TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

תמיר פישמן: המסחר בעולם יתנהל השבוע בסימן מבחני הלחץ לבנקים האירופיים


תמיר פישמן
בבית ההשקעות אומרים כי תוצאות המבחנים יפורסמו בחמישי-שישי וינסו לספק תמונה בהירה יותר לגבי עומק ה"בורות" החבויים במאזני הבנקים האירופים כתוצאה ממשבר החוב באזור
עונת הדו"חות נפתחה השבוע עם דיווחים של 48 חברות גדולות, רובן היכו את התחזיות והציגו בממוצע צמיחה במכירות וברווח (בעוצמה גדולה אף יותר). השווקים בחרו להתמקד בנתוני המאקרו המאכזבים, ולאחר פתיחה חיובית לשבוע, חזרו לרדת.

בשבוע הקרוב כבר צפויה עונת הדו"חות להיכנס להילוך גבוה כאשר מעל 100 חברות ממדד ה- 500S&P יפרסמו דוחותיהן.

למרות פרסום הדו"חות (ותחילת פרסום דו"חות גם באירופה), ונתוני מגזר הבניה, יתמקדו השווקים השבוע בתוצאות מבחני הלחץ אשר מעמיד ה- ECB את הבנקים באיחוד. תוצאות המבחנים יפורסמו בחמישי-שישי וינסו לספק תמונה בהירה יותר לגבי עומק ה"בורות" החבויים במאזני הבנקים האירופים כתוצאה ממשבר החוב באזור.

מטרת המבחנים היא להעניק שקיפות לדו"חות ובכך להחזיר את מרכיב הנזילות לשוקי החוב. סביר להניח שמספר בנקים יאלצו כתוצאה מהתוצאות לגייס הון נוסף, אך בתקופת חוסר ודאות זו, ערך השקיפות גובר. מניות הבנקאות בעולם ירדו מתחילת אפריל בכמעט 20% בממוצע, והלחץ על מגזר זה מהווה משקולת למשקיעי מניות בכל המגזרים.

פוקוס מאקרו

ארה"ב


נתונים חיוביים

דרישות חדשות לדמי אבטלה ירדו ב- 24 אלף לרמה של 429 אלף . זאת לעומת 458 אלף בשבוע שעבר


נתונים שליליים


מדד NFIB הבוחן את סנטימנט העסקים הקטנים בארה"ב ירד לרמה של 89 ביוני לעומת 92.2 במאי
.
הגרעון המסחרי עלה לרמה של 42.3 מיליארד $ במאי מרמה של 40.3 מיליארד $ באפריל.

המכירות הקמעונאיות ירדו ביוני ב- 0.5% לעומת צפי לירידה של 0.2%. בנטרול כלי רכב רשמו המכירות ירידה של 0.1% לאחר ירידה של 1.1% במאי.

המלאים עלו במאי ב- 0.1% לעומת צפי לעליה של 0.2% ועליה של 0.4% באפריל.

ארגון הבנקים למשכנתאות מסרו כי בשבוע החולף ירדו הבקשות למשכנתא ב- 3.1% והבקשות למחזור משכנתא ירדו ב- 2.9% וזאת למרות הירידה בריביות המשכנתא.

הפרוטוקולים של הפד, אשר פורסמו השבוע מצביעים על כך שגם הבנק המרכזי מודע לסיכון של ירידה בקצבי הצמיחה בארה"ב ובעולם. הפד אינו פוסל תמריצים פיסקאליים חדשים אם הנתונים הכלכליים ימשיכו להתדרדר.מנגד, נגיד הבנק המרכזי עדיין צופה צמיחה של 3.5% השנה ו- 4.5% שנה הבאה.

מדד האמפייר סטייט המודד את הפעילות התעשייתית באזור ניו יורק ירד לרמה של 5.1 ביולי לעומת 19.5 ביוני. המדד כעת נמצא בשפל של 7 חודשים וקרוב לטריטוריה של מיתון. מנגד, נתון זה נוטה להיות תנודתי מאוד.

ליבת המחירים ליצרן עלתה ב- 0.1% ביוני ומצביעה על כך שלחצי המחירים נותרו נמוכים מאוד. יחד עם ההתמתנות הכלכלית הצפויה, הסכנה הדפלציונית נותרה גבוהה.

הייצור התעשייתי עלה ב- 0.1% ביוני לאחר עליה של 1.3% במאי. ברבעון השני עלה הייצור התעשייתי ב- 6.6% והתפוקה התעשייתית נמצאת ברמה של 74.1%, רמה הנמוכה ב- 6.5% מהממוצע של השנים 1972-2009.

