TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

איזי פורקס: האווירה העכורה בשווקים גורמת לזהב לתפקד כמקלט בטוח ומחירו ממשיך להאמיר ולהתקרב לרמת 1,000 דולר


אילוסטרציה - ברז כסף
סבורים כי עד שלא ניגע לפחות פעם אחת בשער של 4.20 לא תיעצר מגמת העליה של הדולר מול השקל בטווח הקצר
יום תנודתי בוולסטריט הסתיים אתמול ללא שינויים משמעותיים במדדים המובילים . הדולר ממשיך לשמור על רמות גבוהות מול המטבעות העיקריים והפעם גם הין מצטרף להיחלשות של המטבעות מול הדולר . הנפט שוב מתקרב לרמה החשובה ב- 35 דולר לחבית והכוכב  העולה החדש ישן הוא הזהב שנסחר אתמול במחיר של 980 דולר לאונקיה.

ברננקי: התכווצות ב- 2009 וחזרה לצמיחה ב- 2010
אתמול נאם יו"ר הפד ברננקי בפני עתונאים במועדון העיתונות הלאומי. ברננקי ניסה לשלול את ההערכות כי הצ עדים בהם נוקט הפד לאחרונה יגרמו לעליה חדה באינפלציה . ברננקי טען, כי כאשר השעה תהיה מתאימה יוכל הפד לבצע מהלכים הפוכים להרחבת האשראי. לדבריו הפעילות הכלכלית החלשה ומחירי הסחורות הנמוכים לא מאפשרים התפרצות אינפלציונית בקרוב.
על פי הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה, שפורסמו גם הם אתמול, צופה הפד כי בשנת 2009 תתכווץ הכלכלה האמריקנית ב- 0.5% במקרה הטוב עד 1.3% במקרה הגרוע. בשנת 2010 צופה הפד כי המשק ישוב לצמוח בקצב של 2.5% עד 3.3% .

אובמה מציג את תוכניתו להקלה בשוק המשכנתאות
אתמול חשף הממשל האמריקני את תוכניתו להקל על בעלי המשכנתאות ולצמצם את מספר הבתים המעוקלים. היקף התכנית הינו 75 מיליארד דולר ובמסגרתה יופחתו סכומי המשכנתאות כך שלא יעלו
בשלב הראשון על 38% מההכנסה של בית אב ואילו בשלב השני יופחתו כך שלא יעלו על 31% מהכנסת המשפחה. התכנית צפויה לעזור לכ- 9 מיליון בתי אב. פן נוסף של התכנית הינו רכישה נוספת , בסך 200 מיליארד דולר , של מניות בכורה של ענקיות המשכנתאות "פאני מיי ו"פרדי מק".

המשבר בשוק הנדל"ן בארה"ב מחריף
נתוני הבניה בארה "ב, שפורסמו אתמול לפני פתיחת המסחר , ממשיכים להציג את המשבר במערומיו. התחלות הבניה צנחו בחודש ינואר ב- 17% לרמה של 466 אלף בתים. נתון זה נמוך מהצפי ל- 525 אלף התחלות בניה. מדובר בחודש השלישי ברציפות בו רושם הנתון ירידה של למעלה מ- 10% .
התחלות הבניה נמוכות כעת מרמות השפל שנרשמו לאחר מלחמת העולם השנייה. בשנה האחרונה נרשמה ירידה של 56% בהתחלות הבניה והמספר היום נמוך ב- 79% מהשיא של
לפני 3 שנים.

נפט ספוט: 37.60
החוזה לחודש אפריל של חבית נפט , שיהפוך בימים הקרובים לחוזה העיקרי הנסחר , סגר את יום המסחר אמש בירידה ל רמה של 37.41 דולר לחבית . רמת 35 דולר לחבית שוב הופכת לתמיכה משמעותית.
שימו לב למחיר הזהב . האווירה העכורה בשווקים גורמת לזהב לתפקד כמקלט בטוח ומחירו ממשיך להאמיר ולהתקרב לרמת 1,000 דולר. אתמול נסחר הזהב כבר במחר של 978 דולר לאונקיה.

דולר/שקל ספוט: 4.1420
הצמד לא עצר את דהירתו גם אתמול והתרומם עד לרמה של 4.16 . הבוקר הוא מתקן מעט כלפי מט , אך נראה שעד שלא ניגע לפחות פעם אחת בשער של 4.20 לא תיעצר מגמת  העליה של הטווח הקצר.

אירו/דולר ספוט: 1.2590
אתמול בחן הצמד את ההתנגדות הראשונה באיזור 1.25 והוא ממשיך ל איים לפרוץ אותה מטה. עסקאות שורט נראות עדיפות אך דרושה סבלנות של ברזל עד למימושן .
תמיכה ראשונה נמצאת ב - 1.2560 . לאחריה מצויה תמיכה ב- 1.2500 .
התנגדות ראשונה ממוקמת ב- 1.2710 . ההתנגדות הבאה ב- 1.2830 .
טווח קצר: מעט דובי
טווח בינוני: דשדוש
טווח ארוך: דובי

דולר/ין ספוט: 93.50
הין משנה בימים האחרונים את הקורולציה שהיתה לו עם המטבעות האחרים . בחודשים האחרונים כאשר המטבעות האירופיים והאוקיניים נחלשו מול הדולר דווקא הין התנהג הפוך. בימים האחרונים אנו עדים לתופעה חדשה שבה הין חזר להתנהג כמו לפני פרוץ ה משבר וגם הוא נחלש מול הדולר בהתאם למטבעות העיקריים. אתמול התחזק הדולר מול הין עד לרמת 93.90 ויצר שם התנגדות חדשה.
התנגדות ראשונה נמצאת ב- 93.90 . לאחריה מצויה רמת 94.50 .
תמיכה ראשונה נמצאת ב- 92.90 . לאחריה נמצאת רמת 92.30 .
טווח קצר: מעט שורי
טווח בינוני: דובי
טווח ארוך: דובי

ליש"ט/דולר ספוט: 1.4265
אתמול, עם פרסום הפרוטוקולים של ישיבת הריבית האחרונה של הבנק המרכזי בבריטניה צנחה הליש "ט בתוך מספר דקות עד לרמת נמוכה מ- 1.41 דולר לליש "ט. סיכומי הישיבה דיברו על אפשרות של רכישת אג "ח על מנת להגדיל את ה נזילות לשווקים וגרמו להיחלשות המטבע הבריטי.
מבחינה טכנית נוצר בימים האחרונים טווח מסחר של 200 נקודות בין 1.41 ל- 1.43 דולר
לליש"ט. פריצתו תגרום לתנועה של לפחות 100 נקודות לאחד הכיוונים.
תמיכה ראשונה נמצאת ב- 1.4150 . תמיכה חזקה נמצאת ב- 1.4040 .
התנגדות ראשונה נמצאת ב- 1.4300 , לאחריה נמצאת 1.4510 .
טווח קצר: מעט דובי
טווח בינוני: דובי
טווח ארוך: דובי

דולר/פר"ש ספוט: 1.1740
הצמד ממשיך במגמת העליה ואתמול לא הפתיע כאשר טיפס מעט מעל רמה של 1.18 פר"ש לדולר.
המשך מגמת העליה יכוון לרמות של 1.22 עד 1.23 פר"ש לדולר. התנגדות ראשונה נמצאת ב- 1.1800 .
תמיכה ראשונה נמצאת בשער של 1.1715 . התמיכה הבאה מצויה ב- 1.1620 .
טווח קצר: מעט שורי
טווח בינוני: דשדוש
טווח ארוך: שורי


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il