TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > מחשבים וטכנולוגיה

אגוד: בישראל חסרה למשקיעים אחדות שלטונית שתלחם במשבר יחדיו, כמו בארה"ב ובאירופה


למשקיע ספקולטיבי לטווח ארוך חוזרים וממליצים על איסוף מניות בצורה סלקטיבית
התנודתיות הגבוהה בשווקי העולם נמשכה גם השבוע, זאת בעקבות תחושת האמביוולנטיות של המשקיעים, כאשר מחד הם רואים מול עיניהם מניות אטרקטיביות בפרוטות ומנגד את נתוני המאקרו שליליים על כלל מגזרי הכלכלה האמריקאית אשר ממשיכים לצוץ מכל עבר, נתונים הקובעים חד משמעית כי אין סימן ליציאה מהמשבר.
במקביל, המדדים המובילים בארה"ב סגרו שבוע נוסף של ירידות שערים כאשר מדד הנסד"ק איבד מערכו במונחים שבועיים כ-2.8%, מדד הדאו ג'ונס ירד בכ-2.7% ומדד האס.אנד. פי 500 ירד בשיעור של כ-2.85%.
ניצחון הדובים בשבוע החולף נובע בעיקר מחוסר הוודאות בנוגע לעתידה של הכלכלה האמריקאית וגודל המיתון והיקפו, המשך פיטורים בבנקים נמשכים ותעשיית הרכב בארה"ב שמשרה אווירה שלילית על כלל השוק ורבבות מפוטרים בכותרות העיתונים. בנוסף, הבנקים שהקטינו מהותית את החשיפה לסיכון והיקף האשראי לרכישת מניות ובכלל.

ישראל
המריבות על גודל הסיוע לשוק הישראלי, אופי התוכנית הכלכלית והקרדיט עלייה ממשיכות בזירה הפוליטית ורק נגיד הבנק המרכזי סטנלי פישר שאיבד את סבלנותו נותן איתות לצורך המיידי בסיוע. מצב של חוסר ודאות זה משרה אוירה שלילית על השוק הישראלי שסימני המשבר כבר מופיעים בו בדוחות הכספיים של החברות ובנתוני המאקרו ביתר שאת.

תנודתיות, תנודתיות, תנודתיות, זוהי מילת המפתח המאפיינת בתקופה האחרונה את השווקים בישראל ובעולם. ימים של עליות חדות מתחלפים מידי בקרים בירידות. והמאבק העיקש בין המוכרים לקונים ממשיך. עם זאת ראוי לציין כי בשונה משבועות עברו שהכיוון הכללי היה למטה, כיום נראה כי קיימת כניסה מהוססת עדיין של משקיעי ערך אל המניות שנסחרות במחירים זולים משמעותית הסטורית.
אומנם אנו עדיין לא רואים את הכניסה המאסיבית של המשקיעים אל שוק המניות ולהערכתנו ייקח עוד הרבה זמן, שבועות, חודשים עד שנתחיל לראות את הקונים. בישראל, להערכתנו חסרה למשקיעים אחדות שלטונית שתלחם במשבר יחדיו, כמו בארה"ב ובאירופה.
למשקיע ספקולטיבי לטווח ארוך אנו חוזרים על המלצתנו איסוף מניות בצורה סלקטיבית. כך למשל, מתוך החברות אותן אנו מסקרים: אמות השקעות, אורמת תעשיות, אלביט מערכות פלסאון תעשיות, שופרסל, דלק רכב ומכתשים אגן.

האפיק הצמוד
באפיק הצמוד נמשכת ירידת התשואות. העלייה במחיר והירידה בתשואות הורגשו בעיקר בטווחים הקצרים והארוכים, כאשר בטווח הבינוני היא כמעט ולא הורגשה. הסיבה לירידת התשואות הינה ככל הנראה עקב נדידת משקיעים, במקביל לחוסר הודאות והתנודתיות הגבוה בשוק המניות, אל עבר האפיק הסולידי, שקלי וצמוד כאחד. עם זאת, עליית המחירים באפיק זה הייתה מינורית יחסית לאפיק השקלי כלל הנראה בעקבות הירידה בצפיות האינפלציה שנובעת מהירידה החדה במחירי הסחורות והשירותים במשק תחת המשבר הכלכלי העולמי. במח"מ הבינוני אנו מעדיפים את ההשקעה באפיק הצמוד על פני השקלי.