מדד אמון הצרכנים רשם ירידה חדה ביולי לרמה של 66.5 נקודות לעומת 76 נקודות ביוני. נתון זה מחק את כל העלייה בשנה האחרונה במדד זה. מדד הציפיות רשם ירידה מדאיגה עוד יותר לרמה של 60.6 לעומת 69.8 ביוני – נתון זהה לרמה של מרץ 2009 בעת שהכלכלה האמריקאית הייתה במיתון- יש לציין כי נתון זה מושפע חדות מהירידה במדדי המניות ואינו משקף באופן אמין את הנטייה של הציבור לצרוך ברבעונים האחרונים.

מדד המחירים לצרכן בחודש יוני ירד ב- 0.1% והאינפלציה ב- 12 החודשים האחרונים ירדה לרמה של 1.1%.

שאר העולם

נתונים חיוביים

ישראל – מדד יוני עלה ב- 0.3% בהתאם לצפי.
ב- 12 החודשים האחרונים עלה המדד ב- 2.4% . צפי המדד לחודש יולי עומד על עליה של 0.7%.

בריטניה – סוכנות הדירוג S&P הותירה את הדירוג למדינה ברמה של AAA עם תחזית שלילית.


נתונים שליליים

ישראל – מדד מנהלי הרכש ירד לרמה של 46% ביוני לעומת 48.1% במאי (רמה מתחת ל- 50% מצביעה על התמתנות).

בריטניה – התמ"ג ברבעון הראשון עלה ב- 0.3% לעומת הערכות לעליה של 0.5%. הצריכה הפרטית ירדה ב- 0.1% .

פורטוגל – סוכנות הדירוג מודיס הורידה את דירוג האשראי של המדינה מרמה של AA2 לרמה של A1.

גרמניה – ירידה בסנטימנט המשקיעים לרמה של 21.2. ירידה זו מצביעה על חששות כי הכלכלה הגרמנית לא תוכל לתמוך בגוש האירו כולו.

גוש האירו – ייצור תעשייתי עלה ב- 0.9% במאי, מעט מתחת לציפיות. ההערכות הן כי נתון זה יחל להתמתן עם הירידה בפעילות הכלכלית העולמית.

גוש האירו – מדד המחירים לצרכן ב- 12 החודשים האחרונים עלה ב- 1.6% ביוני. אולם, מדד הליבה עלה ב- 0.9% בלבד, קרוב לשפל היסטורי.

סין – הצמיחה הכלכלית ברבעון ה- 2 עמדה על 10.3% לעומת צמיחה של 11.9% ברבעון הראשון. המכירות הקמעונאיות עלו ב- 18.3% ביוני לעומת 18.7% במאי והייצוא התעשייתי עלה ב- 6.8% ביוני לעומת 16.5% במאי.

אג"ח ממשלתי

נתוני מאקרו שליליים בעולם הובילו את התשואות על אג"ח של ממשלת ארה"ב לרשום ירידות חדות מרמה של 3.1% לרמה של 2.93% ביום ו' האחרון. בהתאמה נרשמו עליות שערים נאות באג"ח הממשלתי לטווחים בינוניים – ארוכים אשר תיקנו במעט את הירידות מתחילת החודש.

האפיק השקלי רושם תשואה עודפת על האפיק הצמוד בחלק הקצר- בינוני על רקע ציפיות האינפלציה הגבוהות בחלק זה של העקום. מדד יוני עמד בציפיות הכלכלנים אולם ישנה אי ודאות רבה לגבי כיון ועוצמת העלייה באינפלציה בהמשך השנה.

הגורם העיקרי לעליה הצפויה באינפלציה נעוץ בריבית הריאלית השלילית, אשר מנהיג בנק ישראל לאור החשש ממיתון וחולשה בכלכלה הגלובלית, ריבית שאינה תואמת את המצב הכלכלי הפנימי בישראל. בנוסף , יתכן כי אנו עומדים בפני מגמה של הרחבות פיסקאליות ותמריצים נוספים שיציגו הממשלות בעולם המערבי על מנת לשוב ולתמוך בכלכלה העולמית ובכדי להימנע מגלישה למיתון נוסף.

במקרה כזה אנו נראה עליה גם בציפיות האינפלציה הגלומות בשוקי חו"ל וסביר להניח שאלה יבואו לידי ביטוי גם במשק המקומי. מהסיבות להתמתנות האינפלציה ניתן לציין את הנתונים האחרונים המצביעים על התמתנות בקצבי העלייה של הצריכה הפרטית כפי שבאים לידי ביטוי בנתוני הרכישות ברשתות השיווק ובכרטיסי האשראי ואת החשש מהאטת קצבי הצמיחה העולמיים והחולשה בשוקי ההון אשר תפגע בתחושת העושר של הציבור.

