TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > מחשבים וטכנולוגיה

כלל פיננסים: מדד הפחד קרוב לרדת מתחת לרמת 20 הנקודות מה שאומר שיש עוד "בשר" בשוק


פסל - ברזיל
אמיר כהנוביץ' בסקירה עולמית, מתמקד בשוק הברזילאי שרשם אמש נפילה חדה עקב העלאת מס על השקעות זרים
הבוקר אסיה יורדת, אירופה עולה, אח"כ אירופה גם יורדת וכך מתחיל לו עוד יום "ברור" בכלכלה העולמית. המשקיע קם מהמיטה, משפשף את עיניו, מדליק המחשב, לוקח כוס הקפה, מסתכל על הנתונים שלאט לאט מתעדכנים: המחירים לצרכן ירדו, המחירים ליצרן עלו, התחלות הבניה ירדו רווחי חברות הבניה עלו, הריבית למשכנתאות עלתה, לקיחת המשכנתאות גם כן, בטחון הצרכנים ירד, הצריכה עלתה ו...זה הספיק לו, שתי דפיקות בצד המסך ובעיטה למארז ולא, זה כנראה לא המחשב מקולקל אלא משהו נדפק בשוק (ראה התבטאויות של בכירים בפד). אם אלה הנתונים איתם נתמודד: אתמול פורסם מדד המחירים ליצרן שירד מעבר לצפוי ב-0.6% (תקראו בהרחבה) ונתוני התחלות ואישורי הבניה, שאומנם אכזבו (התחלות 590 אלף לעומת צפי ל-610 אלף), אבל לא אותנו, פשוט כי לא הסתכלנו עליהם (היינו בישיבה באותו זמן). ובכלל, למה שיעניינו אותנו התחלות בנייה כשמלאי הבתים הריקים למכירה בארה"ב עומד על יותר מ-4 מיליון חתיכות? את המשקיעים לא עניינו הסיבות וההסברים שלי והם ברחו מהאג"ח הצמודות, מה שהביא לירידה של האינפלציה הגלומה ל-10 שנים מ-2.06% ל-1.997% (אני יודע שזה לא נשמע רבה). מדד הפחד, לעומת זאת, לא הצביע על התרגשות יתרה בקרב הסוחרים ובאופן כללי ממשיך להצביע על ירידת המתח והוא ככה קרוב לרדת מתחת לרמת 20 הנקודות (20.9 נק' הבוקר) מה שאומר, שיש עוד "בשר" בשוק. דווקא פרמיות הסיכון על אג"ח קונצרני בדירוג השקעה בארה"ב עלו אתמול מ-96.1 ל-98.1 (CDX) והצביעו על כך שלמשקיעים יש קצת פיצול אישיות.

בברזיל רציתם להשקיע
אולימפיאדה אמרתם, אנרגיה ירוקה רציתם, משק מתעורר קיוויתם והנה הברזילאים האלה מטילים מס על ההשקעות זרים במדינה ומדד המניות הברזילאי, הבווספה, משיל אתמול 4.7% מערכו, אף שתיקן בהמשך המסחר ונסגר בסיומו בירידה של 2.8%. הטלת המס באה כניסיון לעצור את התחזקות הריאל אל מול הדולר, מה שפוגע ביכולת התחרויות של היצואנים הברזילאים. מצחיק שמדינות רבות בעולם נלחמות מי תחליש יותר את המטבע שלה, בניהן עלו לאחרונה לכותרות סין, ישראל, גוש האירו וכעת גם ברזיל, עוד מעניין שכל אחת מהן עשתה זאת בדרכים אחרות. הבוקר דווקא הליש"ט הבריטי הוא זה שמוביל את העליות כשמזנק מול הדולר בכאחוז. המלחמה הזאת להחלשת המטבעות אומנם עשויה לשמור על שערי חליפין יציבים אך תבוא לידי ביטוי בשחיקת המטבעות מול מחירי הסחורות. ברזיל, בכל אופן, נהנית כיום מעלייה של מחירי הסחורות אותן היא מפיקה ומתנועה גוברת של השקעות זרות למדינה. להמחשה, חברת Vale, המפיקה הגדולה בעולם של ברזל הודיעה כי בשנה הבאה תוציא חצי מהתקציב השנתי שלה בברזיל. החשש שלנו הוא שהצלחת המהלך הנוכחי עלולה לדחוף להתערבויות נוספות של הממשל הברזילאי בכלכלה. בכל מקרה, כלכלת ברזיל אכן נראית טוב וצפויה עפ"י קונצנזוס האנליסטים לצמוח ב-2010 בשיעור של 3.8%, לפי נשיא ברזיל ב-5%, אבל היינו נוטים יותר לכיוון האנליסטים.

