TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

כלל פיננסים: העלאת ריבית מהירה יותר ואינפלציה מרוסנת


אמיר כהנוביץ, כלל פיננסים
אמיר כהנוביץ, כלכלן ראשי ואסטרטג שווקים מנתח את פרוטוקול החלטת הריבית של בנק ישראל לינואר: "אם יתממשו הערכות מחלקת המחקר של הבנק, תהיה בעתיד עדיפות לחלקים הקצרים של האפיק השקלי. הערכות אלה עומדות בקנה אחד גם עם הערכותינו המוקדמות"
אמש פורסם פרוטוקול החלטת הריבית של בנק ישראל לחודש ינואר (שכזכור הותרה ברמה של 2%) ובו שינוי מעניין:

מהפרוטוקול עולה כי חטיבת המחקר של בנק ישראל מעריכה כי הריבית תעלה במהלך השנה עד ל"רמה ממוצעת של 3.3% ברביע הרביעי". (עלייה לעומת הערכות הקודמות לריבית של 3% בדצמבר 2011).

כלומר, כדי להגיע לרמה הזאת יש שתי אלטרנטיבות: או שריבית אוקטובר 2011 תעמוד על 3.25% ואז תוותר עד לסוף השנה ללא שינוי או שריבית נובמבר תעלה ל-3.25% ולאחריה ריבית דצמבר תעלה ל-3.5%.

מכיוון שבנק ישראל יעדיף כנראה להחליק את העלאות הריבית, ולא סביר שיעלה את הריבית בפעמיים ויותר תוך 3 חודשים, האפשרות של העלאת ריבית אוקטובר ל-3.25% היא כנראה הסבירה יותר.

גזרנו את הריביות לאחור בהנחה של העלאה בקצב מאוזן של לפחות פעם בחודשיים.

ניתן לראות שמדובר בהערכות לקצב העלאות ריבית מהיר מזה שמגלם שוק המק"מים ונגזר ממנו העלאת ריבית כבר בסוף החודש ב-25 נב. (ההחלטה תתקבל ב-24/1).

אינפלציה:

מהפרוטוקול עולה כי תחזיות האינפלציה של חטיבת המחקר של בנק ישראל ל- 12 החודשים הבאים דווקא נמוכות מתחזיות השוק, 2.6% לעומת 3%, ואף ממוצע תחזיות האנליסטים. (ללא שינוי מהערכות הקודמות).

בשורה התחתונה: העלאת ריבית מהירה יותר ואינפלציה מרוסנת.

אם יתממשו הערכות מחלקת המחקר של בנק ישראל תהיה בעתיד עדיפות לחלקים הקצרים של האפיק השקלי. הערכות אלה עומדות בקנה אחד גם עם הערכותינו המוקדמות.

שימו לב כי בנק ישראל נותן עדיין משקל גדול לשער חליפין, ולא מכיוון תמיכה ביצואנים, אלא מכיוון האינפלציה: "במידה והלחצים לייסוף השקל ימשכו, הם יתרמו למיתון האינפלציה בעתיד" ו..."ימתנו את קצב העלאת הריבית". ולכן, יש להבין שהערכות אלה שבריריות, ובטח שמאז החלטת הריבית האחרונה המשיך השקל להתחזק אל מול רוב המטבעות המובילים בעולם, בניהם היורו והדולר.




טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il