TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מיטב מסכמים את השנה בשווקי המניות בישראל ובעולם: התאוששות דרמטית דמוית V


גלובוס
רומי בן עמי: "השנה שחלפה לא הייתה שנה משעממת, בלשון המעטה. שוק ההון חווה תנודות חדות שלא ראה שנים"
השנה שחלפה לא הייתה שנה משעממת, בלשון המעטה. שוק ההון חווה תנודות חדות שלא ראה שנים. מדדי המניות בעולם ובישראל פתחו את השנה העברית החדשה בירידות חדות, והמשקיעים הישראלים הרגישו היטב את הימים הנוראים. ככל שחלפו החודשים, החל השוק המקומי לגלות חוסן גדול מול שוקי חו"ל. התנאים הכלכליים הטובים הקיימים בישראל מול שוקי העולם, יחד עם הריבית שירדה באופן חד, הובילו להתאוששות יפה במדדי המניות.

סתיו: ספטמבר-אוקטובר וחלק מנובמבר 2008: קריסה
אלו היו החודשים הקשים ביותר של המשבר. העונה ה"קשה" של השנה. השווקים פשוט קרסו. חברות ענק, דוגמת ענקית הביטוח AIG, ענקיות המשכנתאות פאני-מיי ופרדי-מק, ועוד שורה של חברות ובנקים מהשורה הראשונה נמצאו בסכנת קריסה. השווקים היו בקיפאון. בנקים לא הסכימו להלוות כספים לא רק לחברות ולמשקי בית, אלא גם אחד לרעהו, מצב שוק הנדל"ן האמריקאי, ההחרפה בשיעורי חדלות הפירעון במשכנתאות וכן חשיפת הונאת הפונזי הגדולה בעולם על ידי ברנרד מיידוף, ערערו לחלוטין את הבטחון ואת האמון ושאבו את הבורסות בעולם ואת הבורסה המקומית לצונאמי העולמי.

חורף: נובמבר 2008-מארס 2009: התייצבות פוסט טראומטית
בעוד חודשי הסתיו התאפיינו בעיקר בירידות חדות, נראה היה, כי יותר מכל, המשקיעים היו שרויים בהלם. ינואר-פברואר-מארס סימנו סוג של דשדוש עם אותות חיוביים בבורסה המקומית, בעיקר בענף הגז והנפט (עליהם נרחיב בהמשך-ראה התייחסות סקטוריאלית). מחד, היו סימנים טובים של המשך הורדות הריבית בארץ ובעולם. מאידך, נראו סימנים טובים פחות כמו רשימת המדינות שפנו לקרן המטבע העולמית (IMF) בבקשה לסיוע, רשימה שהלכה והתארכה.

אביב: אפריל-יוני 2009: לבלוב ופריחה
המגמה הברורה של חודשי האביב הייתה סימני ה"לבלוב" וה"פריחה" בשווקים. יותר ויותר פרשנים החלו להעריך, כי הסתיים המשבר, או לפחות, שעברנו את שיאו. היחידים שלא הצטרפו לפרצי האופטימיות של המשקיעים היו אלה אנשי קרן המטבע העולמית, שהמשיכו לעדכן כלפי מטה את התחזיות לגבי קצב הצמיחה העולמי. אך עם זאת, לא ניתן היה להתעלם מהאינדיקטורים החיוביים וההתפתחויות השונות שהראו, כי תוכניות החילוץ למיניהן מתחילות לעבוד ומתחילים לזהות סימני הקלה על שוקי האשראי העולמיים.

