TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

בבית ההשקעות מיטב מפחיתים את ההמלצה למניות הטכנולוגיה מ"חיובי" לנייטרלי ומעלים ל"חיובי" את סקטור התעשייה


וול סטריט
סבורים כי שוק המניות נותר אטרקטיבי למדי ובמיוחד ביחס סיכוי\סיכון לעומת חלופות אחרות בשווקים
מראשית עונת הדוחות הכספיים לרבע השני, כבר 19 חברות מתוך ה-30 הכלולות במדד מניות התעשייה, ה-Dow Jones. כך, להוציא את United Technologies אשר דיווחה על רווח של 1.05 דולר למניה, שהיה זהה להערכות האנליסטים, ו-Microsoft שדיווחה על רווח רבעוני נמוך במעט מההערכות, שאר החברות דיווחו על רווח הגבוה מהערכות השוק.

במיוחד, מעניין לציין את:
(1) הבנק JP Morgan אשר דיווח על רווח של 0.26 דולר למניה, בהשוואה להערכות השוק אשר עמדו על רווח של 0.046 דולר למנייה.
(2) יצרנית הציוד ההנדסי Caterpillar הרוויחה 0.72 דולר למניה, לעומת צפי לרווח של 0.215 דולר למנייה.
(3) יצרנית המוליכים למחצה, Intel, דיווחה על רווח של 0.18 דולר למניה, לעומת צפי ל-0.084 דולר למניה.

בסיכום שבועי טיפס מדד ה-Dow Jones בשיעור חד של 4%, אולם נרשמה בו הטרגוניות בשינויים של מחירי המניות. כך לדוגמא, מניית Caterpillar טיפסה בשיעור מרהיב של 23.6% ומנייתה של חברת Merck רשמה עלייה של 12.0%. מנגד מניותיהן של החברות "המאכזבות" Microsoft, McDonald's, ו-United Technology רשמו ירידות מחירים של 3.5%, 3.0% ו-2.9%, בהתאמה.

הטרוגניות זו מעידה על שלב נוסף במהלך השווקים לכדי חזרה לרגיעה, לפיו מחירי המניות נעים כתגובה לשינוי הנתונים הבסיס הפרטניים של כל מנייה ולא כעדר.

מראשית עונת הדוחות אמנם כל הסקטורים הכלולים במדד ה-S&P 500 רשמו התכווצות של כ-26% בשורת הרווח, בהשוואה לרבע המקביל אשתקד, אך נרשמה הפתעה לטובה של כ-11% לעומת הערכות האנליסטים וזה היה הגורם אשר הביא לעליות השערים.
לשם המחשת התוצאות החלשות, ניתן להתבונן על שורת הרווח של CAT, לפיה בעוד שבשנים האחרונות הרווח הרבעוני היה כ-1.5 דולר מניה, המשקיעים מחאו כפיים גם למחצית הרווח.

הסקטורים שבלטו במיוחד לחיוב היו: חומרי גלם, עם הפתעה של 56% בשורת הנקי, לעומת הערכות השוק, מוצרי צריכה צרכניים (24%), בהשפעת Ford, ופיננסים (17%).

במבט קדימה להערכתנו, שוק המניות נותר אטרקטיבי למדי ובמיוחד ביחס סיכוי\סיכון לעומת חלופות אחרות בשווקים. יחד עם זאת, להערכתנו, סקטור הטכנולוגיה די מיצה עצמו, ובמיוחד על רקע התשואה העודפת אשר הניב מראשית השנה. לפיכך, אנו מפחיתים את ההמלצה לגביו לנייטרלי. הסקטורים המועדפים עלינו בתקופה זו הם תעשייה ושירותי תקשורת.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il