TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

המשביר לצרכן החדש סיימה את הרבעון הראשון של 2008 עם עלייה של כ-80% בהכנסותיה לכ-432 מיליון שקל


המשביר לצרכן
הרווח הנקי הסתכם בכ-2.4 מיליון שקל. הרווח הגולמי עלה בכ-86% לרמה של כ-150 מיליון שקל. הרווח התפעולי עלה לכ-8.8 מיליון שקל.
כשנה לאחר הנפקתה בבורסה בתל-אביב, ממשיכה המשביר לצרכן החדש, להציג צמיחה בתוצאותיה העסקיות. הכנסות המשביר לצרכן ברבעון הראשון בשנת 2008 הסתכמו בכ-432 מיליון שקל, גידול של כ-80% לעומת הכנסות בסך כ-240.1 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2007. הגידול בהכנסות הקבוצה נבע בעיקר מהכללתן לראשונה בדו"חות הכספיים של שורת החברות שנרכשות במהלך השנה האחרונה, שהבולטת בהן היא רשת חנויות הדרגסטורים ניו-פארם.

הרווח הגולמי ברבעון הראשון של שנת 2008 טיפס בכ-85.6% והסתכם בכ-149.5 מיליון שקל, לעומת כ-80.6 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. שיעור הרווח הגולמי מתוך סך מכירות הקבוצה עמד על כ-34.6%, בהשוואה לכ-33.5% אשתקד.
הרווח התפעולי של המשביר לצרכן הסתכם בכ-8.8 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה, לעומת כ-8.3 מיליון שקל ברבעון המקביל ב-2007.
יצויין, כי הגידול בהכנסות, ברווח הגולמי וברווח התפעולי הושג למרות העובדה, שחג הפסח חל ב-2008 ברבעון השני של השנה, בעוד שאשתקד הוא חל ברבעון הראשון של השנה והשפיע לחיוב על התוצאות.
בשורה התחתונה הציגה קבוצת המשביר לצרכן החדש רווח נקי של כ-2.4 מיליון שקל, לעומת כ-5.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד, כאשר הירידה ברווח מיוחסת לגידול בהוצאות המימון של הקבוצה, שהסתכמו בכ-3.8 מיליון שקל, לעומת כ-600 אלף שקל אשתקד, וזאת כתוצאה מאיחודן לראשונה של החברות שנרכשו בשנה האחרונה והוצאות הריבית בגין האג"חים שהנפיקה החברה.

השיפור בתוצאות המשביר ברבעון הראשון של שנת 2008 בא לידי ביטוי במרבית המגזרים העסקיים של קבוצת המשביר (בתי כלבו, קוסמטיקה ודראגסטורס, זכיינות ואחרים). המגזר הבולט בצמיחתו ברבעון הראשון הוא מגזר הקוסמטיקה ודראגסטורס, שהכנסותיו צמחו בכ-509% והסתכמו בכ-211.8 מיליון שקל לעומת כ-34.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.

גידול זה נבע מהכללה לראשונה של חברת ניו-פארם (מוחזקת בשיעור של 68.3%) בתוצאות הכספיות, וכן מהכללה מלאה של פעילות הקוסמטיקה בסניפי המשביר, שאשתקד נכללה רק בשיעור של 50%. הרווח התפעולי של פעילות זו הסתכם בכ-4.5 מיליון שקל ברבעון הראשון של 2008, לעומת כ-1.8 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
מגזר בתי הכלבו תרם הכנסות בסך של כ-135.6 מיליון שקל, לעומת כ-133.1 מיליון שקל אשתקד, והרווח התפעולי בגינו הסתכם ברבעון הראשון של 2008 בכ-3.6 מיליון שקל, בהשוואה לכ-4 מיליון שקל לרבעון המקביל ב-2007, שכאמור נהנה מעיתוי תחולתו של חג הפסח. גם במגזר הזכיינות נרשמה עלייה במכירות וברווח התפעולי, והוא תרם רווח תפעולי של כ-4.1 מיליון שקל, לעומת כ-3.9 מיליון שקל אשתקד.

