TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

דרהי מתקרב לרכישת מירס ובאקסלנס שואלים: החגיגה בסלולאר מתקרבת לסיומה?


סלולר
גלעד אלפר: "התפתחות זו יכולה לסיים את הבוננזה בשוק הסלולאר, ע"י צירוף מתחרה רעב לשוק רווי"
עפ"י פרסום הבוקר בדה-מרקר, פטריק דרהי קרוב לרכישת מירס תמורת 155 עד 160 מיליון דולר. אנו חוזרים על עמדתנו כי התפתחות זו יכולה לסיים את הבוננזה בשוק הסלולאר, ע"י צירוף מתחרה רעב לשוק רווי. מצרפים את העדכון שהוציאו בנושא לפני כמה ימים:

פורסם ב-27 לאוקטובר: בכתבה שפורסמה אתמול בגלובס נאמר כי שר התקשורת שוקל להתנות את אישור עסקת בזק בכך שבזק לא תתחרה על מירס.

לא ברור איך אלוביץ' אמור להשפיע על צעדיה של פלאפון כאשר הוא איננו שולט על בזק ולא ברור אם התנייה כזו היא בסמכות משרד התקשורת. אבל מה שמאוד ברור היא מידת החשיבות שהרגולטור מייחס לקניית מירס ע"י דרהי וההשפעה התחרותית המכרעת של צעד כזה.

ראשית, יש להזכיר שהאיום הגדול ביותר על שוק הסלולאר עד לפני כמה חודשים (חוץ מהמיתון כמובן) היה כניסה של MVNO‏ (מפעיל סלולארי ווירטואלי). לדעתנו, מירס כרשת מודרנית יכולה להוות איום חמור הרבה יותר מ-MVNO‏, וזאת מאחר שמירס, בניגוד ל-MVNO‏, תהווה תחרות קשה גם בתחום העסקי ולא רק בתחום הצרכן ולכן עלולה לשנות לחלוטין את מבנה המחירים בשוק.

שנית, אנו מוסיפים למטה את הטבלה שמראה עד כמה שוק הסלולאר דומיננטי בארץ, מבחינת גודלו היחסי וגם מבחינת הצמיחה העקבית של הסקטור בשנים האחרונות. הטבלה הזו יכולה להסביר למה משרד התקשורת, לכאורה, מוכן לשלם במטבע של בזק כדי לקבל תחרות בסלולאר. ברור שמבחינה ציבורית – וגם מבחינה מהותית, שוק הסלולאר הוא המדד החשוב ביותר של משרד התקשורת.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il