TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

אקסלנס: עודף כושר הזיקוק על רקע החולשה בביקושים מחד, והתנודתיות של מחירי הנפט מאידך - ימשיכו להעיב על מרווחי הזיקוק


אילוסטרציה - נפט
זהו אחד הגורמים העיקריים שהביאו את מעלות להוריד את דירוג האשראי של בז"ן וקבוצת אלון בשבוע שעבר
אקסלנס בית השקעות מפרסם דו"ח שבועי על שוק הסחורות:


שוק האנרגיה

בשבוע שעבר, מרווח האורל השתפר עקב ירידה חדה במחיר הנפט. אולם במרווח מייצג של 2.9 דולר לחבית, עדיין מדובר ברמה שמגלמת הפסד תפעולי לבתי הזיקוק. מרווחי הזיקוק בארה"ב נפלו בשבוע שעבר כתוצאה מעלייה חדה בתפוקה של בתי הזיקוק לאחר מספר שבועת של ניצולת נמוכה במיוחד בשל עבודות תחזוקה עונתיות. שיעור הניצולת של בתי הזיקוק בארה"ב בשבוע שהסתיים ב-17 באפריל עמד על 83.4%, לעומת שיעור ניצולת של 80.4% בשבוע הקודם לו. חרף העלייה הזאת, זהו עדיין שיעור ניצולת נמוך מאותה תקופה שנה שעברה, אז עמד על 84.9%.

עודף כושר הזיקוק על רקע החולשה בביקושים מחד, והתנודתיות של מחירי הנפט מאידך, ימשיכו להעיב על מרווחי הזיקוק, וימשיכו ליצור אווירה של אי וודאות בכל הקשור לתוצאות הכספיות בתחום הזיקוק בטווח הקצר-בינוני. זהו אחד הגורמים העיקריים שהביאו את מעלות להוריד את דירוג האשראי של בז"ן וקבוצת אלון בשבוע שעבר.

מחירי הנפט נפלו בשבוע שעבר בעקבות ירידות בתחילת השבוע בשווקי ההון בעולם, ועקב ירידות בתחזיות של הביקוש העולמי לנפט. הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה הורידה את התחזית לביקוש הנפט ב-2009 במיליון חביות ליום, וכעת התחזית היא לירידה בביקוש של 2.4 מיליון חביות ביום ב-2009 (ירידה של 0.9 מיליון חביות ביום מיוחסת לארה"ב) . הירידה בתחזית צריכת הנפט באה על רקע הורדה נוספת בתחזית של הסוכנות לתמ"ג העולמי שעומדת כיום על 1.4%- לעומת 0.5%- בלבד בתחזית הקודמת. הצפי של הסוכנות תואם את התחזית החדשה של ה-IMF. נפילה של 2.4 מיליון חביות ביום הינה הירידה התלולה ביותר בביקוש לנפט אי פעם. מנגד, מחירי הנפט נתמכו על ידי קיצוץ בתחזית ההיצע, ועל ידי נתונים שליליים פחות מהצפוי משוק הנדל"ן בארה"ב לקראת סוף השבוע.

חדשות רעות נוספות הגיעו מארה"ב, שם המלאים המשיכו לעלות מעבר לצפוי בשוק. המלאים באמריקה כרגע עומדים ברמות שיא של 19 שנים. המלאים של הבנזין גדלו ב-800 אלף חביות, בהשוואה לצפי בשוק של ירידה של 700 אלף חביות.

נתונים על הצריכה בארה"ב גם הם היו עגומים. הצריכה הכוללת של תזקיקי נפט בארבע השבועות האחרנים הייתה 18.5 מיליון חביות ליום בממוצע, ירידה של 258 אלף חביות בהשוואה לממוצע של השבוע לפני, וירידה של 1.3 מיליון חביות ביום יחסית לאותו שבוע ב-2008.


שוק הסחורות החקלאיות

בשבוע שעבר, מחיר הסויה ירד באחוז אחד בלבד, והוא כבר 8.5% גבוה משהיה בסוף 2008. אולם ייתכן כי הביקוש לסויה מדרדר במהירות גבוהה ממה שהמספרים מראים. עפ"י הערכות בארה"ב הביקוש העולמי לסויה יירד ב-6.6% ברבעון הראשון של 2009 – אם כי זהו שיפור לעומת ירידה של 9.5% ברבעון האחרון של 2008. במקביל, סין הודיעה כי היא מרחיבה את התוכנית לקניית סויה בכמויות ענק עד סוף יוני. עפ"י הודעת ראש הממשלה הסיני, הירידה בביקוש למזון בעולם ובסין, פוגעת במגזר החקלאות, וקניות המזון המסיביות נועדו לתמוך במחירי המזון, למנוע מהם מלהמשיך ולהידרדר ולשמור על המוטיבציה של האיכרים הסינים להמשיך לגדל מזון.

ברור שכמות הסויה שנקנית ע"י הממשלה הסינית הולכת למחסנים ולא לצריכה והדבר שופך אור מעט שונה על נתוני המלאים של הסויה בארה"ב. כאמור, מחיר הסויה התאושש מתחילת השנה, בין היתר על רקע הידלדלות המלאים בשל הייצוא לסין. אולם מאחר שנראה כי סויה זו הולכת למחסנים (כלומר למלאי) בארץ אחרת, לא ברור עד כמה הביקוש שהאיכרים האמריקאים רואים משקף את מצב הצריכה האמיתי.

מחיר התירס המשקף ירידה של 3% מתחילת השנה, היה יציב בשבוע שעבר. הדבר אינו מפתיע שכן כל עוד מחיר הנפט אינו מתייצב בצורה משמעותית ולאורך זמן מעל 50 דולר לחבית, האתנול, שהיה מנוע הצמיחה העיקרי של התבואה הזו בארבע השנים האחרונות, אינו יכול לדחוף את מחיר התירס למעלה.

השבוע, מדינת קליפורניה אמורה לקבל החלטה לגבי מדיניות הדלקים שלה, כשהכוונה היא להביא במהירות לירידת זיהום הפחמן. אתנול על בסיס תירס נחשב למזהם בלתי קביל בקליפורניה אם מחשבים את הזיהום הנוצר מהסבת אדמות חקלאיות בהיקף עצום לגידול תירס. לפיכך, החלטה אנטי-אתנול בנושא מהווה גורם סיכון רציני להתפתחות תעשיית האתנול בארה"ב ולכן מהווה סיכון לתעשיית הדשנים. הנושא נדון ברמות גבוהות בממשל האמריקאי, ובייחוד בסוכנות להגנת הסביבה (EPA), בשל ההשלכות לגבי מגזר החקלאות ותעשיית הביו דלקים בארה"ב.

חברת פוטאש פרסמה את הדוחות לרבעון הראשון שהיו גרועים מהצפוי וכללו הורדת תחזיות לכל 2009. אולם, אין באמת כל הפתעה בדוחות ובתחזית. מחיר הנפט תקוע, הביקוש למזון ממשיך לרדת, מלאי המזון העולמיים ממשיכים לעלות - אם כי באיטיות, חברות האשלג מסרבות להוריד מחירים, והאיכרים מסרבים לשלם ומורידים בצורה קיצונית את השימוש בדשן זה. אין בכך כל חדש. יתירה מזו, הרבעון הראשון היה גרוע אולם נתמך במכירות לסין ולהודו. הרבעון השני יהיה, קרוב לוודאי, גרוע בצורה קיצונית לאחר שהחוזים עם סין והודו פגו.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il