TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

סיכום צפי דיסקונט ברוקראז' ל-2019


דיסקונט
שוק המניות ב-2019 – צפי לעלייה של אחוזים בודדים בלבד לכל היותר בשוק המניות המקומי, עם המשך תנודתיות ועלייה בסיכון

ניתן לסכם את 2018 בבורסה בת"א במילים בודדות: חיובית ביחס לעולם אך תנודתית מבעבר
בשנת 2018, עד לסוף השבוע האחרון, מדדי המניות המובילים בת"א הציגו יציבות (פרט ל-SME60- שירד בחדות), כאשר במהלך יום ראשון המדדים ירדו בחדות. עד לשבועות האחרונים התשואות אף היו חיוביות, אך הירידות האחרונות בעולם הצליחו להשפיע על ישראל ולמחוק את התשואות הנאות שהצליח להשיג שוק המניות במרבית השנה. ביחס לעבר, ניכרה תנודתיות רבה יותר, ובטח ביחס ל-2017. זאת בעיקר בשל השפעות אקסוגניות משוקי העולם, שכללו התעסקות בנושא הסחר הגלובלי, עליות ריבית בארה"ב, מתיחות בין ראשי גוש האירו לאיטליה ודיונים סביב הברקזיט. השוק הישראלי הושפע לרעה מאירועים אלו, אם כי ביחס לחו"ל הצליח להניב ביצועי יתר.

לאחר "שקט תעשייתי ב-2018" ב-2019 הרגולציה צפויה להתמקד ביוקר המחיה
לאחר כמה שנים של רגולציה מוגברת במספר ענפים, עוד על רקע הדי המחאה החברתית, ב-2018 לא ניכרה התערבות רגולטורית מוגברת במרבית הסקטורים. נכון לדצמבר 2018, לאור עליית המחירים המתגבשת במרבית תחומי החיים והד תקשורתי, הוקמה לאחרונה הוועדה לטיפול ביוקר המחיה. להערכתנו הוועדה צפויה להתמקד בעיקר בתחומי החשמל, המים והגז. בתחום המזון אנו צופים מיקוד בעיקר בסגמנטים הקשורים לספקים/יבואנים וחקלאיים/מגדלים.

אכיפת חוק הריכוזיות תבוא לידי ביטוי במהלך 2019
ב-2019 אכיפת חוק הריכוזיות תבוא לידי ביטוי. חוק זה דורש מחברות פירמידה עד תום 2019 לצמצם קומה נוספת ובכך להגיע לשתי קומות. בנוסף דורש החוק למקד אחזקה בחברות ריאליות או פיננסיות. החוק צפוי להשפיע ב-2019 על קבוצות כגון אידיבי, שכבר החלה במהלך לשינוי אחזקותיה וכן בזק-ביקום–אינטרנט זהב (שלאחרונה מקדמת מהלכים למכירת השליטה בביקום).

שוק המניות ב-2019 – צפי לעלייה של אחוזים בודדים בלבד לכל היותר בשוק המניות המקומי, עם המשך תנודתיות ועלייה בסיכון
לעומת 2018, שבה במרבית השנה הריבית בישראל הייתה יציבה ונמוכה, המהלך האחרון של בנק ישראל שכלל עליית ריבית לקראת סוף 2018 הפתיע. ב-2019 המשך עליית הריבית, הגם שתהיה עדיין ברמות הנמוכות שלה, צפויה להשפיע לרעה על השווקים המקומיים. כיום השוק מתמחר שתי עליות ריבית במהלך השנה הקרובה. במקביל לשינויים בישראל, בסביבה הגלובלית נמשכת אי וודאות פוליטית, עם המשך התעסקות סביב שאלות הסחר הגלובלי וחששות באירופה.


פרמטרים אלו, במקביל לאפשרות לעליות ריבית נוספות בארה"ב, עשויים להוסיף לחץ על השוק. שילוב בין עליית ריבית בישראל, אי וודאות גוברת בסביבה הגלובלית ואפשרות להמשך עליות ריבית בארה"ב, צפוי להוביל להערכתנו להמשך תנודתיות גבוהה בשוק המקומי גם ב-2019 ולעלייה בסיכון בחשיפה לשוק המניות. לאור כך, אנו סבורים כי שוק המניות המקומי צפוי לספק לכל היותר עלייה של אחוזים בודדים בלבד ב-2019.

על רקע צפי לתנודתיות ממליצים להעדיף סקטורים דפנסיביים, בדגש על קמעונאות;
סקטור בתי הזיקוק צפוי להניב תשואה עודפת ואילו בסקטור הנדל"ן עליית הריבית תהווה אתגר; באג"ח BVI קיימת דיפרנציאציה בין האג"חים הטומנת בחובה גם הזדמנויות


לאור הצפי לתנודתיות רבה, אנו ממליצים על חשיפה לסקטורים דפנסיביים, כאשר בישראל אלו כוללים בעיקר את קמעונאות המזון. אנו צופים שנה טובה לרשתות, בשל עלייה כללית בשוק המזון ומהלכים מצד החברות, ובייחוד מצד שופרסל. מבחינה רגולטורית, אנו סבורים כי הרגולטור יתעסק הפעם יותר בסגמנט של היבואנים והחקלאיים ופחות ברשתות הקמעונאיות. מבין המניות השונות אנו ממליצים על שופרסל. בהסתכלות על יתר הסקטורים, אנו ממליצים על חשיפת יתר לבתי הזיקוק. זאת בשל מרווחי זיקוק נוחים וצפי לשיפור במרווחים בעתיד על רקע השקעות מצד החברות וכניסת תקנים חדשים ב-2020. מבין המניות השונות אנו ממליצים על בזן בקנייה ועל פז בתשואת יתר.


תחום הנדל"ן אינו צפוי להניב להערכתנו ביצועי יתר, בשל האפשרות להמשך עליות ריבית וכן אתגרים בפעילות הקניונים. זאת בשל תחרות גוברת באונליין ועלייה בטיסות ישראליים לחו"ל. לאור כך, אנו ממליצים להעדיף חברות החשופות לשוק המשרדים, בשל היותו חסין יותר ביחס לקניונים וכן חברות בעלות רכיב ייזום משמעותי. בנוסף, חברות בעלות תשואת דיבידנד גבוהה תהיינה אטרקטיביות יותר השנה, נוכח ירידת הפוטנציאל לרווחי הון.


נציין כי במקביל לשוקי המניות, אנו מסקרים גם את האג"ח של חברות ה-BVI. בתחום זה אנו סבורים כי קיימת דיפרנציאציה רבה בין החברות ויש מקום לבחון כל חברה בנפרד, כאשר קיים פוטנציאל משמעותי לרווחי הון במספר חברות (לדוגמא אפשר למנות את חברת ספנסר).



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il