TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מגמת הקריסה נמשכת


אילוסטרציה - השוק נופל 2
בעקבות ירידות השערים החדות בניו יורק והבוקר באסיה, גם ת"א צפויה לפתוח בירידות
דורות סרטנה/מבזק שוקי הון | 18/9/08, 08:20
בואו לדבר על זה בפורום בורסה ושוק ההון
הבוקר, כל השווקים בעולם בארה"ב, במזרח בירידות של 3-5%, וזה עדיין לא נגמר. וגם בישראל הציפייה היא לירידות. המשקיעים בשוק, בעיקר בשוק האג"ח מצפים כי הטייקונים הישראלים יצאו ויעשו מעשה כפי שלב לבייב עשה אתמול. ידאגו למשקיעים באג"ח של החברות שלהן. כל השרי הריסונים, תשובה, נוחי דנקר, עופר, פישמן וחבריהם במקום לשתוק הם צריכים להוכיח לציבור המשקיעים בהם שאיגרות החוב שלהם אינן זבל.
אסור לשכוח, יש מנהלי תיקים והשקעות שמצליחים להרוויח בתקופה כזאת. יש משקיעים שלא נפגעים מהירידות, תיקי ההשקעות נשמרים. אך מאידך לכולנו יש קופת גמל, קרן השתלמות קרן פנסיה, נדל"ן, והם השקיעו באותן אגרות חוב קונצרניות שעכשיו הופכות לאג"ח זבל .
המינוף והמימונים באמצעות מניות של חברות שקרסו בעשרות אחוזים, גורמות לכך שגופים ממונפים, צריכים להגדיל ביטחונות בכדי לסגור פערי ביטחונות, הסגירה נעשית באמצעות הזרמת כסף, או ע"י מכירת אגרות החוב והמניות במחירי בסט.
כפי שפורסם אתמול, לב לבייב פרע פירעון מוקדם את אג"ח חברת ממורנד שהיה מגובה בני"ע של אפריקה. הוא נזקק לביטחונות, הביא כסף מהבית בכדי להציל את העסק, היום 600 מליון ₪. ומחר? ישנם עוד גופים שלחלקם יש מזומן ולחלקם אין. למי שאין, מוכרח למכור סחורה (מניות ואג"ח) וכך הם מאיצים את הירידות החדות באגרות החוב ובמניות, בשווקים ובמדדים השונים.
ונמשיך, ומה עם הזרים? האם הם גם משתתפים בחגיגה? מוכרים אגרות חוב מדינה, אג"ח קונצרני ומניות ויוצאים מהשוק?
ראינו מה שמעלה את השווקים , הוא גם זה שמוריד אותם.

הלילה ארה"ב קרסה . השווקים בארה"ב אדומים, מדד הדאו ג'ונס ירד ב-4.06% ל-10,609 , מדד ה-S&P500 ירד ב-4.71% ל-1,156 ומדד הנאסד"ק ירד ב-4.94% ל-2,098 נקודות.
השווקים באסיה ירדו הבוקר 3-4%.

לסכום
שוק תנודתי עם מגמת ירידות בעת קריסה עולמית, האטה בפעילות ובמימון פיננסי.

דורון סרטנה- מנכ"ל משותף בחברת ניהול התיקים מבזק שוקי הון בע"מ.


אין בסקירה זו משום המלצה לקנות או למכור מניות ספציפיות או את השוק , סקירה זו מוגשת כאינפורמציה אינפורמטיבית בלבד.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il