TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

פסגות על הדולר הנמוך, הפתעות אינפלציוניות וחודש הקניות‎‎


גיא בית אור. פסגות (צילום יח"צ)
מאת גיא בית-אור, הכלכלן הראשי של פסגות
השקל ממשיך להתחזק ונראה כי בנק ישראל עדיין נמנע מלהתערב, כאשר אמש הדולר נסחר מתחת לרמה של 3.11 מול השקל והבוקר הוא כבר מתקרב ל-3.10 שקלים לדולר. בעבר היינו רגילים לראות את בנק ישראל מתערב אך כאן עולה השאלה האם בסביבה האינפלציונית הנוכחית הוא בכלל ירצה להתערב?

"בימים ההם" שהאינפלציה בישראל הייתה מתחת ל-1.0% והיה חשש אמיתי כי התחזקות השקל תמשיך לדחוף את האינפלציה מטה, בנק ישראל חשש מהשפעות השקל על האינפלציה וכתוצאה מכך על אמינות המדיניות שלו דרך ציפיות שהיו עשויות להפוך להיות לא מעוגנות סביב היעד. עם זאת, כאשר האינפלציה בישראל כבר עומדת על 2.5% ועוד צפויה להמשיך ולעלות, מערכת השיקולים של בנק ישראל לגבי התערבות הופכת להיות שונה לחלוטין. למעשה, עם התפתחות משבר האנרגיה העולמי והשיבוש המתמשך בשרשראות האספקה, סביר להניח שעוד נמשיך לראות הפתעות אינפלציוניות בחודשים הקרובים וציפיות האינפלציה בישראל כבר מאוד גבוהות ועוד עשויות לעלות. על כן, זה רק הגיוני שבנק ישראל לא יתערב וייתן לעוצמת השקל לעזור לייצב את הלחצים האינפלציוניים המגיעים מהעולם.



בהנחה ובנק ישראל זז הצידה, למה אנו יכולים לצפות מהשקל בזמן הקרוב?

לכל מטבע ישנם גורמים מבניים וגורמים מחזוריים שמשפיעים עליו. גורמים מבניים יהיו משתנים כמו חשבון שוטף אשר מתווה את הכיוון של השקל לאורך זמן ואין ספק שהעודף של ישראל בחשבון השוטף תומך בשקל חזק מבנית. עם זאת, על המתווה המבני, יש תנודות בטווח הקצר כאשר אלו תלויות בעיקר במשתנים מחזוריים. במודל שלנו, אנו מנסים לתפוס את המשתנים המחזוריים ולא המבניים כאשר בסופו של דבר מצאנו כי השקל מושפע בעיקר ממגמות שוקי המניות בעולם וכיוון הדולר העולמי כאשר גם לחשיפה של המוסדיים למט"ח יש השפעה מאוד מובהקת. מהמודל שלנו עולה כי בהשוואה לסוף חודש ספטמבר, השקל אמור היה להתחזק בכ-2.0% בממוצע לרמה של 3.15 שקלים לדולר, כשבמסגרת הסטיות תקן עולה כי הגבול התחתון נמצא נכון להיום ברמה של 3.08 שקלים לדולר. ועכשיו מה הלאה? כל עוד שוקי המניות עולים והסנטימנט הוא של Risk-on, הגורמים המחזוריים יתמכו בשקל שהולך ומתחזק.

להערכתנו, מעבר לגורמים הללו, שוק המט"ח מתחיל להריח שינוי כיוון בהתאם למה שעולה בשוק האג"ח המקומי שמתחיל לתמחר העלאות ריבית מוקדם יותר מהצפוי, ובתדירות גבוהה יותר. עם זאת, מה אמור לקרות לשקל במקרה של תיקון בשווקים והתחזקות משמעותית של הדולר? להערכתנו בתרחיש של תיקון של 10% בשוקי המניות ודולר חזק השקל עשוי לעבור פיחות של כ-4.0%-4.5%.


ומילה אחרונה לגבי הכיס שלנו - התפיסה הרווחת היא שהתחזקות השקל צפויה להוזיל לנו את סל הקניות שלנו לקראת "חודש הקניות" הלא הוא חודש נובמבר. עם זאת, אנו ניאלץ לצנן מעט את האווירה – אנו נמצאים בתקופה של משבר חסר תקדים בשרשראות האספקה העולמיות וזאת בשילוב עם משבר אנרגיה מתפתח. אינפלציית המוצרים בכל העולם מזנקת בשל הן הביקוש הגבוה והן בשל המחסור בחומרי גלם. אנו נכנסים לעונת קניות בה מחירי המוצרים גבוהים משמעותית בהשוואה לשנים קודמות כך שאיננו בטוחים כלל כי ההתחזקות האחרונה של השקל תורגש בפועל בכיס של כולנו.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  08-936-1736  |  info@talniri.co.il