TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > מחשבים וטכנולוגיה

פסגות: שוק הדיור בארה"ב נמצא בהתכווצות ונראה כי יידרש לא מעט זמן לפני שיחול שיפור בתפקודו


האנליסט רן בן חמו מפרסם סקירת מאקרו חו"ל חודשית, וסבור כי באירופה - מצבו הקשה של המשק והירידה החדה בציפיות האינפלציה יספקו ל-ECB התנאים להפחתה נוספת של 0.5% בריבית
נובמבר מסכם 17 חודשים של משבר פיננסי עולמי והוא מהקשים שידעו השווקים הפיננסים מאז תחילתו של המשבר, שסופו לא נראה באופק. גם החודש נרשמו ירידות שערים חדות בשוקי המניות בעולם. ענף הפיננסים צנח עם החשש לקריסתה של ענקית הבנקאות סיטי, ואי הוודאות שעלתה לשיאים חדשים, דחפה משקיעים רבים לחיק החם והמוגן יחסית של האג"ח הממשלתי שהניבו תשואת שיא השנה. נתוני הצמיחה לרבעון השלישי אוששו את הצפי והמשק הגלובלי גלש רשמית אל תוך מיתון.
התכווצות בתוצר נחזתה בארה"ב, באירופה ובחלק ממדינות אסיה. הנתונים הראשוניים לגבי הפעילות ברבעון הרביעי, מצביעים על העמקתו של המיתון והביאו לעדכון כלפי מטה של תחזיות הצמיחה והסחר העולמי לשנים 2008-2009. בעקבות העדכון, התחזית לכלל המדינות המתועשות נכנסה לטריטוריה שלילית ונראה כי הקשר בין ארה"ב למתרחש בעולם חזק כתמיד.
מעצבי המדיניות הכלכלית בעולם לא נותרו אדישים למתרחש. הם הציגו תוכניות חדשות לסיוע והאצת הפעילות הכלכלית בהיקף של מאות מיליארדי דולרים והגדילו את הסיוע למוסדות פיננסים. הירידה המשמעותית במחירי הסחורות הראשוניות (כ 30%- החודש בנפט) והצפי למיתון הביאו לירידה חדה באינפלציה בפועל ובציפיות האינפלציה. הדבר סלל את הדרך להפחתות ריבית משמעותיות בעולם, שחלקן נעשו החודש וחלקן צפויות בחודשים הקרובים.
נקודת אור, אם כי שברירית, הופיעה בדמותה של הסכמה רחבה בקרב פורום ה G-20, אלו הם 20 המדינות המתועשות המובילות, וארגונים בינלאומיים נוספים על שיתוף פעולה ותיאום מהלכי הסיוע והטיפול במשבר. אין להקל ראש בתרומתה של החלטה שכזו – במצב בו כל מדינה דואגת לקידום האינטרסים הבלעדיים שלה, הסחר העולמי ייפגע וכל המדינות יוצאות נפגעות.
בראשית החודש, ברק אובמה נבחר להיות נשיאה החדש של ארה"ב והדבר לווה במשב רוח אופטימי של השווקים. למרות שכניסתו הרשמית לתפקיד תחל רק בינואר הקרוב, פועל הנשיא החדש נמרצות לשכך את השפעותיו השליליות של המשבר. אובמה כבר הכריז על מינויים רשמיים חדשים של שר אוצר, צוות כלכלי מייעץ וצוות שיבקר את הפעילות של השניים הראשונים. הצהרתו על תוכנית סיוע נוספת למשק האמריקאי, הנמצאת בשלבי תכנון, תרמה אף היא את חלקה באיזון החדשות השליליות.

