TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

אקסלנס ברוקראז': ממליצים לתעדף חשיפה לחברה לישראל על פני חברת הבת כיל


חברה לישראל – נפתח פער במודל ל-37%, ממליצים על החלפה: ח"ל על פני כי"ל
ביצועי יתר לכיל על פני ח"ל - בחודשים האחרונים רשמה מניית כיל, בדומה ליתר מניות סקטור הדשנים, תשואה עודפת ביחס למניית החברה לישראל, מה שהביא לפתיחת הפער במודל ה-NAV הסחיר לכ-37%. זאת ביחס לממוצע בשנה אחרונה של כ-32%, כאשר בימים מסויימים הגיע הפער גם ל-25% בלבד.
דיבידנד בבז"ן ב-13.1.17; המנייה כבר רשמה ירידה על רקע ההסדר בפטרוכימיים - אפקט נוסף הוא כי חברת בז"ן, שרשמה ירידות לאחרונה על רקע ההסדר בפטרוכימיים, חילקה דיבידנד נאה של כ-85 מ' דולר. המועד הקובע לדיבידנד היה 13.1.17, מה שהוסיף לפתיחת הפער במודל כיום (ח"ל מחזיקה כ-37% בבזן). נציין כי האחזקה בבזן מהווה כ-13% בלבד מסך נכסי החברה לישראל.
חברה לישראל נשענת בעיקר על כי"ל, לא צפויות השקעות חדשות – כיום ח"ל היא בעיקר חברת צינור המחזיקה בכי"ל עם מינוף (כי"ל מהווה כ-86% מסך נכסי ח"ל). מאז הפיצול אנו לא צופים השקעות חדשות תחת חברת האחזקות, מה שמביא לכך שתזת ההשקעה בחברה צריכה להיות מושתת בעיקר על הדיסקאונט במודל + השאלה האם להיחשף לנכס הבסיס (כי"ל).

לאור פער גבוה במודל, של כ-37%, אנו ממליצים למשקיעים אשר מעוניינים בחשיפה לכי"ל ולסקטור הדשנים, לתעדף חשיפה לח"ל.

מניית כיל מול ח"ל מתחילת אוקטובר 2016 – בשל מינוף, ח"ל הייתה אמורה לעלות יותר מאשר כי"ל

מיכל אלשיך
אנליסטית בכירה
אקסלנס נשואה


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il