TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > מחשבים וטכנולוגיה

הדס ארזים: כל התחזיות צופות קיטון בתמ”ג לנפש במהלך 2009


סקירת סיכום חודשית
לאחר דחיות רבות הציג משרד האוצר את התכנית הממשלתית לטיפול במשבר בשוק ההון. עיקרי התוכנית כוללים: מתן ערבות מדינה בסך של 6 מיליארד ₪ למערכת הבנקאית כדי להבטיח כי זו תמשיך לספק אשראי למשק בהיקף רחב. הקמת קרנות השקעה ממשלתיות. לקרנות יוקצו 5 מיליארד ₪ והן יסייעו לפתרון המשבר בשוק האג”ח הקונצרני. הסיוע יינתן ע”י הספקת הון לחברות הצריכות מחזור חוב ובמקרים אחרים יגיע עד כדי רכישת מניות בחברות המצויות בקשיים בתמורה לאספקת מזומנים המיועדים לפירעון אגרות-חוב. עידוד השקעות זרות בשוק ההון. למשך שנה אחת יופחת המס על דיבידנד מחברות זרות המוחזקות ע”י חברות ישראליות מ 25%- ל 5%- בלבד. בנוסף, יינתן פטור ממס על הכנסות ריבית למשקיעים זרים שישקיעו באג”ח קונצרני בישראל.
התכנית אמורה להקל את הלחצים השליליים בשוק האג”ח הקונצרני, שביצועיו בתקופה האחרונה פגעו משמעותית בביצועי המכשירים הפיננסיים לטווח ארוך (ק. גמל ופנסיה). הערבות הממשלתית תאפשר לבנקים לשחרר נזילות למגזר העסקי שחלקו נותר ללא מקורות מימון סבירים. הקרנות הממשלתיות צפויות להזרים הון חדש לשוק ולתמוך בו מצד הביקוש, וההקלות למשקיעים הזרים אמורות לגרום להם להעדיף השקעה בשוק זה לטווח בינוני-ארוך כדי להרוויח את הפטור המיוחד ממס.

הנגיד (שוב) יורה בנשק הריבית
הנגיד פישר ביצע 2 הורדות ריבית נוספות בנובמבר, שהשלימו 4 הורדות ריבית תוך חודשיים בלבד בסך כולל של 1.75% . הריבית ברמתה הנוכחית (2.5% ) היא הנמוכה ביותר שהיתה בישראל מאז ומעולם. 2 הורדות הריבית שבוצעו החודש הגיעו בניגוד לציפיות השוק שחזו כי הריבית תמשיך לרדת באופן מדוד יותר בהתאם להתפתחויות בזירה המקומית. הנגיד מצידו מעריך כי הכלכלה הישראלית נמצאת כבר עמוק בתוך המשבר העולמי ולכן בחר להפחית את הריבית ב 1% במהלך חודש אחד.
הציפיות למדדים נמוכים ואף שליליים בתקופה הקרובה סייעו להחלטה. האינפלציה המיובאת ירדה בחדות בשל המשך השחיקה במחירי הסחורות, חומרי הגלם והנפט. ההוזלות מחוץ צפויות להחזיר את האינפלציה לתוך טווח היעד של בנק ישראל ( 3%-1%) למרות הורדות הריבית, שמסייעות להוזלת האשראי במשק.
פער הריביות בין השקל לדולר עומד כעת על 1.5% . צמצום פערי הריביות סייע לדולר לזנק במהלך החודש ולחצות את גבול 4 ₪ לדולר. בהמשך, הדולר נסוג לאחר שנחלש בשווקי העולם וגם בהשפעת תכנית החילוץ של משרד האוצר, שאמורה לעודד משקיעים זרים להשקיע את הונם (המט”חי) בשוק ההון (השקלי) בישראל.

המדד ממשיך לדדות
מדד אוקטובר עלה ב 0.1% והשלים חודשיים רצופים של מדד נמוך (מדד ספטמבר היה ללא שינוי). קצב האינפלציה ב 12 החודשים האחרונים אמנם עומד על 5.5% אך הציפיות מכאן והלאה הן למדדים נמוכים בהשפעת ההאטה הכלכלית במשק וירידת מחירי היבוא בעקבות הצניחה העולמית במחירי הסחורות החקלאיות והנפט. הפיחות המהיר של השקל מול הדולר צפוי אמנם לתרום לצד הפלוס במדדים הקרובים אך השפעתו פחות מהותית מכפי שהיתה בעבר.
מדד נובמבר צפוי לרדת בכ 0.5% בהשפעת ההוזלה החדה במחירי הדלק והקיפאון המסתמן במחירי הדיור. שוק האג”ח מעריך את האינפלציה ל 12 החודשים הקרובים ב 1% עד 1.2%.

סיכום הרבעון השלישי: צמיחה בהאטה
הלמ”ס פרסמה את האומדנים הראשוניים לביצועי המשק ברבעון השלישי של השנה. הנתונים מצביעים בפירוש על האטה כמעט בכל ענפי המשק. התמ”ג עלה ב 2.3% בחישוב שנתי. זוהי צמיחה נמוכה מזו שנרשמה ברבעון השני (4.1% ) וברבעון הראשון (5.2% ).
הצריכה הפרטית עלתה בקצב של 2.8% ובחישוב לנפש מדובר בגידול של 1.2% בלבד. רכישות מוצרים בני קיימא (רכבים, ריהוט, מכשירי חשמל וכיו”ב) ירדו בשיעור של 19.7% בחישוב שנתי כשמכירות כלי הרכב מובילות את המגמה עם ירידה תלולה בשיעור 47.1% בחישוב שנתי.

תחזיות הצמיחה לשנה הבאה
בנק ישראל הוריד באופן רשמי את תחזית הצמיחה לשנת 2009 ל 1.5%. זהו קיצוץ חד לעומת התחזית הקודמת של הבנק שנקבה בשיעור צמיחה של 2.7%. תחזית הצמיחה של הבנק לא שונה מהותית מן התחזיות המעודכנות שפרסמו החודש מספר בנקים - בנק הפועלים צופה כי הצמיחה תסתכם ב 1.8% בלבד, דיסקונט לא רחוק ממנו עם תחזית צמיחה של 1.7% והגדיל לחזות UBS שצופה צמיחה שנתית של 1% בלבד. כל התחזיות הללו צופות למעשה קיטון בתמ”ג לנפש במהלך 2009.
תחזית מעניינת אחרת שעודכנה עוד באוקטובר היא זו של קרן המטבע הבינלאומית. הקרן עדכנה את תחזית הצמיחה ל 2.8% לעומת תחזיתה הקודמת שצפתה צמיחה של 3.4%. בהשוואה לתחזיות שניפקה הקרן לכלכלות אחרות אפשר להיווכח כי מצבנו טוב יחסית. הצמיחה החזויה לכלל המדינות המפותחות היא 0.5% בלבד. ארה”ב צפויה לצמוח ב 1%
וגוש האירו ב 0.2%. איטליה, ספרד, בריטניה ואירלנד צפויות לסכם את 2009 עם צמיחה שלילית ולמעשה רק מדינה אחת באירופה, סלובניה, צפויה להציג צמיחה חזקה מזו של ישראל. אגב, הקרן מאוד סולידית בתחזיתה לגבי שיעור האבטלה בארץ ב 2009 והיא צופה כי הוא יסתכם ב 6.2% בלבד.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il