ארה"ב
העמקתו והימשכותו של המשבר הפיננסי העולמי, השיתוק שאחז בשוק האשראי, מצבו הקשה של שוק הדיור האמריקאי וההאטה הגלובלית, פוגעים באופן אנוש בכלכלה. בפרט הדבר מתבטא בירידה חדה בביקושים במשק, בהשקעה ובפעילות החברות במקביל להחמרה במצבם של שוק העבודה ובהוצאות משקי הבית. בתוך כך, המשק האמריקאי התכווץ ברבעון השלישי ב 0.5%- מעבר להערכה המוקדמת של צמיחה שלילית בת 0.3% לאותו רבעון. על רקע הנתונים הללו ועל בסיס נתוני הרבעונים הקודמים הכריז באופן רשמי ה-NBER (הגוף האמון על הנושא) כי ארה"ב גלשה למיתון בדצמבר 2007.
תחזית הצמיחה המעודכנת של ה-IMF לארה"ב בשנים 2008 ו 2009- היא 1.4% ומינוס 0.7%
בהתאמה. שוק הדיור נמצא כבר 34 חודשים בהתכווצות ונראה כי יידרש עוד לא מעט זמן לפני שיחול שיפור בתפקודו. באוקטובר נפלו שוב המכירות של בתים קיימים ( 85% מהשוק) לאחר עליה קלה בחודש קודם והמכירות של בתים חדשים נגעו בשפל בהם היו קודם לכן רק ב 1991- . המלאי הגבוה ממשיך ללחוץ את מחירי הבתים והם נוגעים ברמה בה היו לפני ארבע שנים. מדד אמון הקבלנים, המתיחס גם לציפיות לפעילות עתידית, צנח לשפל חסר תקדים מרמה של 14 לרמה של 9 בחודש נובמבר.
בנובמבר צלל מדד מנהלי הרכש במגזר היצרני לרמתו הנמוכה ביותר מזה 26 שנה, ההזמנות של מוצרי בני קיימא ירדו פי שניים מהצפי (6.2%-) עקב ירידה בביקוש ליצוא האמריקאי. שיעור
האבטלה זינק ל 6.5% באוקטובר ומספר דורשי דמי אבטלה תואם את הרמה בה היה במיתונים קודמים. הקושי להשיג אשראי וחשש למקום העבודה הביאו לצלילה בהוצאה הפרטית – באוקטובר ירדה ההוצאה באחוז שלם לאחר ירידה של 0.3% בחודש ספטמבר. באוקטובר המכירות הקמעונאיות, המשלימות את התמונה לגבי הוצאות משקי הבית, רשמו את הירידה הגדולה ביותר שלהן אי פעם. נתונים אלה יצרו ההערכות לעונת מכירות חגים (שאחראית לכשליש מההכנסות השנתיות) חלשה במיוחד.
מדד האינדקטורים המובילים צנח ב 0.8% באוקטובר. המדד שירד בשלוש מארבעת החודשים האחרונים חוזה את העמקתו של המיתון בחצי השנה הקרובה. מדד המחירים לצרכן צלל באחוז שלם באוקטובר והציב את האינפלציה ברמה שנתית של 3.7% לעומת 4.9% קודם לכן. מדד הליבה (ללא מזון ואנרגיה) ירד אף הוא לרמה של 2.2% לעומת 2.5% קודם לכן. מעבר לירידה החדה במוצרי אנרגיה הרי שנרשמה ירידה גם בסעיפי המדד האחרים נוכח הירידה בביקושים ומבצעי ההוזלה מצד החנויות. לאור הנתונים הקשים שהגיעו מהמשק, הפד ומשרד האוצר פעלו החודש רבות להשבת אמון המשקיעים ולשחרור הלחץ הכבד בשוק האשראי. משרד האוצר האמריקאי הודיע על שינוי בייעוד של 350 מיליארד דולר מכספי התוכנית שלו (מסתכמת ב 700-מיליארד) – מרכישה של נכסים "רעילים" לרכישה של נכסים מגובים באשראי שניתן באמצעות כרטיסי אשראי, הלוואות לסטודנטים ועוד. הפד הכריז על תוכנית חדשה בהיקף של 800 מיליארד דולר, 600 מיליארד מתוכה לרכישה של אג"ח מגובה משכנתאות של פאני ופרדי (ובלל זה הלוואה ישירה לגופים הללו), 200 מיליארד הנוספים מיועדים לרכישת נכסים מגובה בנכסים שאינם משכנתא. באוקטובר הפחית הפד את הרבית פעמיים בשיעור . מצטבר של אחוז והציב את הריבית ברמה של 1% בפגישתו הבאה באמצע דצמבר צפוי הפד להפחית את הריבית ב 0.5-0.75%- נוספים.
בנובמבר ועד מועד היום ירד ב 12.1% בהמשך לירידה של S&P 500 מדד מניות ה 16.8% בחודש אוקטובר. הדרמה המרכזית של החודש היתה ללא ספק קריסתה האפשרית של סיטי וסיוע החירום שהפד העניק לה. לאחר שהמניה של סיטי נפלה 90% בתוך פחות משנה וב 20%- בפחות משבוע, הציג הפד תוכנית סיוע לסיטי במסגרתה יוענקו לה 20 מיליארד דולר בנוסף ל 25 מיליארד שהזרים לה הפד בחודש קודם, וינתנו לה ערבויות למשכנתאות ולנכסים רעילים שברשותה בשיווי מעורך של 306 מיליארד דולר – סיטי פשוט גדולה מכדי ליפול.
בנוסף, מה שהעיב על השווקים היו תחזיות הצמיחה הקודרות וההערכה כי המיתון מתפשט
מעבר למדינות המתועשות אל עבר משקים המתעוררים. ברמה הענפית נרשמה ירידה רוחבית בכל הענפים. ענף הפיננסיים הוביל את הירידות עם ירידה של 32% כשאחריו עם ירידה של 21% בממוצע היו צריכה מחזורית (מותרות), אנרגיה וענף טכנולוגיית המידע.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il