TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

מדד המחירים לצרכן האמיד לחודש אפריל עלה ב-1.32%


אילוסטרציה - איש עשיר
התייקרות הנופשים בארץ ובחו"ל מחירי המכוניות ומחירי ההלבשה וההנעלה השפיעו על האמידים יותר מאשר על כלל הציבור
מדד המחירים לצרכן האמיד שמפרסם U-Bank עלה בחודש אפריל ב-1.32% - עלייה גדולה יותר מהמדד הכללי שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ולפיו עלה מדד אפריל ב-1% בלבד.

ב-U-Bank מציינים שחודש אפריל מאופיין בדרך-כלל במדדים גבוהים, אך הפעם הובילו את העליות במדד מחירי ההבראה ונופש בחו"ל, דלק ושמנים לרכב, הלבשה והנעלה ומחירי המכוניות – סעיפים המשפיעים יותר על ציבור האמידים מאשר על הציבור הכללי. הפער בין המדדים נובע מהפער בין משקלי המוצרים והשירותים בסל הצריכה של האמידים לבין סל הצריכה הכללי.

עוד מסבירים ב-U-Bank כי חלה עלייה גדולה במיוחד, של 7.8%, במחירי ההבראה ונופש בארץ ובחו"ל שהשפיעה על המדד הכללי ב-0.288% ואילו על מדד האמידים היא השפיעה ב-0.46%. כך גם סעיפי התחבורה והתקשורת שעלו ב-1.6% ותרמו למדד הכללי עלייה של 0.5% ולמדד האמידים תרמו כ-50% יותר - 0.78%.

אילן רביב, מנכ"ל U-Bank המוביל את תחום הבנקאות לאמידים בישראל, מציין כי בחודשים האחרונים הראה מדד האמידים שמפרסם הבנק, כי כוח הקנייה של האמידים עלה, אולם החודש המדד מצביע על מגמה הפוכה עם התייקרותם של מוצרים ושירותים הנצרכים במידה גדולה יותר על-ידי ציבור האמידים". עוד מציין רביב, כי נתוני החודש והפער בין המדדים ממחיש את חשיבות מדד האמידים המשקף את כוח הקנייה של האוכולוסיה האמידה בישראל.

מדד המחירים לצרכן האמיד של U-Bank מתבסס על פילוחי הלמ"ס ומתאימם לפרופיל ההוצאות של שכבת האמידים בישראל, זאת באמצעות סקר מקיף שנערך באמצעות גיאוקרטוגרפיה בקרב 1,500 משקי בית. ממצאי הסקר עובדו על-ידי iGeo מקבוצת גאוקרטוגרפיה ונקבעו משקלות רלבנטיות למדד המחירים של הלמ"ס. ההגדרה של ציבור האמידים לפי U-Bank מתייחסת לציבור המחזיק בנכסים פיננסיים פנויים של 0.5 –1.5 מיליון ₪ – הגדרה הכוללת ציבור רחב יותר מאלה הנמנים עם העשירון העליון. ציבור זה זוכה לטיפול אישי וייחודי ב-U-Bank.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il