TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

בפועלים מעריכים כי עד סוף השנה יהיו עליות שיתממשו בתחילת 2010


בנק הפועלים
בפועלים סבורים כי עונת הדוחות צפויה להשפיע עם שיפור בדוחות החברות המדווחות
שוק המניות: ירידות השערים של השבוע האחרון לא הביאו לעליה במפלס החשש של המשקיעים מפני ההמשך. אנו סבורים, כי בטווח הקצר ישנה סבירות גבוהה לעליות שערים נוספות עד סוף 2009, אם כי יתכנו מימושי רווחים בתחילת 2010.
עונת הדוחות לרבעון השלישי, שכבר החלה בישראל, צפויה לתת את אותותיה, כשחברות רבות צפויות להציג שיפור בתוצאותיהן ביחס לרבעונים האחרונים. הצפי לשיפור בתוצאות כבר השפיע להערכתנו על מחירי המניות החברות, אולם דוחות חיוביים עשויים לתרום לעליות נוספות במניות. בד בבד, גם נתוני המאקרו ממשיכים להציג שיפור בישראל ובעולם (גם אם הנתונים האחרונים שפורסמו בארה"ב הסבו אכזבה מסוימת למשקיעים).
לאור האמור לעיל, המלצתנו היא להמשיך ולהחזיק בפוזיציה מנייתית ארוכת טווח, תוך דגש על התאמת מידת החשיפה לרמת הסיכון של הלקוח. הירידה שנרשמה בסטיות התקן הגלומות באופציות המעו"ף מתחת לרף ה-20% מאפשרת לדעתנו להצטייד בהגנות לרכיב המנייתי במחירים נמוכים יחסית. בנוסף, על מנת לפזר את הסיכון בתיק הנכסים, אנו ממליצים לבצע פיזור גיאוגרפי של הרכיב המנייתי. מבין השווקים הגלובליים, אנו מעניקים משקל יתר למניות בארה"ב ובשווקים המתפתחים כגון סין וברזיל (אם כי בהם הסיכון מטבע הדברים גבוה יותר).
שוק האג"ח:
מק"מ- אנו סבורים כי המק"מ לשנה, מהווה אלטרנטיבה סבירה למשקיע המחפש נזילות גבוהה בסיכון נמוך. על רקע תחזית לעליית ריבית בשנה הקרובה, אנו ממליצים על מרכיב נמוך של מק"מ בתיק ההשקעות.
גילונים- תוספת התשואה בסדרה הארוכה, 817, עומדת כעת על 0.16% בלבד. על רקע הערכות כי הריבית תעלה באופן מתון והדרגתי בשילוב תוספות התשואה הנמוכות, אנו סבורים כי הגילונים אינם אטרקטיביים בתשואתם הנוכחית.
שחרים- אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה לשחרים במח"מ בינוני על רקע:1- גירעון מקומי סביר 2- נתוני מאקרו חיוביים 3- ניצנים ראשוניים המעידים על חזרתם של המשקיעים הזרים לשוק האג"ח המקומי 4- מבנה עקום שקלי תלול 5- הערכה כי אג"ח הארוכות בארה"ב תישארנה ברמתן הנוכחית בחודשים הקרובים.
צמודים קצרים - המחלקה הכלכלית של הבנק עדכנה את תחזית האינפלציה ל-12 חודשים קרובים ל- 2.1%. בהתבסס על תחזיות אלו, ובהשוואה לציפיות האינפלציה הנגזרות מהשוק העומדות על 2%, אנו סבורים כי הצמודים הקצרים ראויים להשקעה. רמת התשואות השלילית באגרות הממשלתיות (במרבית הסדרות הקצרות) אינה מצדיקה השקעה בהן ועל כן אנו ממליצים להתמקד בהשקעה באגרות חוב קונצרניות צמודות מדד מדורגות במח"מ קצר.
צמודים בינוניים- ציפיות האינפלציה בטווחים הבינוניים נותרו גבוהות ברמה של 2.70%. רמות אלו גבוהות בהשוואה לאינפלציה הממוצעת השנתית בעשור האחרון. לפיכך, אנו סבורים כי אין מקום להגדיל את הפוזיציה בממשלתי הצמוד.
צמודים ארוכים- ציפיות האינפלציה בטווחים הארוכים עומדות על 2.80% . ציפיות אלו גבוהות להערכתנו. לפיכך, אנו ממליצים להמשיך ולהקטין חשיפה לטווחים אלו.
שוק המט"ח:
הדולר שינה כיוון והתחזק השבוע למול השקל, במקביל למגמת המסחר שלו בשוק המט"ח הבינלאומי. במהלך המסחר טיפס השער היציג מעל לרמה של 3.76 ₪ לדולר, לראשונה זה כשלושה וחצי שבועות. בנק ישראל המשיך בתחילת השבוע להתערב במסחר ורכש דולרים, אך בהיקפים נמוכים מהרגיל ולא הצליח להשפיע על המסחר בשקל באופן משמעותי. בנק ישראל הותיר השבוע, כצפוי, את הריבית השקלית ללא שינוי, ברמה של 0.75% ופער הריביות נותר 0.75% - 0.5%.
להערכתנו, השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. כמו כן יושפע השקל מגורמים מקומיים מנוגדים. מחד, הגורם העיקרי התומך בהיחלשות השקל הוא רכישות הדולרים על ידי בנק ישראל. מאידך, בין הגורמים התומכים בהתחזקות השקל ניתן למנות את הגידול בעודף בחשבון השוטף, הכלכלה היציבה בישראל ואת הציפיות להעלאת ריבית נוספת ע"י בנק ישראל ובעקבותיה, הרחבת הפער בין הריבית השקלית והדולרית.
לאור האמור לעיל, אנו ממליצים להחזיק מט"ח בשיעור של כ- 10%, תוך פיזור מטבעי כולל אירו וליש"ט, על חשבון הדולר, בעקבות הירידה הצפויה באטרקטיביות של המטבע האמריקאי כמטבע מקלט.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il