TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מזרחי-טפחות: ב-2009 יגדל התוצר ב- 2.5%-3.0% בלבד


תחזית שבועית של כלכלני הבנק
מה בארץ?
שיעור הבלתי מועסקים ירד ל-5.9% מכוח העבודה האזרחי מכוח העבודה האזרחי, אך החשש הוא כי מדובר בחדשות האתמול וכי במבט קדימה תירשם עלייה בשיעור האבטלה במחצית השנייה של 2008 וב-2009. נתונים המתקבלים לאחרונה מלשכות התעסוקה ומקורות נוספים תומכים בכך.
דוח התוצר למחצית הראשונה של השנה הציג לכאורה תמונה חזקה – התוצר העסקי עלה ב-6.3% בתקופה זו – אך התבוננות בנתוני הרביע השני מגלה ירידה משמעותית בקצב העלייה בין המחצית הראשונה לשנייה. זאת ועוד, כמעט כל השימושים, למעט ייצוא הסחורות והשירותים, עברו מעלייה לירידה.
ברביעים הבאים עשויה להירשם ירידה של ממש בקצב ההתרחבות הכלכלית, כך שב-2009 יגדל התוצר ב- 2.5%-3.0% (או 0.8%-1.3% לנפש) בלבד, לעומת עלייה בת 4%-4.5% השנה.
מניות.
השבוע פורסמו תוצאות הרביע השני של שני הבנקים הגדולים: דוח בנק הפועלים חושף ירידה של כ-2.6% ברווח מפעילות המימון. בנוסף, גדלה ב-24.8% ההפרשה לחובות מסופקים (לרמה של 252 מ' ₪), בעיקר בשל עלייה בהפרשה ספציפית למספר מצומצם של לווים. סך הרווח של בנק הפועלים מפעולות רגילות הסתכם, ברביע השני, ב-554 מ' ש"ח, לעומת 739 מ' ש"ח ברביע המקביל. תשואת הרווח הנקי מפעולות רגילות ירדה ל-12.6%, לעומת תשואה של 16.1% ברביע המקביל. למרות התוצאות, עלה יחס ההון לרכיבי סיכון לשיעור של 11.01%, לעומת 10.26% בסוף 2007, בעקבות הקצאת מניות לקרן יורק וגיוס כתבי התחייבות נדחים בסך 1.7 מיליארד ש"ח במהלך המחצית הראשונה של השנה.
בנק לאומי הציג יחס הון לרכיבי סיכון של 12.42%. גם אצלו נרשם שיפור בהשוואה לסוף 2007, כתוצאה מהנפקת מניות בגין מימוש אופציות לעובדים ורווחי המחצית הראשונה. בדומה לבנק הפועלים, נרשם גידול בהפרשות לחובות מסופקים וכן נרשם קיטון של כ-24% בהכנסות התפעוליות. מנגד, רשם בנק לאומי עליה של 8.0% ברווח מפעולות מימון לפני הפרשה לחובות מסופקים. כמו כן, נהנה הבנק מגידול של 148 מ' ש"ח בחלקו ברווחי חברות כלולות. הרווח הנקי מפעולות רגילות ברביע השני הסתכם ב-439 מ' ש"ח, לעומת 870 מ' ש"ח ברביע המקביל. תשואת הרווח הנקי מפעולות רגילות ברביע השני הייתה 13.4%, מול 20.9% ברביע המקביל.
בתחילת השבוע תגשנה אחרונות החברות את הדוחות. אחד הדוחות המעניינים יהיה של אסם ויתפרסם ביום א'. השאלה היא האם ייפגעו שולי הרווח כתוצאה מעליית מחירי חומרי הגלם, או שגם ברביע זה תצליח החברה לשפר יעילות תפעולית ולגלגל עלויות ללקוחות.
אג"ח.
בנק ישראל העלה את הריבית במשק ב-0.25 נקודת אחוז, ל- 4.25%. הוא נימק זאת בכך שמדד המחירים לצרכן עלה ב-4.8% ב-12 החודשים האחרונים ועלייתו גבוהה מתחילת השנה מהגבול העליון של תחום יציבות המחירים.
ההערכה היא כי במרוצת 12 החודשים הקרובים יעלה המדד הכולל ב-3% לכל היותר ואפשר כי בסופו של דבר יעלה בשיעור נמוך יותר. בהמשך, ב-2009, עשוי המדד לעלות לכל היותר ב-2%-2.5% ויימצא סמוך לאמצע יעד האינפלציה. נתונים אלו, בשילוב ההאטה הכלכלית ההדרגתית, אך העקבית, העלולה להיות מורגשת במלוא חריפותה ב-2009 (אז יעלה התוצר ב-2.5%-3%), אינם מצריכים העלאת ריבית נוספת.
במזרחי דבקים בהערכתם כי בחודשים הבאים לא יהיה שינוי של ממש בריבית.
בשבוע האחרון נסחר הדולר מול המטבעות החשובים בעולם במגמה מעורבת ונטה לתיסוף. דוח חזק על הזמנות חדשות ממפעלים בארה"ב תמך במטבע האמריקאי, בעוד דברים שאמר יועץ לבנק המרכזי האירופי, לפיהם לא תרד הריבית בגוש האירו בתקופה הקרובה, סיפקו תמיכה למטבע האירופי.