אנו מעריכים כי לאור התגברות אי הודאות הכלכלית בעולם ומדד המחירים אשר התכנס לתחום יעד האינפלציה ב- 12 החודשים האחרונים, לא ימהר נגיד בנק ישראל להעלות את הריבית גם במחיר של עליה נוספת בציפיות האינפלציה הגלומות בשווקים.

לאור ציפיות האינפלציה הגבוהות אנו ממליצים על משקל יתר לאפיק השקלי בעיקר בחלק הבינוני
מח"מ באפיק הצמוד:עד 6 שנים
מח"מ באפיק השקלי: עד 4 שנים


אג"ח קונצרני

אגרות החוב הקונצרניות רשמו שבוע חיובי ומתחילת החודש ייצרו תשואה עודפת משמעותית על פני האג"ח הממשלתי. העליות אשר נרשמו במדדי המניות ברחבי העולם מתחילת החודש תרמו למגמה החיובית גם באג"ח הקונצרני והפעם בעיקר בדירוגים הנמוכים. הדירוגים הגבוהים ששומרים עדיין על תשואה חיובית נאה מתחילת החודש רשמו מגמה מעורבת בשבוע החולף על רקע החולשה באג"ח הממשלתי.

אנו ממשיכים להעריך כי ההשקעה באג"ח בדירוג גבוה במח"מ בינוני אינה מומלצת לאור התשואה העודפת הנמוכה מול האג"ח הממשלתי בהתייחס לפרמיית הנזילות הנדרשת.

פוקוס מניות

ישראל
שבוע חיובי עבר על מדד המעו"ף ומדד ת"א 100 אשר התחזקו ב- 1.94% ו- 2.03% בהתאמה.
מניות סקטור האגרוכימיה בלטו לחיוב (החברה לישראל 10%+, כיל 9%+).
חברת טבע הפסידה בערכאה משפטית נוספת בתביעת הענק העומדת מולה בעניין שיווק התרופה פרוטוניקס של פייזר. הפסד במשפט יגבה מטבע את המחיר הגבוה ביותר ששילמה אי פעם בגין הפרת פטנט (עשוי להגיע ל- 1.2 מיליארד דולר).


חו"ל
עונת הדוחות החלה.
Alcoa - ענקית האלומיניום עקפה את התחזיות עם רווח למניה של 0.13 (לעומת צפי ל- 0.11). החברה העלתה את תחזית הגידול העולמי בצריכת אלומיניום ומצפה לצמיחה של 12% השנה.

Intel - הציגה את הדו"ח הכספי הטוב ביותר ב- 42 שנות קיומה. הכנסות של 10.8 מיליארד דולר ורווח נקי של 2.9 מיליארד. הרווח למניה - 0.51 לעומת צפי ל- 0.426.

BAC - רווחי בנק אוף אמריקה צמחו ברבעון שחלף ב- 15% והסתכמו ב- 2.78 מיליארד דולר - 27 סנט למניה לעומת צפי ל- 22 סנט למניה.

סיטיבנק - רווחי הבנק נפלו ב- 10% ברבעון השני ל- 2.7 מיליארד דולר - 9 סנט למניה. הירידה נבעה בעיקר ממכירת חברת הבת סמית בארני לפני שנה (ההכנסות נופחו באותו רבעון).

גולדמן זאקס והרשות לני"ע הגיעו להסכם פשרה שבמסגרתו ישלם הבנק 550 מיליון דולר קנס ויודה כי מהלכי השיווק שנקט לא היו תקינים.

למרות הדו"חות הלא רעים של הבנקים, ביום שישי האחרון נרשמה ירידה חדה במניות הסקטור וזאת כעדות להיחלשות בפעילות בשוק ההון ונתוני מאקרו חלשים, אשר פורסמו לגבי קצב התאוששות הכלכלה האמריקאית.

GE -ג'נרל אלקטריק, לאחר 9 רבעונים בהם הפסידה החברה זינקו רווחי הרבעון השני ל- 3.11 מיליארד דולר ונבעו ברובם מזינוק חד ברווחי חטיבת הפיננסים של החברה - GE קפיטל, אשר זינקו ב- 93%.

Google - דיווחה על גידול מתון מהצפוי של 24% ברווחי הרבעון - רשמה רווח נקי של 1.84 מיליארד דולר (5.71$ למניה). בניכוי סעיפים חד פעמיים רשמה רווח של 6.46$ למניה לעומת צפי של 6.53$ למניה.

בנימה יותר אופטימית חברה BP הודיע כי לאחר מספר ניסיונות כושלים הצליחה לבסוף לסתום את דליפת הנפט במפרץ מקסיקו.

השבוע יפורסמו עשרות חברות את דוחותיהן, וביניהם: APPL, EBAY,TXN,IBM,GS.






טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il