TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

הפועלים: המניות בבורסת ת"א הפכו לאטרקטיביות להשקעה לטווח הארוך


בנק הפועלים
"המשק המקומי ממשיך להיות איתן, כשאמירה זו נתמכת בין היתר במדד המשולב של בנק ישראל, בתחזית הצמיחה הגבוהה ובנתוני שוק העבודה", אומרים כלכלני הבנק
מניות רבות בבורסת ת"א הפכו לאטרקטיביות להשקעה לטווח הארוך, טוענים כלכלני בנק הפועלים בסקירתם השבועית. הרבעון השני היה שלילי למשקיעים בבורסה המקומית, למרות הסיום החיובי של השבועיים האחרונים. "המגמה השלילית תודלקה בעיקר בחששות מפני הסלמה בזירה הגיאופוליטית, לצד חששות לפגיעה בכלכלה המקומית כתוצאה ממשבר גלובלי שעלול לפרוץ בשל משבר החוב ביוון", אומרים בהפועלים.

"הערכתנו החיובית בראיה ארוכת טווח נתמכת בעיקר בנתונים הכלכליים המקומיים. המשק המקומי ממשיך להיות איתן, כשאמירה זו נתמכת בין היתר במדד המשולב של בנק ישראל, בתחזית הצמיחה הגבוהה ובנתוני שוק העבודה. אין ספק שנתוני הכלכלה המקומית חזקים ומרשימים בהשוואה למרבית המדינות המפותחות, ובראשן מרחב היורו. גם ברמה המיקרו כלכלית, הכנסות החברות צפויות להערכתנו להמשיך ולצמוח גם ברבעונים הקרובים, כשגם רווחיות החברות צפויה להערכתנו להשתפר לאחר נסיגה זמנית ברבעון הראשון, שנבעה בעיקר מגורמים אקסוגניים", מציינים בהפועלים.

עם זאת, "למרות גישתנו החיובית, אנו מדגישים כי הטווח הקרוב צפוי להמשיך ולהיות תנודתי. על כן, למשקיעים בעלי פרופיל סיכון סולידי יותר, אנו סבורים כי אין זה הזמן להיות בחשיפה מנייתית מלאה".

מבחינת הרכב תיק ההשקעות, בהפועלים מעניקים עדיפות למניות החברות המוטות לצריכה הפרטית בישראל, שעל פי התחזית צפויה לשמור על שיעורי צמיחה נאים, וכן לענפים דפנסיביים. חברות המאופיינות במדיניות דיבידנדים אגרסיבית כגון בזק, שופרסל או טבע וכיל הפונות לענפים בסיסיים. מומלץ גם להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10%, תוך פיזור מטבעי הכולל דולר ארה"ב, יורו וליש"ט במטרה לצמצם את הסיכון.

בבנק לאומי מציינים כי נתוני הכלכלה הריאלית של המשק המקומי עדיין חזקים. עובדה זו, ובהילקח בחשבון רמת המכפילים בה נסחר כיום שוק המניות המקומי, תומכת בעליות בטווח הארוך. עם זאת, "הסביבה הגיאופוליטית ותוואי עליית הריבית במשק המקומי, כמו גם הערכות להתמתנות הצמיחה העולמית, עלולים להביא להמשך הסנטימנט השלילי והתנודתיות בשווקים בטווח הקצר", אומרים בלאומי.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il