TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

ישיר: מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט צפוי לעלות בשיעור של 0.8%


מנהל מחלקת המחקר בישיר ירון זר סבור, כי האינפלציה צפויה להסתכם בשנת 2008 בשיעור של כ-5.1% וב-12 החודשים הקרובים בשיעור של כ-3
מדד המחירים לצרכן לחודש אוגוסט יתפרסם ביום שני הקרוב ה-15/9/08. ככל הנראה, המדד יעלה בשיעור של 0.8%, ויושפע מעליות עונתיות במחירי הדיור, חינוך תרבות ובידור, ירקות ופירות ונסיעות לחו"ל. יחד עם זאת, המדד אף יושפע מעליה חדה בשער דולר-שקל בשיעור של כ-3.5% ובממוצע חודשי עליה של כ-5.6%.
כוכב הקיץ במדד המחירים הינו סעיף הדיור. סעיף זה עלה במדד יולי בשיעור חד של כ-2.4% וצפוי לעלות במדד אוגוסט בשיעור של כ-2.1% (משקלו כ-19.7%) תוך תרומה של כ-0.4% למדד הכללי. בנוסף, סעיף חינוך תרבות ובידור עלה במדד יולי בשיעור של כ-1% וצפוי לטפס במדד אוגוסט עוד יותר בשיעור של כ-1.3% (משקלו כ-12.7%) תוך תרומה של כמעט 0.2% למדד הכללי. כמו כן, סעיף ירקות ופירות צפוי לעלות בשיעור של כ-5% (משקלו כ-3.7%) תוך תרומה של כ-0.2% למדד הכללי. יתירה מזו, עליה חדה בנסיעות לחו"ל (במונחים דולרים ועוד יותר בשקלים) צפויה להעלות במעט את סעיף התחבורה על אף ירידה חדה שחלה במחירי הדלקים.
מאידך, הבשורה החיובית במדד אוגוסט צפויה מהמשך התמתנות בסעיף המזון תוך צפי לעליה קלה בלבד. בנוסף, סעיף הלבשה והנעלה צפוי לרדת בכ-5% ולקזז כ-0.2% מהמדד הכללי.
במידה שתחזית זו תתממש אזי לאחר מדד אוגוסט תעלה האינפלציה ב-12 החודשים האחרונים לרמה של 4.9%. סביבת האינפלציה צפויה לעלות לאחר שלושת המדדים הקרובים לרמה של כ-5.8% (בעיקר בשל מדד ספטמבר) ולאחריהן לרדת בהדרגה.
האינפלציה צפויה להסתכם בשנת 2008 בשיעור של כ-5.1% וב-12 החודשים הקרובים בשיעור של כ-3.0%.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

11/9/08
1. עם ישראל חזק. אל נא תפחידו. [ל"ת] - הצדיק
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il