TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

לידר שוקי הון על כיל: האם התחזית של פוטאש ל-2009 אגרסיבית מדי?


יואב בורגן לידר
תחזית הרווח למניה ב-2009 מוטה לכיוון המחצית השנייה של השנה בציפייה להתאוששות בשוק הדשנים
יואב בורגן מלידר שוקי הון על כיל, בעקבות פרסום דו"חות פוטאש:

במבט ראשוני על דוחות Q4/08 של פוטאש אשר פורסמו בצהריים, השאלה שבכותרת היא זו שמעסיקה אותנו. מדוע?
התוצאות המדווחות של פוטאש עצמן חדלו לעורר עניין עוד לפני שפורסמו – אמנם, בסופו של דבר פוטאש דיווחה על תוצאות טובות מן הציפיות: EPS של 11.01$ לשנת 2008 כולה (2.56$ לרבעון הרביעי) על מחזור שנתי של 9.45 מיליארד דולר (מחזור רבעוני של 1.871 מיליארד דולר), כאשר קונצנזוס הציפיות עמד על EPS שנתי של 10.70$ על מכירות של 9.26 מיליארד דולר (EPS רבעוני של 2.28$ על מכירות של 1.86 מיליארד דולר).
אך העיקר הינו כמובן האכזבה מן התחזיות לרבעון הראשון ולשנת 2009 בכללותה: 0.70$-1.00$, ו-10.00$-12.00$, בהתאמה. קונצנזוס תחזיות האנליסטים היה עד כה ל-EPS של 2.61$ ל-Q1/09 ול-12.4$ לכול 2009. פוטאש מבססת את התחזית השנתית שלה על חזרת הביקושים לדשנים בשווקים מרכזיים ברבעון השני של השנה, כך שתחזית ה-EPS השנתית מוטה לכיוון המחצית השנייה של השנה.
פוטאש חוזה מכירות כמותיות ברמה של כ-8.5 מיליון טון אשלג ב-2009 (בדומה או מעט נמוך יותר למכירות של 8.7 מיליון טון ב-2008). כמו כן, פוטאש צופה כי הרווח הגולמי ממכירות האשלג ב-2009 יהיה בין 4.5-5.5 מיליארד דולר. אם כך, ואם ניקח בחשבון את מחירי המכירה הממוצעים המדווחים של פוטאש ב-Q4/08 וב-2008 כולה, אזי המשמעות היא כי פוטאש למעשה מניחה, במסגרת התחזיות שלה, עליית מחיר אשלג בסדר גודל של כ-110 דולר לטון לעומת הרבעון הרביעי (שבו מחיר האשלג הממוצע הגיע כמובן לשיא). ממה נובעת האופטימיות / אגרסיביות הזו? כרגע, אין לנו תושבה טובה על שאלה זו.
נזכיר, כי שיחת הועידה של הנהלת החברה צפויה להתחיל בשעה 20:00 שעון ישראל. הסוגיות הראויות לתשומת לב, אשר נקווה שתהיה התייחסות מהותית אליהן במסגרת שיחת הועידה, הן:
כל התייחסות לעתיד הקרוב ולהתאוששות הצפויה בשוקי הדשנים הגלובליים; ובכלל – מה כיום רמת הזחיחות של המנכ"ל הכריזמטי ביל דויל?
ברזיל – החוליה החלשה ביותר בשוקי הדשנים הגלובליים בפרט ובחקלאות העולמית בכלל: מתי צפוי החקלאי הברזילאי לחזור ולצרוך דשנים? (ההערכות כיום נעות בין מרץ ליוני השנה). נציין, כי רמות מלאי האשלג בברזיל עומדות כיום על רמה של 1.6 מיליון טון, כאשר הצריכה החזויה ברבעון הראשון של השנה הינה כ-1 מיליון טון.
כל רמז או התייחסות מצד הנהלת פוטאש למו"מ האשלג עם סין – אנו סקפטיים שתהיינה היום תובנות חדשות, בייחוד אם נזכור כיצד מוזאיק (NYSE: MOS) – במסגרת התוצאות הרבעוניות אשר פורסמו על ידה לאחרונה, מילאה פיה מים בכל הקשור למו"מ עם הסינים.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il