TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

מיטב: ריבית בנק ישראל לחודש יולי צפויה לעלות ב- 0.25, לרמה של 3.75%


הכלכלנים מאמינים כי בבנק ישראל מעריכים שהאינפלציה היא תופעה זמנית בלבד, ולפיכך על השימוש בנשק הריבית להיות במשורה
כלכלני מיטב מעריכים כי מדדי האינפלציה האחרונים לא מותירים הרבה מרחב פעולה לבנק ישראל. אלו עלו בשיעור הגבוה מהעונתיות הרגילה ואף הפתיעו את החזאים. לאור זאת, ובהתאם להערכות הראל לאינפלציה לחודשים הקרובים, בנק ישראל יתקשה מאוד לעמוד בגבול העליון של יעד יציבות המחירים לשנת 2008. במיטב מעריכים בבנק ישראל לא מתרגשים, יתר על המידה, מהאינפלציה. בבנק מעריכים כי זו תופעה זמנית בלבד, ולפיכך על השימוש בנשק הריבית להיות במשורה. אולי גם מצפים כי ברננקי יעשה את העבודה. לפיכך, מעריכים במיטב, כי ביום ב', ה-23/6, בנק ישראל יעלה את הריבית המוניטרית בשיעור של 25 נ"ב.

להלן המשך הסקירה של מיטב:

בנק ישראל החליט להעלות את הריבית בשיעור של 25 נ"ב בחודש שעבר על רקע פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש אפריל, שהיה גבוה מהותית מההערכות. העלאת ריבית זו הייתה שינוי בכיוון הפעילות של הבנק, שרק חודשים ספורים לפני כן הפחית את הריבית בשיעור חד של 100 נ"ב.

האינפלציה, שעלתה ב-12 החודשים האחרונים ב-5.4% וגם הערכות האינפלציה ל-12 החודשים הבאים, היו צריכות לספק את כל הסיבות לכדי העלאת מאסיבית של הריבית. בפועל, בנק ישראל בחר להעלות את הריבית בשיעור נמוך מאוד, כאמור של 25 נ"ב. לפיכך, אין ספק כי בנק ישראל לא מתבונן רק על האינפלציה בעודו מחליט לגבי המדיניות המוניטרית, אלא על משתנים נוספים כגון צמיחה ותעסוקה. הוכחה לכך קיבלנו בשתי התבטאויות של נגיד בנק ישראל, מר סטנלי פישר. הראשונה, הייתה בכנס של האגודה הישראלית לכלכלה (ב-4/6) והשנייה בפורום של מערכת הביטחון שהתקיים בימים האחרונים. לפי דבריו של פישר, על הבנק המרכזי לקדם יעדים נוספים כגון צמיחה ותעסוקה. ניתן לקדם יעדים אלו אם ההערכות לגבי האינפלציה מעידות על כך שזו עומדת להתמתן בחודשים הקרובים. וכך, אכן נראות ההערכות של בנק ישראל. פישר אמר כי הוא צופה כי האינפלציה תתמתן בתוך חודש-חודשיים.

כלומר, לפי דעתו של פישר, העלייה בסביבה האינפלציונית היא זמנית, ולכן ניתן לקדם יעדי מדיניות כלכלית נוספים כמו צמיחה, שהרי בבנק ישראל חוששים מפני הידרדרות הצמיחה (למרות, עדכון התחזית לשנת 2008 לכדי 4.2%) במיוחד בשנת 2009. ככל הנראה, פישר מניח כי מלחמה אמיתית באינפלציה תחייב העלאה חדה מאוד של הריבית וזו ממש לא הכרחית שהרי קיימת ההערכה לגבי התמתנותה, גם ללא העלאה מהותית.

יתר על כן, חלק מרכזי של האינפלציה בישראל הוא מהעולם. ישראל לא קובעת את מחירי האנרגיה והמזון. לפיכך, העלאת ריבית לא הייתה יכולה להפחית את מחיריהן של הסחורות, להוציא את השפעת הייסוף, אם היה מתרחש, עקב הריסון המוניטרי. על כן, ידיה של ההנהגה המוניטרית הן כבולות למדי במקרים של התייקרויות חיצוניות למשק הישראלי.

בנק ישראל לא עמד ביעד יציבות המחירים בשנת 2007, בה עלה מדד המחירים לצרכן בשיעור של 3.4%. בשנת 2008 בנק ישראל, ככל הנראה יכשל פעם נוספת. עם זאת, נגיד בנק ישראל לא מתרגש מכך. כל עוד אמינות הבנק היא חזקה הוא יכול לנהוג בכלי הריבית במשורה. עדות לאמינות שהשוק מעניק לבנק המרכזי ניתן לראות בהערכות שוק ההון לאינפלציה, החל בשנה השנייה ואילך. יחד עם זאת, חשוב לציין כי החזאים הפרטיים צופים כי ב-12 החודשים הבאים האינפלציה תחרוג מהיעד העליון. אמנם, החריגה היא קלה למדי, אולם על בנק ישראל לקחת זאת בחשבון.

בהמשך להחלטת הריבית לחודש יוני, גם בהחלטת הריבית לחודש יולי החברים בהנהגה המצומצמת יצביעו, להערכתנו, בעד העלאתה. זאת, עקב התגברותה הברורה של האינפלציה והחשש מאבדן היציבות, זו השנה השנייה ברציפות, מפאת העובדה כי מחירי הסחורות לא ממש יורדים מטה ובהשפעת הערכות החזאים לסטייה מהיעד העליון ב-12 החודשים הבאים.

לאור כל אלו, אנו צופים כי בבנק ישראל יבחרו להעלות את הריבית בסוף החודש. אם כן, השאלה המרכזית היא, בכמה? להערכתנו, בבנק ישראל יבחרו בהעלאה של 25 נ"ב. זאת מהסיבה שהעלאה של 25 נ"ב מאותתת לציבור, מחד על אחריות הבנק לשמירה על יציבות מחירים, ומאידך אינה פוגעת בפעילות הכלכלית, יתר על המידה.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il