TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

אקסלנס ברוקראז': מעריכים רווח של כ-45 מיליון ש' בפעילות שטראוס מים סין ל-2017 בעקבות הגדלת ההשקעה במיזם המים במדינה


אקסלנס
אחרי הדו"ח הכספי של שטראוס ממשיכים להמליץ בתשואת שוק
מיכל אלשיך, אנליסטית בכירה באקסלנס ברוקראז', מגיבה לפרסום הדוחות הכספיים של הרבעון הראשון של שטראוס: "הדוח יחסית טוב לשטראוס לעומת אשתקד ובהתאם לצפי שלנו (רווח נקי של 116 מיליון שקל לעומת 113 מיליון שקל לפי התחזית). הידיעה על רכישת פעילות המים בסין היא חיובית ובאופן כללי רואים מיקוד ארגוני של שטראוס בפעילות העיקריות המרוויחות ופחות בפעילות המפסידות".
אלשיך מוסיפה כי "שיעור המכירות ברבעון הראשון היה גבוה מהצפי (10.8% לעומת 7.4% לפי התחזית) גם ברמת האורגנית, בזכות צמיחה גבוהה בקפה ובישראל. מנגד הרווח בהתאם לצפי, מה שגוזר שולי רווח נמוך ממה שצפינו. זה מגיע מירידה ברווחיות של הקפה, בייחוד בברזיל".
ביחס למגזרים השונים של שטראוס, אלשיך מציינת כי ב"ישראל, שטראוס מציגה תוצאות חזקות, אם כי יש גם השפעה טובה לעיתוי החגים. בסה"כ שטראוס מציגה מספר רבעונים חזקים בישראל עם עלייה בנתח השוק. במגזר הקפה, הסיפור מורכב, המכירות מאוד גבוהות, המטבעות עזרו מאוד אך גם ברמה אורגנית צמיחה נאה. רוסיה חזקה וגם בברזיל המכירות היו גבוהות. עם זאת, דווקא ברווח יש ירידה ברווחיות, שבאה מברזיל בעקבות גידול בעלויות חומרי גלם (קפה ירוק) ושינוי בתמהיל (ירידה בכמויות הקפה מול גידול במכירות מוצרים אחרים). סברה עדיין מציגה חולשה. המכירות לאחר הרבעון זוחלות חזרה כלפי מעלה להערכתנו אך מנגד, ההוצאות מאוד גבוהות, עם קנסות, תפעול קווים חדשים וכו', מה שפוגע במרווחים, מעבר לצפוי. המצב שם עדיין בעייתי וייקח זמן להתאוששות אמיתית. במגזר אחרים – פעילות המים בישראל ממשיכה לתפקד יפה בעוד פעילות המים באנגליה ממשיכה לצבור הפסדים".
אלשיך מתייחסת גם לידיעה כי שטראוס הודיעה על העלאת אחוז אחזקה מ-34% ל-40% בשטראוס מים סין. שטראוס תשלם 78 מיליון שקל עבור אחזקה זו. "הרווח החזוי להערכתנו בפעילות ל-2017 הוא כ-45 מיליון שקל, מה שגוזר מכפיל של רווח כ-12. לראשונה שטראוס מדווחת מספרים, ויש עלייה מאוד חזקה ברווח של הפעילות בסין ולכן מדובר להערכתנו בידיעה חיובית".
אלשיך מעריכה כי "בשנה הקרובה שטראוס תיתן מענה בכל הנוגע לפעילות שטראוס מים באנגליה שעדיין מפסידה. עם זאת, לצד אפקטים חיוביים אנו רואים גם סיכונים בהסתכלות קדימה שנובעים בעיקר מהמצב הפוליטי בברזיל והפיחות במטבע וכן מסימן השאלה סביב קצב ההתאוששות של סברה בארה"ב. ממשיכים להמליץ בתשואת שוק כשמחיר יעד בעדכון (מחיר יעד אחרון שלנו היה 65 שקל)".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il