בבורסהגרף אבל משנות ה-60' במקורות אחרים), אני מתחיל לחשוב על הרהורי כפירה...... משהו הציק לי בניתוחים הרגילים של האנליסטים ונאלצתי לבחון את כל התמונה בעיניים חדשות.

במבט הכללי על ישראל, סיימנו 5 גלים גדולים מתחילת פעילות הבורסה:
    הגל העולה הראשון (1) מ-1953 עד 1963.
    הגל המתקן (2) היה שטוח וארוך מ-1963 עד 1975.
    הגל העולה השלישי (3) היה הארוך ביותר מ-1975 עד 2007
    כאשר "השלישי של השלישי" שלו היה מ-1983 עד 2000.
    הגל המתקן הנוכחי הוא הגל הרביעי (4) והוא יהיה כנראה חד (לפי כללי אליוט) ויחסית מהיר, אולי עד 2011-2012.
    רק בהמשך, משנת 2011 ואילך כנראה נקבל את הגל החמישי (5) הגדול שאולי ייקח את הבורסה לרמות של 2500 נקודות.

נראה לי לכאורה, שהמהלך העולה (במגמה ראשית) מתחיל רק אחרי שמתנד מאקדי מבצע חצייה בפועל, וגם זאת רק אחרי בדיקת תחתית אחת לפחות. לעיתים אמנם אחרי חודשים רבים (ואפילו יותר משנה קדימה) אבל המדדים מגיעים קרוב מאוד לתחתית ואף שוברים אותה למטה לפני ההמראה למסלול ארוך עולה.

אם אני מנתח את התנהגות המדד (החודשי) בכלי פיבונאצ'י, הרי שלמעשה (למרות התמונה בארה"ב) אצלנו כביכול הגענו רק לרמת ה-38% מהמהלך היורד כולו מאוקטובר 2007. לכן רק אם יווצר שפל גבוה יותר מהשפל האחרון (629 במעו"ף או 510 במדד המניות הכללי) נוכל לאמר שאמנם יש לנו מהלך עולה חדש ולא גל 4 של המהלך היורד הראשי.

צירפתי כאן מספר גרפים:
    - גרף חודשי של המעו"ף מ-2000 עם פרשנות אלטרנטיבית למהלך הנוכחי.
    - גרף מדד המניות הכללי 1990-2009 עם הפרשנות האלטרנטיבית שלי.
    - גרף מדד המניות הכללי מ-1980 עד 2011 עם כמה תחזיות ופרשנות לגלי אליוט הארוכים.

אשמח לקבל התייחסויות, הערות, השגות לדברים הכתובים לעיל, בתנאי שיהיו ענייניים, מנומקים ומבוססים. להזכירכם, זוהי רק הפרשנות שלי למהלכים שאני מנתח, והתחזיות קדימה בוודאי שאינן מחוייבות המציאות. אנו עדיין תלויים בשווקי חו"ל וכמובן שאין בניתוח לעיל משום סוף-פסוק.

ניתוח טכני מתרגם את התנהגות השוק לכלים נוחים יותר להבנה.
    אין לראות באמור המלצה להשקעה כלשהי או למסחר בשוק ההון.
    הכותב הוא יועץ לכלכלת המשפחה ולניהול התקציב האישי.
    אמנון אירמאי

אין לראות באמור לעיל משום עצה ו/או המלצה לפעילות כלשהי בניירות ערך.
    טוען....

הודעה ראשית   תגובה להודעה   օהודעה ללא תוכן   הודעה חדשה   הודעה שנצפתה   הודעה נעוצה  
    סימון משתמשים משתמש מחובר   מנהל   מומחה  מנתח טכני  כותב מוערך  אורח  חדשות טלנירי  
    - מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il