TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > מחשבים וטכנולוגיה

בגאון ממליצים להתמקד במח"מ השקלי הבינוני


גאון
המבצע שהחל בעזה אתמול צפוי לחזק את הדולר בצורה נקודתית ביום-יומיים הקרובים אפילו לשער של 4 שקלים
גאון בית השקעות מפרסם היום סקירת מאקרו שבועית עם התייחסות להחלטת הריבית מחר ולמבצע הצבאי בעזה.
האפיק השקלי - בשבוע האחרון, נרשמו המשך עליות של עד 1.2% באג"חים השקליים הבינוניים, התשואה לפדיון באג"ח הממשלתי ל 10 שנים (ממשל 217) ירדה לרמה של 4.74% לפני תחילת המסחר, בעוד שהתשואה על האג"ח האמריקאי ל- 10 שנים נותרה על רמה של 2.13% בדומה לשבוע שעבר. פרמיית הסיכון של ישראל, אשר מבטאת את הפער בין התשואה השקלית לאמריקאית ירדה בעקבות ההורדה האחרונה ל- 2.61%. מחר, צפוי נגיד בנק ישראל להפחית את הריבית 0.5%-1.0% כאשר סביר יותר שיפחית ב- 0.5% . במצב הנוכחי, אנו עדיין ממליצים להתמקד במח"מ השקלי הבינוני אשר מהווה השקעה אטרקטיבית עם תשואה שוטפת נאה ועם סיכוי קטן ליהנות מרווחי הון נוספים, קל וחומר לעומת המק"מים הקצרים שמגלמים בשוק כבר תשואה של 1.7%, כלומר המשקיעים מצפים לירידת ריבית נוספת גבוהה מ- 0.8% מחר.

האפיק הצמוד - מדד חודש דצמבר צפוי לרדת בכ 0.4%-0.6% , מדד ינואר צפוי לרדת אף הוא בשיעור דומה. האינפלציה השנתית הנגזרת משוק ההון עומדת נכון לכתיבת שורות אלו על מינוס 0.85% בשנתיים הקרובות (אינפלצייה שלילית), ואילו לטווח הבינוני סביב 3-4 שנים מגולמת אינפלציה חיובית של 0.55% . על אף כי האג"ח הצמודות הממשלתיות הבינוניות נראות אטרקטיביות בתשואות הנוכחיות (סביב 3% ריאלית), ייתכן כי המדדים הקרובים יפתיעו בגלל איחור בהשפעה של מחירי הדיור שלא בא עדיין לידי ביטוי במדד. לכן, אנו עדיין נוטים להעדיף את האפיק השקלי על הצמוד הממשלתי לעת עתה. כאשר בתוך האפיק הצמוד, אנו שוב ממליצים לנצל את התשואות הגבוהות בהן נסחר האג"ח הקונצרני ולשקול השקעה באג"ח בדירוגים גבוהים, שהינן אטרקטיביות נוכח SPREAD (מרווח) של 4.6% בתל-בונד 20 (מרווח מול אג"ח ממשלתיות צמודות מדד לתקופות מקבילות).

מט"ח – בשבוע האחרון, הדולר התחזק אל מול השקל ב- 3.6% ועלה מרמה של 3.736 ₪ לדולר לרמה של 3.873 ₪ לדולר. לא ניתן להצביע על סיבה ספציפית בגללה התחזק הדולר והסברה היא שמדובר בתיקון טכני לירידה החדה והמהירה משבוע קודם לכן. המבצע שהחל בעזה אתמול צפוי לחזק את הדולר בצורה נקודתית ביום-יומיים הקרובים בהתאם להתפתחויות, אולם להערכתינו העלייה מול השקל לא תחזיק לאורך זמן. כמובן שאם המבצע יסתבך ו/או תתווסף חלילה חזית נוספת מצפון, הדבר יבוא לידי ביטוי בהתחזקות חדה יותר של הדולר. מבחינה טכנית, בשבוע שעבר הדולר נגע ברמת התמיכה שלו ב- 3.65 ₪ לדולר, כפי שצפינו, וחזר לעבר הרמות של 3.88 ₪ לדולר ביום שישי. אנו צופים כי בשבוע הקרוב, הדולר ייסחר בטווח של 3.88-4.0 ₪ לדולר, כאשר בימים הקרובים צפויה התחזקות קלה עד 4.0 ₪ לדולר ולאחריה התמתנות וחזרה לאזור ה- 3.7 ₪ לדולר, זאת במידה וכמובן לא יהיו הפתעות מרעישות. בטווח של החודשים הקרובים התחזית שלנו נותרה על 4.35 ₪ לדולר (סוף רבעון ראשון של 2009).


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il