TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

י(ו)ם סוער


אמיר כהנוביץ, כלל פיננסים
אמיר כהנוביץ, כלכלן מאקרו כלל פיננסים: "לא ניתן לייחס את כל הפגיעה בשווקי המניות לאירוע הביטחוני"
לא ממש איכפת למשקיעים מי צודק, מי התחיל או מי אשם, הם רק לא רוצים בלגאן. תנו להם שקט, רווחים יציבים, מדינה כזאת משעממת שהולכת לישון מוקדם וקמה בבוקר רעננה לעבודה. כזאת שלא צריך להשגיח עליה, שלא מסתובבת בלילה על סטי"לים. כזאת שלא מגלה פתאום שלשכנה שלה יש בסיס טילים במרפסת. ככה הם, משקיעים מוזרים.

הסימבוליות של המעבר למדד המדינות המפותחות של MSCI החודש צריך להזכיר לנו שהפריבילגיה של תגובה אימפולסיבית שמאפיינת משקים מתעוררים, כבר לא תתקבל בסלחנות גדולה מצד המשקיעים החדשים שלנו.

אלה לא אותם משקיעים שתמצאו במסע דובים באפריקה ישנים באוהלים. אלה משקיעים מהסוג שבדיוק בשעה חמש מפילים בעדינות קוביית סוכר לתה בעזרת כפית ומשלימים בסיבוב וחצי. את הכפית מניחים בעדינות עם הפנים למטה על קצה הצלוחית.

כמה שננסה להתכחש או להדוף צריך להודות: ירידות השערים מוצדקות, רוב בורסות אירופה יורדות כעת וגם אנחנו, אז ירדנו קצת יותר, זה עדיין לא אומר הרבה.

עלינו להכיר בכך שלשיקולים פוליטיים או ביטחוניים יש להוסיף גם שיקולים כלכליים. גם אם לא תאהבו לשמוע את זה עדיין תצטרכו להכיר בכך.

נדגים כמה דרכים בהן למצב עשויה להיות השפעה על רווחי החברות:
1. עשוי להגדיל את הסיכון לקונפליקט אזורי, ובכך את פרמיית הסיכון הנדרשת
2.עשוי להגדיל את היקפי החרם על מוצרים ישראלים
3.עשוי להגביל שת"פ עם ישראל, בנושאים רבים מאקדמיה, רפואי, כלכלי....
4.עשוי להקשות פוליטית על ישראל להשיג החלטות התומכות בה בפורומים וארגונים בינ"ל
5.עשוי לגרור בתרחיש מתדרדר לגיוס מילואים, מה שיפגע בחברות
6.עשוי לגרור הגדלת הוצ' הביטחון, מה שיפגע בצמיחה

כאמור, לא ניתן בהכרח לייחס את כל הירידות העודפות לאירוע הביטחוני. אנחנו נמצאים היום לאחר סוף שבוע בו לא היה מסחר באירופה, לא נדיר שאחרי סופי שבוע השוק בישראל "מיישר קו".

כמו כן, שימו לב שהשקל מתחזק כעת אל מול היורו, אם אכן הסיכון של ישראל היה עולה משמעותית גם השקל היה כנראה נפגע מכך. תוסיפו לכך את תנועות והתאמות ההון של זרים, בעקבות המעבר בין המדדים, שגם להם עשויה עדיין להיות השפעה על השווקים בישראל.

נכון, לאירוע הביטחוני יש כנראה השפעה, וזאת נראית בעיקר בירידות באג"ח הממשלתי (עליית תשואה) שנפגע למרות עליות בשאר האג"ח הממשלתי בעולם, אבל לא ניתן לייחס את כל הפגיעה בשווקי המניות לאירוע הביטחוני.

להערכתנו, הירידות היום לא מצביעות בהכרח על העתיד לבוא ויתכן מאד שמיצינו אותן. בסה"כ החברות כאן במצב טוב, הרווחים צפויים להיות גבוהים, ואם לא יהיו התפתחויות שליליות, אפשר להגיד שהמשקיעים כבר שילמו את המחיר. בטווח הארוך לאירועים כאלה אין השפעות פרמננטיות על השווקים.

לגבי המשקיעים החדשים שלנו, אלה מהשווקים המפותחים, הם כבר ילמדו להכיר אותנו...
או שאנחנו נצטרך ללמוד להכיר אותם.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il