TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

פועלים: השחקנים בשוק המניות מתנהגים התנהגות משברית


בנק הפועלים
הסיכון השוק המניות הוא בשיאו ומגמה זו תמשיך בטווח הנראה לעין
שוק המניות: התנהגות השחקנים בעת הנוכחית הנה התנהגות משברית, שמתאימה לאוירה הנוכחית בשוקי העולם. ביטוי לכך ניתן בתגובה מתונה (אם בכלל) של המשקיעים לחדשות חיוביות, למול תגובות סוערות בהרבה שניתנות לחדשות רעות. אנו סבורים כי מגמה זו תימשך בטווח הנראה לעין, ועל כן הסיכון בשוק המניות כיום בשיאו.
מנגד, גם בעין הסערה אנו מעריכים, כי ישנן מניות שמחיריהן התדרדרו לרמות נמוכות מאוד, שעשויות להניב למשקיעים רווחי הון משמעותיים בטווח הארוך. אלא שנוכח הסכון הנוכחי בשוק, אנו סבורים כי גם ההשקעה במניות אלו אינה מתאימה לכל אחד, אלא למשקיעים ארוכי טווח, אשר מסוגלים לסבול תנודתיות חריפה, אף בטווח של חודשים רבים.
נוכח האמור לעיל, אנו ממשיכים להמליץ על אחזקה ברכיב מנייתי מצומצם בתיקים, כשחשוב לכל משקיע לבצע התאמה של רמת הסיכון בתיק ההשקעות ליכולתו לשאת בסיכון זה. יש לציין כי בחודשיים האחרונים חלה עליה ניכרת בסטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף, אשר הופכת את עלות הביטוח של הרכיב המנייתי באמצעותן ליקרה מאוד. לפיכך, למחזיקים ברכיב מנייתי מומלץ להגן עליו באמצעים אחרים, כגון פוקדות מסוג Stop loss.
שוק האג"ח:
מק"מ- הפחתת הריבית הנוכחית בשילוב הערכות כי הריבית בישראל תוסיף לרדת בחודשים הקרובים מחזקת את מידת אטרקטיביות ההשקעה במק"מ. עפ"י תחזית הבנק, הריבית צפויה לרדת ל 2.5% במהלך השנה. לאור האמור המק"מ מומלץ להשקעה.
גילונים- אנו סבורים כי הגילונים ראויים להשקעה בהתחשב בתוספות התשואה שגלומות בהם, אם כי משקלם בתיק צריך להיות נמוך.
שחרים- אנו מעריכים כי האפיק השקלי הממשלתי הינו האפיק המועדף להשקעה בתקופה הקרובה. אנו ממליצים להמשיך ולהתמקד בשחרים במח"מ עד 4.5 שנים.
צמודים קצרים- ציפיות האינפלציה משוק האג"ח הגיעו לרמת שפל של 0.06% בד בבד עם ירידת הריבית הריאלית ששוררת כעת בשוק. לאור האמור, הצמודים הקצרים בהחלט מעניינים להשקעה. יחד עם זאת, על רקע הערכות למדדים נמוכים בחודשים הקרובים משקלם של צמודים אלו בתיק ההשקעות צריך להיות קטן.
צמודים בינוניים- רמת התשואות עומדת על 3.85%-4.0% ואילו ציפיות האינפלציה הגלומות בהם עומדות כיום על 1%-1.4%, לתקופות של 4-6.5 שנים. להערכתנו, מדובר בסביבת אינפלציה נמוכה, ועל כן, אנו מותירים את המלצתנו החיובית באשר להשקעה בצמודים הבינוניים כמרכיב עיקרי באפיק הצמוד.
צמודים ארוכים- על אף ציפיות האינפלציה הנמוכות של 1.60% בטווחים הארוכים, אנו סבורים כי אפיק זה פחות מומלץ להשקעה בשל התנודתיות הצפויה לאפיין אגרות אלו.
שוק המט"ח:
השקל נחלש השבוע אל מול הדולר, במקביל למגמת התחזקותו של האחרון מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי. היחלשות השקל תפסה תאוצה לאחר שנגיד בנק ישראל הפחית השבוע את הריבית במפתיע, שלא במסגרת ישיבתו המוניטארית הסדירה.
להערכתנו, השקל יסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בשל השפעתם של גורמים מנוגדים. בראש ובראשונה השקל צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, החשש מהאטה כלכלית בישראל ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל, שכנראה יימשכו, למרות שיעד היתרות הושג. מנגד, פער הריביות הרחב בין השקל והדולר מספק תמיכה מסוימת למטבע הישראלי.
לאור האמור לעיל, אנו עדיין ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור בין מטבעות כגון דולר וין יפני, שמהווה משקל נגד לחששות מפני העמקת משבר האשראי הגלובלי.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il