TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

הדס ארזים: בנק ישראל והאוצר בתחזיות מנוגדות


בית השקעות הדס ארזים בסקירה כללית על חודש יוני
חודש יוני התאפיין בהמשך העלייה באינפלציה העולמית, שבעקבותיה הגיע גל סוחף של העלאות ריבית שכלל בין היתר את ברזיל, הודו, מכסיקו טורקיה וגם את ישראל.
נראה כי המגמה תימשך גם בחודשים הקרובים. קרן המטבע הבינ”ל פרסמה החודש כי היא צופה שהאינפלציה העולמית תגיע השנה לרמתה הגבוהה ביותר זה 13 שנה.
גם מחיר הנפט המשיך בשלו וקבע שיא נוסף גם החודש כשפרץ רף מחיר של 140 דולר לחבית. בנוסף לפגיעה בכלכלה העולמית הנפט גם ממשיך לייקר את סל המוצרים של אוכלוסיות החלשות מאחר והוא תומך בעקיפין גם בעליית מחירי המזון המהווים חלק גדול יותר מסל ההוצאה ככל שההכנסה נמוכה יותר.
בארה”ב הצליחו נתוני סקטור הנדל”ן לחבל במצב הרוח הכלכלי. מדד אמון הצרכנים הגיע החודש לשפל של 16 שנה, ומדד סנטימנט הצרכנים של אונ’ מישיגן צלל לרמתו הנמוכה זה 28 שנה. מחירי הדלק הגואים שמשפיעים ישירות על כיסו ומצב רוחו של האמריקאי הממוצע צפויים לפגוע בצריכה הפרטית ולהאט את הכלכלה עוד יותר. דו”חות יצרניות הרכב האמריקאיות על מכירות חודש מאי כבר הצביעו על צניחה דרמטית של בין 16% )פורד( ל GM( 27%- ( במכירות.
בישראל המשיכה האינפלציה לרכז את תשומת הלב הכלכלית. בעקבות המשך עליות המחירים העלה הנגיד פישר את ריבית הבסיס ב 0.25%- זו הפעם השנייה ברציפות וקבע אותה על 3.75% .שר האוצר פרסם תכנית להאצת הפחתת מיסי החברות והיחידים, שתמומן מביטול פטור המס בקרנות ההשתלמות, אך נאלץ להתקפל בעקבות ההתנגדות הפוליטית לתכנית ואיומים של הסתדרות העובדים להכריז על שביתה כללית.
החדשות המעודדות הגיעו מנתוני התיירות הנכנסת שפורסמו ע”י הלמ”ס ולפיהם בחודש מאי 2008 נשבר שיא כל הזמנים של מספר התיירים שביקרו בארץ.
החודש פרסם משרד האוצר תחזית מאקרו למשק הישראלי עבור 2008 ו 2009- . גם בנק ישראל התכבד בהצגת תחזית משלו, המהווה עדכון לתחזיתו הקודמת שפורסמה רק לפני חודשיים. נוסף על שני אלו ישנם גופים רבים, מקומיים ובינלאומיים המסקרים את הכלכלה הישראלית.
ההבדלים בין התחזיות ברורים. מעניין לציין את ההבדל בין בנק ישראל לאוצר בתחזית שיעור האבטלה. מעבר להבדל המספרי, מעניין לגלות כי שניהם מצביעים על מגמות מנוגדות. תחזית בנק ישראל צופה את הצמיחה הנמוכה ביותר ל 2009- ועלייה באבטלה בשנה הבאה. ניתן ללמוד מן הצפי כי בנק ישראל סבור שהכלכלה הישראלית “תתקרר” באופן משמעותי, ונראה כי זו הסיבה שהנגיד לא משתמש בנשק הריבית באגרסיביות.
נוכח התגברות האינפלציה. מהתחזית אפשר ללמוד כי בנק ישראל צופה תרחיש לפיו ההאטה בקצב הצמיחה והגידול במספר המובטלים ידכאו את הביקושים ואת עליות המחירים לקראת השנה הבאה.
– Economist לא מסקר תחזית אבטלה ובנק ישראל קובע יעד אינפלציה שנתי ( 3%-1% ) ולא נוהג לפרסם תחזיות אינפלציה נוספות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il