TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מיטב בית השקעות - בחודש אוגוסט צפויה תשואה ממוצעת של כ-1.8% בקופות הגמל - הפסדי 2008 נמחקו


מיטב
מתחילת השנה: 8 חודשים רצופים של תשואות חיוביות - השנה מסתמנת עד כה כשנה הטובה ביותר בתולדות תעשיית קופות הגמל
בית ההשקעות מיטב ממשיך בסיקור החודשי של תשואות תעשיית קופות הגמל על בסיס מודל שפיתח. הערכת מיטב היא, שקופות הגמל וקרנות ההשתלמות הגדולות: גדיש, עצמה, תמר, קה"ל, כנרת, המהוות כ-33% מתעשיית קופות הגמל וההשתלמות, יציגו באוגוסט 2009 תשואה נומינלית (ברוטו) משוקללת בטווח של כ-1.0% עד 1.8%.

לעומת זאת, קופות אחרות שהן בינוניות בגודלן או קטנות יותר, יציגו, בדרך כלל, תשואות גבוהות יותר וגם טווח התשואות שלהן גדול יותר: בין 1.0% ל-2.7%. לפיכך, מדד מיטב של כלל קופות הגמל אמור להציג תשואה משוקללת חיובית נאה של 1.8%.

העליות של איגרות החוב הקונצרניות, בעיקר בחצי השני של החודש, תרמו לתשואה החיובית שצפויות הקופות להציג. גם איגרות החוב הממשלתיות הארוכות, הן השקליות והן הצמודות, עלו החודש, ותרמו לתשואת הקופות. לעומת זאת, המגמה המעורבת בשוק המניות וכן התשואות השליליות של איגרות החוב הממשלתיות הקצרות והבינוניות מיתנו תשואה חיובית זו.

האפיק הקונצרני עלה החודש כאשר מדד התל בונד 20 עלה ב-1.4%, מדד התל בונד 40 עלה ב-1.1% ומדד התל בונד 60 עלה ב- 1.2%. העליות הללו נבעו בעיקר מחיפוש המשקיעים אחר אפיקי השקעה אטרקטיביים יותר ביחס לריבית האפסית המתקבלת מהפק"מים.
גם איגרות החוב הקונצרניות הלא סחירות, המשוערכות ע"י "שערי ריבית", עלו החודש בכ-3% ותרמו לתשואה של הקופות, עד כחצי מן התשואה החודשית שלהן!

באיגרות החוב הממשלתיות הצמודות למדד נרשמה, כאמור, מגמה מעורבת כאשר מדדן עלה ב-0.6%. מרבית האיגרות הממשלתיות הצמודות דווקא ירדו החודש, מלבד האיגרות לטווח הפדיון הארוך ביותר שמשכו את המדד הכללי כלפי מעלה. בחינת תשואותיהן על פי התפלגות טווחי הפדיון שלהן מראה שהאג"ח הצמודות הקצרות לטווח של 0–2 שנים ירדו ב-0.3%, האיגרות לטווח של 2-5 שנים ירדו בשיעור של 1.1%, האיגרות לטווח של 5–7 שנים נותרו ללא שינוי, ואילו איגרות החוב הארוכות ביותר, לטווח של 7-10 שנים, עלו בשיעור חד של 2.2%.

מדד איגרות החוב הממשלתיות השקליות הלא צמודות (שחרים) עלה החודש ב- 0.6%, כאשר נרשמה מגמה מעורבת בהתאם לטווחי הפדיון השונים: השחרים הקצרים לטווח של 0–2 שנים ירדו בשיעור של 0.1%, השחרים לטווח של 2–5 שנים ירדו ב-0.1%, ואילו השחרים לטווח של 5 שנים ומעלה עלו בשיעור של 1.6%. המק"מים עלו ב- 0.03% והגילונים עלו ב-0.4%.

שוק המניות בארץ התאפיין בחלקו בתשואות שליליות, בעיקר בשל הירידות בימי המסחר האחרונים של החודש. מדד ת"א 25 ירד ב-0.5%, מדד ת"א 100 ירד בשיעור של 0.1% ואילו מדד ת"א 75 עלה בשיעור של 1.3%. מניות חברות חיפושי הנפט הן שהובילו את ירידות השערים החודש, עם ירידה בשיעור של 6%.

לעומת זאת, בשוקי המניות בעולם נרשמה מגמה חיובית. מדדי המניות בארה"ב עלו החודש, כאשר מדד הדאו ג'ונס עלה ב-3.5%, מדד ה-500S&P עלה ב-3.4% והנאסד"ק עלה ב-1.5%. גם באירופה נרשמו עליות: ה-DAX הגרמני עלה ב-2.4%, ה-CAC הצרפתי עלה ב-6.6% וה-Eurostoxx 50 עלה בשיעור של 5.2%. באסיה, הניקיי עלה ב- 1.3% וההנג-סנג ירד ב-4.1%. "הגדילה לעשות" הבורסה של שנחאי שצנחה ב-22%. כל אלו במונחי מטבע של אותן מדינות.

מכל אלו מסתמן, כי תשואות אוגוסט בקופות הגמל תהיינה חיוביות, בעיקר - תודות לעליות בשוק איגרות החוב הן הקונצרניות והן הממשלתיות.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il