TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > חדשות כלכלה

בפועלים ממליצים לבצע גיוון גיאוגרפי של הרכיב המנייתי; מבין השווקים הגלובליים, מעניקים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל


בנק הפועלים
מבין 10 הסקטורים המרכיבים את מדד ה-S&P 500 המלצתם היא להתמקד בסקטור הטכנולוגיה ובסקטור הבריאות
בנק הפועלים בסיכום שבועי של שוק ההון: המסחר בשוק ההון המקומי הושפע גם בשבוע החולף מהמגמות בשוקי ההון הגלובליים, אך עוצמת השינויים באחד העם היתה חדה יחסית.
סטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף ויחס ה- Put/Call הנוכחיים מלמדים על רמת עצבנות גבוהה יחסית מצד המשקיעים, ועל חששם מפני גל מימושים קרוב. ברקע הדברים עומדות עליות השערים החדות, שנרשמו במהלך החודשים האחרונים. נציין, כי ככל שמדדי הבורסה עולים וככל שקצב עלייתם מהיר, כן גוברות ההערכות בקרב המשקיעים, כי נפער פער מהותי בין ביצועי הכלכלה הריאלית בפועל לבין המדדים, כשרמת 1,000 הנקודות מהווה משוכה פסיכולוגית.
אנו מעריכים, כי בטווח הקרוב ישנה סבירות לא מבוטלת למימוש רווחים, בעיקר נוכח העליות המהירות בשוק כאמור לעיל. עם זאת, בראיה לטווח הבינוני והארוך, אנו סבורים כי השיפור שנרשם במצב המאקרו כלכלי צפוי לתמוך בשוק המניות המקומי.

סימנים חיוביים מכיוון סחר החוץ
לאחר תקופה ארוכה, בה חלה התכווצות בסחר החוץ של ישראל, מצביעים נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה על שיפור בסחר החוץ בחודש יולי. על פי נתוני הלשכה, התאושש היבוא ביולי לכ-4.2 מיליארד דולר, כשמשקל חומרי הגלם וציוד ההשקעה (מכונות וכלי רכב) היווה 56% מסך היבוא. בד בבד, עלה היצוא בחודש זה להיקף של כ-3.6 מיליארד דולר.
הפגיעה בסחר החוץ היתה נדבך מרכזי במשבר הכלכלי של השנתיים האחרונות. אומנם מוקדם לקבוע כי חל שינוי מגמה על סמך נתוני חודש אחד, אולם אם יימשך השיפור, הדבר צפוי לשפר את תוצאות החברות, ולהצביע על התאוששות גלובלית – אך עדיין מוקדם לומר זאת בוודאות.
סנונית ראשונה? IPO ראשון בתל אביב אחרי כשנתיים
צינור ההנפקות של חברות חדשות בבורסה בתל אביב, שהיה יבש לחלוטין, מתחיל להראות סימני חיים. השבוע בוצעה הנפקת מניות של חברת די-פארם, ובכך נשברה בצורת של כשנתיים. חזרתן של הנפקות לבורסה הוא איתות חשוב נוסף, המצביע על חזרתו של מצב הרוח החיובי לשווקים, והנפקות נוספות, אם תהיינה, תחזק תחושה זו, ותסייע גם לשוק המשני.

הפיזור הגיאוגרפי עדיין מומלץ
כפי שציינו בשבועות האחרונים, אנו סבורים כי רמות המחירים הנוכחיות בשוק המקומי אינן משקפות "מחירי סוף עונה", וכי חלק מהמניות כבר נסחר במחיר הוגן, אולם עדיין ישנן מניות שנסחרות מתחת לשוויין הכלכלי. לפיכך, אנו סבורים כי יש מקום להמשך האחזקה בפוזיציה מנייתית בהסתכלות ארוכת טווח ובהשוואה לאפיקי ההשקעה האלטרנטיביים.
עם זאת, מאחר והשוק המקומי עלה בקצב מהיר משמעותית ביחס לשווקים מקבילים בעולם, אנו סבורים כי יהיה נכון לפזר את ההשקעה המנייתית גם בין שוקי מניות בעולם, הן בכדי להקטין את הסיכון בתיק, והן בכדי להגדיל את פוטנציאל התשואה מתוך צפי להמשך העליות בעולם. מבין השווקים בעולם, אנו מעניקים משקל יתר לשוק המניות האמריקאי, תוך שילובם של השווקים המתפתחים, כדוגמת ברזיל וסין (אם כי בהם הסיכון מטבע הדברים גבוה יותר). בחלוקה סקטוריאלית, מומלץ שילוב של סקטורים דפנסיביים ומחזוריים בארה"ב. מבין 10 הסקטורים המרכיבים את מדד ה-S&P 500 המלצתנו היא להתמקד בסקטור הטכנולוגיה ובסקטור הבריאות.


סיכום
לאחר חודשים של עליות שערים חדות ומהירות יחסית, נרשמו השבוע מימושי רווחים בבורסה בתל אביב, למעט ביום המסחר האחרון לשבוע זה. אנו מעריכים כי ישנה סבירות לא מבוטלת למימושים נוספים בטווח הקצר. עם זאת, בטווח הבינוני והארוך השווקים הגלובליים הם שימשיכו לקבוע את המגמה, וכשיסתיימו המימושים בשווקים אלו, יחזרו העליות (גם לשוק המקומי), בעיקר נוכח הציפיות כי הכלכלה האמריקאית תתאושש כבר בתוך מספר רבעונים.
עונת הדוחות המקומית נפתחה במגמה מעורבת, כשחלק מחברות פרסמו דוחות טובים מאוד (טבע, בזק ועוד), אך חלקן הציגו הרעה בתוצאות.
במישור המאקרו, נתוני הרבעון השני אומנם ממשיכים להצביע על האטה במשק המקומי, אולם לאחרונה פורסמו שורה של נתונים חיוביים, שיכולים להוות סנוניות ראשונות לקראת התאוששות כלכלית בת קיימא. בין הסנוניות הללו ניתן למנות את העליה במדד אמון הצרכנים, האופטימיות הזהירה בסקר החברות, והעליה שנרשמה בסחר החוץ ביולי, במדד המשולב ביוני, ובמדד מנהלי הרכש המקומי מעבר לרף ה-50%.
לאור האמור לעיל, המלצתנו היא להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון של הלקוח. בנוסף, על מנת לצמצם את הסיכון מפני מימוש רווחים, אנו ממליצים לבצע גיוון גיאוגרפי של הרכיב המנייתי. מבין השווקים הגלובליים, אנו מעניקים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל (אם כי בהם הסיכון מטבע הדברים גבוה יותר). בחלוקה סקטוריאלית של התיק הגלובלי, מומלץ שילוב של סקטורים דפנסיביים ומחזוריים בארה"ב. מבין 10 הסקטורים המרכיבים את מדד ה-S&P 500 המלצתנו היא להתמקד בסקטור הטכנולוגיה ובסקטור הבריאות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il