חרף המגמה המעורבת בדולר בעולם, בארץ התהפכה התמונה והשקל פוחת ב-10 אגורות מול המטבע האמריקאי. ניתן לתלות זאת ברכישות מט"ח בידי בנק ישראל, אך אפשר שמדובר בהערכות כי לנוכח סימני ההאטה במשק והמדדים הנמוכים, יחסית, העשויים להתפרסם בחודשים הבאים, הסיכוי להעלאת ריבית נוספת פחת.
ההערכה היא כי שער החליפין ₪-דולר ינוע בין 3.5 ל-3.7 בתקופה הקרובה.
לאורך עקומי התשואה לפדיון, ממש"ק וממצ"מ, שיעור העלייה הנגזר במדד המחירים לצרכן עומד על 2.7%-2.4%. בהשוואה לסוף השבוע הקודם לא חל שינוי של ממש. מומלץ תמהיל של אג"ח ממצ"מ עם מח"מ קצר ואג"ח ממש"ק עם מח"מ בינוני. הראשונות משיקולי מסחר ולתקופה קצרה, האחרונות לפי ראייה ארוכה יותר קדימה, תוך הגדלה הדרגתית של המח"מ.
בסך הכול, במזרחי ממשיכים להמליץ על מח"מ בינוני, תוך עדיפות לאג"ח ממש"ק על פני אג"ח ממצ"מ. בשקלול גורמי הסיכון, אנו ממליצים להימצא בממש"ק במח"מ 7-6 (סדרות 2683 ו 0217) .
הגם שאין רואים העלאת ריבית בחודשים הבאים, לא ניתן לפסול זאת לחלוטין. כתוצאה, על מנת לכלול בתיק מרכיב הגנתי מסוים, ממליצים לשקול הקצאה לאג"ח מסוג גילון, שהפרמיה עליו נותרה סביב 0.15 נקודת אחוז מעל המק"מ.
בשבוע שחלף נרשמה ירידה בהפרשי תשואות הפדיון בין איגרות החוב התאגידיות לאיגרות החוב הממשלתיות בדירוגים השונים: אג"ח בדירוג AAA נסחרו בתום שבוע המסחר במרווח של 0.55 נקודת אחוז מעל אג"ח ממשלתיות (בהשוואה למרווח של 0.78 נקודת אחוז בסוף השבוע שעבר), אג"ח בדירוג AA נסחרו במרווח 1.32 (לעומת 1.56) ואג"ח בדירוג A במרווח 4.7 (לעומת 5.08). עלויות המימון מכבידות על מנפיקות האג"ח, ולכן אנו מתמקדים כיום ביכולת ההחזר של החברות בבחירת המלצותינו. בעיקרון, מומלצות אג"ח לטווח קצר-בינוני בדירוג A ומעלה, כגון: אדגר 4, אפריקה 17, אמפל1, אלביט הדמיה 6 ואירפורט 1.
מה בעולם?
תרשומת דיוני הבנק הפדראלי הצביעה על חשש גבוה יותר מהאטה כלכלית מאשר מעלייה באינפלציה. ברקע – המשך היחלשות בשוק העבודה וסביבה פיננסית בעייתית עדיין, בצד אווירת רכישות עצורה אצל משקי הבית ובהוצאות החברות. התאוששות בתוצר, בשוק הדיור ובשווקים הפיננסיים תחל, כך נראה, במחצית השנייה של 2009. ליבת האינפלציה, מאידך, תתחיל לרדת ב-2009, בעקבות התפוגגות הדרגתית של השפעות הקצה של מחירי התשומות והאנרגיה.
הנתונים בשטח נראים, עם זאת, מעודדים יותר: התוצר המקומי הגולמי גדל ב-3.3% ברביע השני של השנה, קפיצה חזקה בהשוואה לאומדן הקודם, שהיה 1.9%. במבט קדימה, דוח חזק מהמשוער על ההזמנות החדשות למוצרים בני קיימא ממפעלים מפיח תיקווה גם לגבי החודשים הבאים.
בה בעת, סוגיית האינפלציה מורכבת, שכן מדד המחירים של ההוצאה לצריכה פרטית אכן עלה ב-4.2% ברביע השני של השנה, אך האינפלציה הבסיסית, הממקדת תשומת לב רבה יותר אצל הבנק הפדראלי, עלתה ב-2.1% בלבד ומצביעה על סביבת מחירים רגילה בהחלט.
באירופה ממשיכים להתקבל נתונים כלכליים חלשים, כגון נסיגה בת 0.5% בתמ"ג בגרמניה ברביע השני של השנה, אף כי די היה בדוח האמריקאי כדי להביא להתאוששות בשוקי המניות ביבשת.
במזרחי טפחות מעריכים כי הריבית בארה"ב תישאר על כנה בחודשים הבאים, בעוד בגוש האירו ובבריטניה תיתכנה הורדות ריבית, גם אם מדדי האינפלציה הכוללים ימשיכו להיות גבוהים.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il