TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

פסגות על שוק האגרוכימיה: מעריכים קיטון משמעותי של 30% בכמות מכירות האשלג של כי"ל ב- 2009 ל- 3.3 מ' טון


כיל כימיקלים לישראל
ביחס למכתשים אגן מעריכים בפסגות כי ברבעון הרביעי לא תהיה צמיחה בהכנסות מדרום אמריקה לעומת הרבעון המקביל
אמש הודיע Phoschem (תאגיד הפוספט של היצרניות הצפון האמריקאיות) על חידוש חוזה למכירת פוספט עם לקוחותיו בהודו. הכמות הנקובה בחוזה היא 1.25 מ' טון וגבוהה ב- 25% לעומת החוזה שנחתם בפברואר 2008. השיווק אמור להתחיל במרץ והמחיר ייקבע לפי מחיר השוק בהתאמות מסוימות, בדומה לתנאי החוזה בשנה שעברה. אין ספק שהעלייה בכמויות החוזה היא התפתחות חיובית ומצביעה על המשך המגמה החיובית בביקושים מהודו וחשובה במיוחד לאור ההאטה בשאר העולם. נציין, כי מחיר ה- DAP כיום נמוך בכ- 65% לעומת 2008 ועומד על 390$ לטון. הודעה זו מצטרפת לדבריו של מנכ"ל מוזאיק אתמול בכנס של מורגן סטנלי שציין כי בשבועות האחרונים ישנה התעוררות משמעותית בביקוש לפוספט.
בנוסף, בכנס של מורגן סטנלי אתמול ממשיך מנכ"ל פוטאש להתעקש כי הרבעון השלישי והרביעי יהיו חזקים משמעותית מהמחצית הראשונה של 2009 כך שבסיכום שנתי כמויות מכירת האשלג בשנה זו לא ירדו לעומת 2008. הסיבות: היחלשות הריאל במקביל להתאוששות מחירי הסויה משפרים מאד את רווחיות החקלאים בברזיל והם ישובו לשוק במחצית השנייה של השנה, חזרה לקצבים נורמאליים של ביקוש בדר' מז' אסיה לאחר שהמלאים ייקטנו במחצית הראשונה, המשך ביקושים חזקים מהודו, הידללות הדשן בקרקע בסין בעקבות יבולי שיא ב- 2008 במקביל לירידה של 10-20% בשימוש כך שבשנה הקרובה הסינים יזדקקו לכמויות גדולות יותר והיבוא צפוי לגדול ב- 40% לאחר חתימת החוזה. המנכ"ל מעריך שהמו"מ עם סין יחל באפריל ויסתיים בחודש זה או לכל המאוחר במאי. מנכ"ל פוטאש חזר על ההערכות לרבעון ראשון חלש יותר מהרבעון הרביעי אך הסיכום שנתי הוא מצפה לגידול משמעותי ברווח הגולמי ממגזר האשלג ל- 4.5-5.5 מיליארד דולר, לעומת 3.1 מיליארד ב- 2008.

לגבי כי"ל, בשלב זה אנו מעריכים קיטון משמעותי של 30% בכמויות המכירה של האשלג ב- 2009 ל- 3.3 מ' טון. הערכתנו מתבססת על מחצית ראשונה חלשה מאד והתאוששות חלקית בלבד במחצית השנייה. יחד עם זאת, נראה כי מחירה הנוכחי של כי"ל מגלם הערכות אלה והתאוששות הדומה להערכותיו של מנכ"ל פוטאש בהחלט תהווה מבחינתנו התפתחות חיובית משמעותית.

לגבי מ.א. באותו כנס ציין סגן נשיא מונסנטו כי ההכנסות והרווח ממכירת RoundUp (גלייפוסייט) ייפגעו בעקבות הבצורת בדרום אמריקה ברבעון השני והשלישי בשנה הפיסקאלית של החברה (חודשים דצמבר-מאי). נציין, כי מכתשים אגן היא החברה השנייה בגודלה בברזיל בשיווק גלייפוסייט וצמיחת הכמויות ועליית המחירים של המוצר סייעו לחברה להציג צמיחה משמעותית במכירות לדרום אמריקה בשלושת הרבעונים הראשונים של 2008 (גידול של 39% בהכנסות מאמל"ט לעומת התקופה המקבילה ב- 2007). אנו מעריכים כי ברבעון הרביעי לא נראה צמיחה בהכנסות מ.א. מדרום אמריקה לעומת הרבעון המקביל אשתקד כאשר הסטגנציה בהכנסות נובעת גם מהקטנה מכוונת של מכירות לברזיל על רקע נקיטת אמצעי זהירות של החברה מפני אי יציבות וחדלות פירעון של לקוחות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il