קיץ: יולי-אוגוסט וספטמבר 2009: המשך ההתאוששות
"עונת המלפפונים" המסורתית לא הייתה משעממת כלל. העיסוק העיקרי של המשקיעים היה בצורת ההתאוששות (U,V,L או W) ובקצב החזרה לצמיחה. בסוף חודש יולי התבשרו המשקיעים, כי נגיד בנק ישראל מפסיק את רכישת האג"ח הממשלתי ובמקביל יתחיל לקנות באופן נקודתי דולרים, זאת בנוסף אינדיקטורים נוספים שאותתו על התייצבות במשק. דו"חות החברות שהתפרסמו הפתיעו לטובה, בעיקר בשל הצפי לדו"חות רעים מאוד וצעדי התייעלות שנקטו החברות.

מבחינה סקטוריאלית בלטו הסקטורים הבאים:
תקשורת - סקטור התקשורת הנחשב לתחום דפנסיבי, היה לאחת ההשקעות ה"חמות" בשנה האחרונה. המניות בתחום הוכיחו יציבות והושפעו פחות מהמיתון. בהיבט מבנה שוק התקשורת חלו שינויים, כגון מכירת השליטה בפרטנר ושינוי מבנה הבעלות בהוט. תהליך שינוי מבנה השוק צפוי להימשך גם ב-2010.
ביטוח - מניות חברות הביטוח מושפעות מאוד משוק המניות. לרע ולטוב. רע – 2008, טוב – ב-2009. שוק ההון מגיב לפני השינויים בפועל, ולכן סקטור הביטוח הניב בתשס"ט תשואה נאה מאוד של 35.8%.
פיננסים - סקטור הפיננסים שנחשב לגורם מוביל במשבר, היה מילה אסורה בחודשי הסתיו. עם זאת, לאחר התייצבות השווקים החלו מניות הפיננסים לטפס מעלה ומעלה. בעיקר בלט לטובה המדד בחודשים מרץ, אפריל ומאי. במצטבר עלה המדד בתקופה זו מעל 62%, אבל הירידות שנרשמו קודם לכן מעמידות את הסיכום השנתי על 18.9% בלבד.
נפט - מדד הנפט שהיה מעל 100$ לחבית בתחילת השנה הספיק לגעת ב-34$ לחבית, להתנדנד קלות ברמות ה-40-50$ לחבית וכעת, בטווח של שנה, חזר לרמה של 70$ לחבית נפט. מדד מניות הנפט עלה בחדות 212.2% בלי קשר לכך, ועם קשר הדוק לתגליות הגז בחופי ישראל. הענף שהיה רחוק מלככב בשנת תשס"ט היה ענף מניות הנדל"ן, כשמדד נדל"ן 15 ירד ב-10.2% אחרי שכבר היה מצוי בירידה של כ- 50% במהלך השנה, ולא במקרה. המשבר היה, ועדיין הינו, במידה רבה, משבר בענף הנדל"ן בעולם, וחלק גדול מחברות הנדל"ן הישראליות פועלות מעבר לים.

שוקי המניות בעולם, ובראש ובראשונה, בארה"ב - מוקד רעידת האדמה, קרסו עם קריסת בנק ההשקעות ליהמן ברדרס. מ-26.9.08 ועד לנקודת השפל שנרשמה ב-9.3.09, ירדו שוקי המניות העיקריים בארה"ב ומחוצה לה בשיעור ממוצע של כ-40%. ואולם, מנקודה זו ואילך, נרשמה התאוששות מופלאה שהגיעה לשיעור ממוצע של 50% עד 55%, עלייה מרשימה שנוצרה כתוצאה מגידול מחודש בתיאבון לסיכונים נוכח הריבית הנמוכה מאוד בכל העולם.
עם זאת, לא היה בעליות אלה כדי למחוק את הירידות. ירידה של 40% שקולה לעלייה של 70% כדי להגיע לשורה חיובית, וכך בסיכום שנתי ירדו המדדים המובילים: 500S&P ירד ב-13.2%, הנאסד"ק ירד בשיעור מתון של 3.7%, הבורסה של פריז ירדה ב-9.9%, והדאקס הגרמני ב-7.2%, והבורסה היפנית נפגעה קשה יותר וירדה ב-14.1%.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il