TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מיטב בית השקעות: הרצון ליטול סיכונים הוא בעוכריו של ה-USD


אילוסטרציה - דולר
הידרדרות הדולר בעולם הייתה תוצאה של רצון המשקיעים לפנות לנכסים מסוכנים כגון מניות, זהב ונפט
הדולר האמריקאי, לעומת האירו, הגיע בשבוע המסחר האחרון לרמת השפל שלו מראשית השנה, תוך שהוא מגיע לרמה בה היה לאחרונה בחודש ספטמבר 2008.

הידרדרות הדולר בעולם הייתה תוצאה של רצון המשקיעים לפנות לנכסים מסוכנים כגון מניות, זהב (שחצה את מחיר ה-1,000 דולר לאונקיה) והחבית שמחירה האמיר ל-71 דולר לחבית. באופן מוזר למדי, ברגע שהמשקיעים רואים שהכלכלה האמריקאית מתאוששת, אזי הכמיהה לרכוש את הדולר האמריקאי כנכס של חוף מבטחים יורדת. כלומר, אם העולם לא עומד בפני זעזועים חדשים, אין סיבה ממשית לרכוש את הדולר האמריקאי הואיל ויש השקעות אטרקטיביות ממנו. כך לדוגמא, ביום ו' האחרון לאחר פרסום מדד אמון הצרכנים שעלה מעבר לציפיות נחלש הדולר ונסחר כנגד האירו בשער של 1.4634.

ייתכן מאוד, כי העובדה שלהוציא את הין היפני, הדולר האמריקאי הוא נושא הריבית הנמוכה ביותר בעולם מביאה לכדי כך ששחקני הריביות (Carry Trade) מוכרים את המטבע הירוק שהינו מקור טוב למימון זול ורוכשים כנגדו ראנד דרום אפריקאי, ריאל ברזילאי, דולר אוסטרלי, דולר ניו-זילנדי ועוד. מראשית השנה התחזקו המטבעות הללו כנגד הדולר האמריקאי בשיעורים של 28%, 26%, 23% ו-22%, בהתאמה.

מבין 15 מטבעות הסחר המרכזיים בעולם, המטבע היחיד אשר נחלש מראשית השנה כנגד הדולר האמריקאי הוא הין היפני. אגב, מראשית השנה התחזק האירו כנגד הדולר בשיעור של 4.3%, כאשר השקל התחזק כנגד הדולר בשיעור קל של 0.2%.

יתכן כי גם הסביבה המאקרו כלכלית ובמיוחד הפיסקלית פוגעת בחוסנו של הדולר האמריקאי. חרף, ההפתעה בפעילות הממשלתית באוגוסט, עדיין הממשל האמריקאי מתנהל עם גירעון פיסקלי של יותר מטריליון דולר, וזאת עוד לפני שהזכרנו את תוכניות ביטוח הבריאות של הממשל שאף אחד לא יודע בדיוק כמה הדבר יעלה.

מבחינת תנאי השוק הפיננסי, גם כאן הסביבה לא תומכת בדולר האמריקאי. בחודשים האחרונים נרשמה בנייה של פוזיציות שורט על הדולר האמריקאי כנגד האירו. מגמה זו מצביעה על חוסר רצון המשקיעים להימצא בדולר ובמידה מצביעה על פוטנציאל להמשך היחלשות של הדולר בטווח הקצר.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il