ממאזן המשביר לצרכן החדש עולה כי הונה העצמי של החברה בסוף מרץ 2008 מסתכם בסך של כ-71 מיליון שקל – פי 10 מההון העצמי בתום הרבעון המקביל של 2007. הגידול החד בהון העצמי בשנה האחרונה נבע בעיקר מהרווח נקי שנרשם בשנה האחרונה, לרבות רווח הון בסך של כ-45 מיליון שקל שנרשם בסוף שנת 2007 כתוצאה מהמיזוג בין פעילות הקוסמטיקה של המשביר לבין רשת ניו-פארם.
מהמאזן עולה עוד, כי בקופתה של המשביר לצרכן מזומנים ושווי מזומנים בסך כולל של כ-103.2 מיליון שקל, כאשר חלקם גוייס בהנפקתה הציבורית של החברה שהושלמה ביוני 2007. המשביר הנפיקה לציבור בסך הכל מניות ואיגרות חוב בתמורה של כ-62 מיליון שקל. לאחר ההנפקה מחזיקה קבוצת שביט בכ-85% ממניות החברה.

רמי שביט, מנכ"ל המשביר לצרכן החדש, אמר היום: ""לאחר שבשנת 2007 רכשנו פעילויות והפכנו את המשביר לצרכן מרשת בתי כל-בו לקבוצת קמעונאות מהמובילות בישראל, אנו שוקדים כיום על הטמעת הפעילויות שרכשנו בתוך הקבוצה תוך יצירת סינרגיה בין החברות השונות ושילובן במעגל החברות שנהנות מההטבות שמקנה מועדון 365 לחבריו. אנו מאמינים, כי במהלך הרבעונים הקרובים יבואו לידי ביטוי משמעותי פירות הרכישות שביצענו, וישתקפו גם בתוצאות הכספיות של הקבוצה. מבחינתי הרבעון הראשון של 2008 הינו ציון דרך, שכן היקף ההכנסות של הקבוצה ברבעון זה זהה למכירות שרשמה המשביר לצרכן בשנת 2003 כולה (השנה הראשונה של המשביר החדש לצרכן)".".

בשנה האחרונה הרחיבה המשביר לצרכן מאד את עסקיה, וזאת באמצעות סדרה של רכישות שביצעה בתחומים שונים. הרכישה המשמעותית ביותר הושלמה ב-31 בדצמבר 2007, במסגרתה נרכשה השליטה ברשת ניו-פארם מידי ישאל, מקבוצת קמן אחזקות. ניו-פארם מוזגה החל מה-1 בינואר 2008 עם פעילות הקוסמטיקה הקיימת בסניפי רשת המשביר, והיא החלה בתהליך מאסיבי של ארגון מחדש. לאחר העסקה, מחזיקה המשביר ב-68.33% ממניות ניו-פארם.
בתחום האופנה, רכשה המשביר באוקטובר 2007 50% מהון המניות של חברת ג'אמפ אופנה בע"מ, המפעילה את רשת האופנה "ג'אמפ", המונה 57 סניפים ברחבי הארץ, ובאמצעותה רכשה את השליטה (כ-66%) ברשת אירית, המונה 21 סניפים נוספים.
כמו כן, רכשה המשביר, באמצעות חברת הבת מועדון 365 בע"מ, יחד עם טרקלין חשמל את השליטה בחברת "המכרז של המדינה", המבצעת מכירות של מוצרים שונים דרך רשת האינטרנט והפצת קטלוג בעתונות היומית.
בנוסף, העסקה לרכישת 50% מהון המניות של סיבוס ארוחות עסקיות בע"מ עומדת לפני השלמה, וזאת לאחר שהתמלאו כל התנאים המתלים של העסקה.

רשת בתי הכל-בו עצמה הגדילה את מספר הסניפים הפעילים ל-28, וזאת בחודש אפריל האחרון, במהלכו נפתחו הסניפים בקניונים בקרית אונו ובאשדוד. בחודשיים הקרובים צפויה המשביר לפתוח שני סניפים נוספים, במודיעין ובעפולה.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

11/6/08
1. לשמור מרחק מסניף המשביר בעפולה - שירז
שימרו מרחק מסניף עפולה - הכול רע שם חוץ מעיצוב החנות :המחירים גבוהים (גם המבצעים לא אטרקטיביים)
יחסי העובדים ללקוחות מחפיר ומתנשא
שירות הלקוחות מזעזע (רציתי להחליף מוצר שנקנה בסניף נצרת והתייחסו אליי כאילו שגנבתי אותו ורימיתי אותם סה"כ - לכו לקנות בסניף נצרת יותר עדיף (והכי מצחיק , רוב הצוות הניהולי בסניף הזה מבוסס על טהרת ערביי ישראל ואני ערבייה בעצמי וכך מתייחסים אלי???- שילכו לחפש פריירים אחרים , אני ממשיכה לקנות המקומות אחרים לוכם אני ממליצה - לא להתקרב לסניף בעפולה !!!)
[סגור תגובה]
- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il