הכסף ששפכו אומנם לא יוצר (עדיין) אינפלציה אבל הוא מנפח את השווקים
ג'נט יילן, נשיאת הפד של סן-פרנסיסקו אמרה אתמול בכנס כי אחד הלקחים מהמשבר הוא שמדיניות מוניטרית צריכה להיות רגישה וקשובה להתפתחותן של בועות במחירי הנכסים. ג'נט אומנם הדגישה כי היא "בשום אופן לא מוכנה עדיין לקרוא למחירי הנכסים היום בועתיים", אבל אם נזכור שגם ראש הפד, ברננקי, אמר השבוע משהו בסגנון, כשהזהיר מחזרה של אי יציבות גלובאלית בהקשר של הגרעון במאזן האמריקאי מול העודף במאזן הסיני, ושאתמול בערב נשיא הפד של פילדלפיה, צ'רלס פלוסר, קרא להציב יעד אינפלציוני בכדי להבהיר שזו מטרתו האובייקטיבית של הפד, אנחנו שואלים את עצמנו, מה פתאום כולם מפחדים, מה זה יכול להיות שהם מסתירים שם? האם זו בוכטה של כסף שיצאה להם מכלל שליטה ולמזלם מצליחה להיספג בינתיים ע"י העלייה בשיעורי החיסכון ?

מדד המחירים ליצרן נפל – זה יתגלגל לצרכן?
מדד המחירים לייצרן בארה"ב הפתיע אתמול כשנפל בספטמבר ב-0.6% לעומת צפי לאי שינוי (0%). לעומתו, מדד המחירים לצרכן לחודש ספטמבר, נזכיר, עלה ב-0.2%, ומשקיעים רבים שחששו אתמול כי הירידה במחירים ליצרן מבשרת על ירידה שתבוא גם במחירים לצרכן פנו אל האפיקים הלא צמודים והביאו לעלייה במחיריהם (ראה הרחבה). הנתונים ההיסטוריים אומנם מראים כי קיים קשר חיובי בין שני המדדים, אך בעיקרו בשל העובדה שרבים מהמרכיבים שלהם זהים, בניהם בולט במיוחד רכיב האנרגיה. למרות ההיגיון המתבקש אנחנו לא מזהים קשר מתמשך בין השינויים, כלומר, הקשר בניהם בא ברובו לידי מיצוי באותו חודש עצמו ולכן אנחנו לא מתרגשים מהאינדיקטור הזה שמפורסם לאחר פרסום המחירים לצרכן. עם זאת, לנתון הפעם הצטרפו אתמול גם נתונים מאכזבים משוק הנדל"ן (ראה בפסקת הפתיחה) ולמשקיעים זה בהחלט הספיק. אם נצלול רגע להרכב המדד ליצרן נראה שעיקר ירידת המחירים בספטמבר נבעה מירידה במחירי האנרגיה, שכזכור מחירי הנפט בספטמבר ירדו בכ-3%, אך אם תשימו לב באוקטובר המדידה החלה מחדש ומחירי הנפט כבר הספיקו לעלות ב-11%, אז מבחינתנו, מדד המחירים ליצרן של חודש ספטמבר הוא כבר חדשה ישנה.

מאקרו היום
היום יתפרסם בארה"ב ספר הבז' של הפד, ספר הבז' כולל נתונים על רמות המחירים והפעילות הכלכלית במחוזות השונים בארה"ב ומשמש את ועדת השוק הפתוח (FOMC) בקביעת המדיניות המוניטרית. הפרסום עשוי לשפוך אור על מדיניות הריבית הצפויה כאשר נכון לעכשיו, טרם פרסמו, מגלמים החוזים העתידיים בארה"ב כי הריבית תועלה לא לפני אפריל 2010. להערכתנו, מפרסום הספר תמשיך להתבהר התמונה החיובית כפי שעלתה מהנתונים עד כה, מה שעשוי לדחוף עוד את הציפיות להעלאת ריבית למעלה. עוד יפורסמו היום נתוני לקיחת המשכנתאות השבועית בארה"ב.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il