TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה

בכלל פיננסים מעריכים כי השוק יתקשה ל"בלוע" את תוצאות מבחני הלחץ לבנקים בארה"ב לכשיתפרסמו


ברננקי
תוצאות המבחנים עדיין לא ידועים אבל הפד טוען שרוב הנבחנים במצב יציב ולא זקוקים לעזרה נוספת
סקירה עולמית יומית מאת אמיר כהנוביץ, כלכלן מאקרו כלל פיננסים:

פרסומי המאקרו בסופ"ש- בארה"ב- מכירות בתים מגמה מעורבת, נמכרו יותר בתים חדשים מהצפי אך פחות בתים קיימים. הזמנות מוצרים ירדו בפחות מהצפי ובשוק העבודה לא נרשמה הפתעה (ראה נתונים בטבלה מצורפת). בבריטניה ובקנדה עליה מעל הצפי במכירות הקמעונאיות ובגוש האירו, מדד מנהלי הרכש הפתיע בנתון גבוה מהצפוי (40.5 לעומת צפי ל-38.9).

בשווקים- מדד הפחד חזר לרדת (36.8) ואיתו בחדות גם מדדי הסיכון (מדד ה-ITRAXX ירד מ-154 נק' ל- 151). מדד הנזילות ה-Ted-Spread נמצא עדיין ברמה הנמוכה מעט מ-1% ומאותת על יציבות במערת הפיננסית.

מבחני הלחץ- יכלו להקל עלינו ולסכם את המתודולוגיה לעמוד אחד במקום שנגלה רק בעמוד 21 שאין בה כלום - לא למתודולוגיה הזאת פיללנו .
מטרת המבחנים- לבדוק תחת שני תרחישים את ההפסדים הצפויים של 19 הבנקים הגדולים והאם ההון שברשותם יאפשר להם לשרוד.

התרחישים- הראשון: האבטלה תעלה ל-8.8% ב-2010 ומחירי הבתים ירדו השנה ב-14%. התרחיש השני: האבטלה תעלה ל-10.3% ב-2010 ומחירי הבתים יפלו השנה ב-22% (טוב, התרחיש האופטימי כבר לא יקרה).

מה הקריטריון העיקרי לצליחת המבחן? אף שלא פורסם רישמית, רוייטרס דיווח כי מדובר בשיעור הנכסים המוחשיים (TCE) שברשות הבנקים, שיעמוד על לפחות 3% מסך הנכסים. זאת מתוך ההנחה שנכסים שאינם מוחשיים לא שווים הרבה בזמן משבר.

תוצאות המבחנים- עדיין לא ידועים (יפורסמו רק ב-4 במאי) אבל הפד טוען שרוב הנבחנים במצב יציב ולא זקוקים לעזרה נוספת.

אז למה משקיעים פשוט לא בודקים בעצמם את מצב הבנקים? השוק רוצה לדעת מה הן תוכניות הממשל לגבי הבנקים.

מה, האם יתנו לבנק שימצא חלש ליפול? הרגולטור החליט שהבנקים האלה "גדולים מכדי ליפול", הנזק שיגרם למשק אם יפלו גדול מעלות החילוץ. כלומר, כנראה שלא.

אז מה בכל זאת יעשו עם בנקים שיכשלו? בנק כזה יוכל להמיר את ההלוואה שקיבל מהממשל למניות, חוץ מזה הממשל יוכל להחליט לתת להם עוד עזרה ואף לכפות עליהם לגייס עוד הון בשוק.

אבל הבנקים בכלל לא רוצים עזרה- בדו"ח שפרסם ה-FSOB עולה כי 250 בנקים דחו את ההצעה לקבל עזרה ממשלתית. על שיקולי הבנקים כבר כתבנו, כעת נקביל זאת לאשפוז בכפייה.

כמה כסף נראה שצריך עוד להוציא כדי לייצב כבר את המערכת הפיננסית בארה"ב- קרן המטבע הבינלאומית מעריכה שסכום של בין רבע לחצי טריליון דולר יעשה את העבודה. מהתוכנית לחילוץ המערכת TARP נשארו כ-100 מיליארד דולר אך התוכנית היא שאת הסכום הנוסף יצליחו לגייס גם ממשקיעים פרטיים.

מה המשקיעים חושבים על הפרסום- השוק הגיב לפרסום בעליות במניות הפיננסים, זה מה שיש למשקיעים להגיד.

השלב הבא- הבנקים יוכלו להגיש סייגים עד ליום שישי הקרוב וביום שני הבא יפורסמו תוצאות המבחנים.

לדעתנו- השוק יתקשה ל"בלוע" את תוצאות המבחנים לכשיתפרסמו. גם אם יתברר כי בנקים "נכשלו" מה שעלול להוביל לפאניקה, כנראה שבצד ההודעה תפורסם גם תוכנית לשיקומם, מה שמצד שני עשוי להגביר את הודאות. ולכן קשה לחזות את ההשפעה הסופית על השווקים.


דחוף לעשות מבחן לחץ לפד עצמו
הרעיון שהגה הממשל בכדי לבדוק את יכולתם של הבנקים לעמוד במשבר צריך אולי לשמש גם כדי לבדוק את הבנק שלו עצמו, הפד, שרכש לעצמו מיליארדים של נכסים מסוכנים בכדי להזרים הון לבנקים, נמצא כבר עמוק בתוך הבוץ, למעשה, נכון לסוף 2008, מחזיק הפד נכסים בשווי 2.25 טריליון דולר, זאת לעומת אחזקת נכסים בשווי 1.33 טריליון שנה קודם לכן. קריסה פיננסית של הפד, אם תהיה תגרור מימון מהתקציב הממשלתי האמריקאי, מהדפסת כסף או ממכירת הנכסים הרעילים שברשותו. שלושת הפתרונות יביאו לפגיעה בכלכלה האמריקאית, אם דרך שחיקת הדולר, אם דרך פגיעה בתקציב הממשל ואם דרך פגיעה בסקטור הפיננסי. מדוחות הפד עולה כי רק מהצלת בנק ההשקעות בר-סטרנס לבדו הוא הפסיד עד כה 3 מיליארד דולר.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il