TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

"נתוני סחר חוץ ומאזן התשלומים שפורסמו היום ממשיכים לתמוך בחוזקו של השקל "


עופר קליין, הראל
תגובתו של עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים

להלן תגובתו של עפר קליין ראש אגף כלכלה ומחקר מקבוצת הראל ביטוח ופיננסים:
"העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים נותר גבוה גם ברבעון השלישי של השנה ועמד 2.8 מיליארד דולר (על פי נתונים מנוכה עונתיות), וזאת לאחר עדכון משמעותי כלפי מעלה של הרבעונים הקודמים ל-3.5 ו-3.2 מיליארד דולר בהתאמה, כ-4.2 אחוזי תוצר במהלך 4 הרבעונים האחרונים. במקביל, התיאבון של המשקיעים הזרים לרכישת חברות ישראליות (FDI) נותר גבוה גם ברבעון השלישי של השנה, ועמד על 2.9 מיליארד דולר, בדומה לרבעון הקודם ולקצב הגבוה מאוד שנרשם אשתקד.

בנוסף, על פי נתוני סחר חוץ שפורסמו היום יצוא הסחורות בנובמבר (מנוכה עונתיות, במונחים דולריים, ללא אוניות מטוסים ויהלומים) זינק ב-7 אחוזים, ונתוני החודשיים הקודמים עודכנו כלפי מעלה. יבוא הסחורות בנובמבר (אותה הגדרה) ירד ב-3 אחוזים בעיקר בשל ירידה ביבוא מוצרי השקעה שהגיעו לשיא לפני כחודשיים (בהשפעת מפעל אינטל). נתונים הרומזים שנראה עודף גדול גם ברבעון הרביעי.

נתונים אלו יחד עם הריבית הריאלית הגבוהה יחסית בישראל ממשיכים לתמוך בשקל – כמטבע החזק בעולם. נזכיר שלהערכתנו למרות עליית הריבית בארה"ב (היום בערב) – בנק ישראל ישאיר את הריבית ללא שינוי עד לסוף שנת 2017 על מנת לצמצם את פערי הריביות הריאליים בין המדינות בכדי להחליש מעט את חוזקו של השקל."



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il