TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

שפעת החזירים: המעסיקים יהיו הנפגעים העיקריים – יש להקים קרן חירום שתיתן פיצוי כספי למעסיקים בגין העדרות עובדים


שפעת החזירים
עו"ד שלמה בכור: עובד אשר נעדר מעבודתו בהתאם להוראת המעביד מחשש שהוא חולה זכאי לתשלום עבור יום עבודה מלא
בעקבות הצהרתו של מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' אבי ישראלי כי במידה ושפעת החזירים תתפשט בישראל, הדבר יביא להיעדרות עובדים של 45%-25% מכוח העבודה ולסגירת מוסדות חינוך ומקומות ציבוריים ופגיעה ניכרת בהיקפי מסחר וענפי משק". טוענת רו"ח איריס שטרק סגנית לשכת רואי החשבון בישראל, כי המעסיקים יהיו הנפגעים העיקריים.

רו"ח איריס שטרק, סגנית נשיא לשכת רו"ח בישראל, "בעולם של ניהול סיכונים והיערכות לתרחישי משבר, חשוב מאד שעסקים, נותני שירותים ומפעלים יערכו להשפעות הקשות הצפויות לפי תחזיות משרד הבריאות, כתוצאה משפעת החזירים. מצב זה מחייב מעבידים, במיוחד מעבידים החייבים לעמוד במכסות ייצור או תפוקה, או מעבידים המחויבים בהגשת דוחות תקופתיים, להיערך לתרחיש כזה, ולתכנן תוכנית חירום של ניהול עובדים. תוכנית חירום זו אמורה להוות מעין 'תיק משבר' שיתמודד עם ניהול הסיכונים במצב של מגפה"
לדבריה, על פי החוק הקיים עכשיו, המעסיק יהיה הנפגע העיקרי במידה וצפי מנכ"ל משרד הבריאות יתממש כיוון "חוק דמי מחלה התשל"ו, מחויב מעסיק לשלם לעובדיו עבור ימי מחלה, יום וחצי עבור כל חודש עבודה מלא ועד 90 יום בשנה. נתון זה, יחד עם תשלום שכר לעובדים חליפים ותשלום שעות נוספות, במימונו הבלעדי, יכול לגרום לחוסר מוטיבציה של מעבידים להעסיק עובדים חדשים מחשש לתשלומי דמי מחלה נוספים. בנוסף, במקרה מחלת מעביד עם היעדרות איש מפתח שאינה מכוסה בכל ביטוח הפגיעה תהייה במספר מישורים, הן בתשלום מוגבר של דמי מחלה לעובדים החולים."

רו"ח שטרק קוראת לממשלה להיערך קודם לפני שיגרם נזק גדול יותר, לדבריה, "ראוי להיערך ולהכריז במצב זה על תוכנית חירום לאומי, בו, על פי הוראות שעה (כדוגמת מלחמת לבנון ה-2 והמבצע האחרון בעזה) ניתן פיצוי הן למעסיקים שנפגעו גם באופן עקיף והן לעובדים שנמנעו מלהגיע לעבודה באזורי הסכסוך.הביטוח הלאומי, מתוקף תפקידו להבטיח לתושבי מדינת ישראל רשת ביטחון בפני סיכונים כלכליים וחברתיים צריך גם הוא לתת פתרון לבעיה הצפויה. מן הראוי שתוקם קרן פיצויים, שתדאג הן למעסיקים והן לשכירים במקרה של פריצת מגפת השפעת החדשה, לאחר בחינת הספק חודשי נחות והפסדים כספיים למעסיקים, ובחינת ימי מחלה מתמשכים מעבר לתחולת החוק הקיים לשכירים.

העובדים חוששים להתעטש במסדרון

בחברת שירותים גדולה המעסיקה מאות עובדים ובה נתגלו מספר מקרים מועט של שפעת חזירים הוציאה השבוע ההנהלה מייל הממליץ לעובדים שחשים ברע לא להגיע לעבודה. העובדים בחברה התמרמרו כי לא ידעו מי אמור לשלם על החופשה הכפויה.
"פעם שהיה לי כאב ראש המליצו לי לקחת אקמול ולבוא למשרד ועכשיו אני פוחד להתעטש במסדרון שלא ישלחו אותי הביתה. " אמר אחד העובדים.

עו"ד שלמה בכור , בעל משרד המתמחה בדיני עבודה מציין כי מברור עם משרד הבריאות עולה כי היעדרות בגין שפעת החזירים דינה כדין היעדרות "רגילה" ולפיכך תשלום דמי המחלה מותנה בהצגת תעודה רפואית. יחד עם זאת, במידה ומספר הנפגעים יגדל משמעותית ייתכן כי ייקבעו הוראות מיוחדות הנוגעות בעניין.

בנוגע לחברות גדולות שהמליצו לעובדים לא להגיע לעבודה גם כאשר סובלים מכאב ראש וקיים חשש ולו הקל ביותר להצטננות או שפעת מציין עו"ד בכור כי מעביד אינו יכול לכפות על עובדו לצאת לחופשת מחלה אלא בהוראה מטעם רופא.
וכי עובד אשר נעדר מעבודתו בהתאם להוראת המעביד זכאי לתשלום עבור יום עבודה מלא.

עו"ד בכור מציין כי עובדים המועסקים תקופה קצרה במקום העבודה עלולים להפגע יותר במידה ויחלו שכן על פי החוק, המספר המינימאלי של ימי המחלה להם זכאי העובד מחושב בהתאם לותק במקום העבודה: יום וחצי לכל חודש עבודה מלא שהעובד עבד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה (בניכוי התקופה שעבודה קיבל דמי מחלה) ומקסימום 90 יום . ולפיכך עובדים המועסקים תקופה קצרה צפויים שלא לקבל פיצוי כספי בגין מלוא תקופת ההעדרות .


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il