אג"ח קונצרני
השבוע לא חל שינוי מהותי בתשואות האג"ח הקונצרני. הממוצע המשוקלל של מדד התל בונד 20 ירד מעט לעומת שבוע שעבר ועומד כעת על רמת 7.14%, במדד התל בונד 40 כלל לא השתנו התשואות לעומת שבוע שעבר והן עומדות כעת על רמת 8.67 ובמדד תל בונד 40 התשואה הממוצעת עומדת כעת על רמת 8.67%.

האפיק השקלי
השבוע חלה ירידת תשואות אג"ח שחר בכל הטווחים לפדיון, זאת במקביל לירידת צפיות האינפלציה במשק. אנו ממשיכים בהערכתנו כי פערי התשואות בין האפיק השקלי לצמוד, עדיין מקנה עדיפות לאפיק הצמוד בטווח הבינוני. לעומת זאת בטווחים הארוכים אנו מעדיפים את האפיק השקלי. בשקלי בטווח הקצר, קיימת העדפה קלה של הגילונים על פני המק"מ כגון: גילון 2303 הנסחר בעודף תשואה של 0.87% על מקבילו במק"מ וגילון 2304 הנסחר בעודף תשואה של 1.72% על פני המק"מ.

השבוע חלה עלייה חדה במרווח בין האג"ח הממשלתי האמריקאי ל-10 שנים למקבילו הישראלי. התשואות בשני האגחי"ם אומנם ירדו, אך באמריקאי התשואות ירדו חדות. כאשר התשואה נסחרת כעת ברמת 2.55% בלבד.

דולר שקל
הדולר המשיך גם השבוע להתנדנד סביב רמות 4-3.88 שקלים לדולר ושערו נסחר במהלך כתיבת שורות אלו ברמת 3.955 שקלים לדולר.
הסיבה ליציבות היחסית של המטבע האמריקאי סביב רמה זו הינה הודעתו של בנק ישראל השבוע על המשך רכישת הדולר והגדלת יתרות המט"ח של ישראל בדולר מ-40 מיליארד דולר ל-44 מיליארד דולר. בנוסף, שצף הנתונים הכלכליים השליליים שפוקדים את ארה"ב מידי שבוע כגון : במגזר הצריכה:, היקף הזמנת מוצרים ברי קיימה שירד בחודש אוקטובר ב-6% לעומת תחזית לירידה של כ-3% בלבד, במגזר היצרני: מדד מנהלי הרכש של שיקגו שעמד בנובמבר על רמת שפל של 33.8 נקודות בלבד לעומת תחזית שהמדד יעמוד על רמת 37 נקודות, במגזר הדיור: מכירות הבתים החדשים ממשיכים לרדת גם באוקטובר לשפל של 433 אלף יח"ד לעומת תחזית למכירות של 441 אלף יח"ד ועוד...נתונים הפוגעים בעוצמת המטבע האמריקאי אל מול השקל כמו מול שאר המטבעות המובילים בעולם. מנגד, המשבר שהגיע באופן רשמי לשוק המקומי, פוגע בדוחות החברות ובנתוני המאקרו בישראל נותנים דחיפה למטבע האמריקאי.

תמיכה: קרובה שוכנת ב 3.85 ורחוקה יותר ב 3.75 ₪.
התנגדות קיימת ברמה ה 4.03 ₪

דולר אירו
האירו ממשיך להיחלש אל מול הדולר. זאת במקביל לנתוני מאקרו שליליים שפורסמו השבוע על מדינות הגוש והורדת ריבית חדה ומפתיעה של 0.75% לרמת שפל של 2.5%, בהורדת הריבית החדה ביותר שנעשתה בגוש האירו אי פעם. הורדת הריבית באה על רקע כניסתה של כלכלת האירו למיתון לאחר שני רבעונים רציפים של צמיחה שלילית. הנתונים החשובים שפורסמו השבוע בגוש האירו ותרמו לתנועת המסחר בצמד המטבעות: היצע הכסף שעלה בחודש אוקטובר ב-8.7%, לעומת תחזית לעלייה של 8.1% ומדד המחירים ליצרן שירד בכ-0.8%, מעל התחזית לירידה במדד של 0.3% בלבד.

תמיכה שוכנת ב 1.243 דולר לאירו
התנגדות ב 1.3 דולר לאירו.

אנו ממשיכים להמליץ למשקיעים פרטיים על נתח של 10% משווי התיק באפיק המט"חי, תוך שינוי התמהיל בין המטבעות: כ- 25% בדולר, כ- 25% באירו ו כ- 50% במטבעות אחרים: דולר ניו- זילנדי ודולר אוסטרלי, דולר קנדי, פרנק שוויצרי.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il