TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

לקנות מניות ולהעמיק חשיפות לתוך המשבר בזהירות, תוך ניצול התנודות בשוק לעשיית רווחים


יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס
יניב חברון, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אקסלנס, מתייחס בסקירתו השבועית להשלכות האפשריות של הברקזיט בבריטניה: "כמו 80% מתהליכי הגירושים, גם בריטניה בסוף תמצא את עצמה משלמת הרבה יותר עבור האפשרות 'להתפרפר' קצת מהצד. בסופו של דבר בריטניה תשלם הרבה מאוד כסף לאיחוד האירופי בתמורה לאותו דרכון חופשי לעבוד באירופה. אמנם את התמחור של ה-Brexit וההשלכות השליליות קשה מאוד לאמוד, ובכל זאת אנחנו יוצאים מתוך הנחה שהבריטים יסכימו למחירים גבוהים וכואבים כדי לא לשנות את הסטטוס הכלכלי שלהם והאירופאים לא היו רוצים לבחון עד כמה הכלכלה שלהם תהיה עמידה בפני הידרדרות במסחר עם בריטניה".
חברון מוסיף וממליץ: "המצב בבריטניה בקלות עשוי להפוך למשבר פוליטי וכלכלי רחב יותר, לכן יש לקנות מניות ולהעמיק חשיפות לתוך המשבר בזהירות רבה. הסיכוי לטעות פה הוא לא קטן והמשבר הנוכחי עשוי להיות בעל התפתחויות דרמטיות נוספות. רוב המשברים התבררו בדיעבד כהזדמנות כניסה מעניינת אל תוך שוק המניות, מאחר שהמשקיעים מחפשים כניסה לשוק בתמחורים אטרקטיביים שבדרך כלל נוצרים מתנודתיות של משבר. התנודתיות הגבוהה צפויה להימשך ובשנה שבה אין צפי לצמיחה וגידול משמעותית ברווחים - התשואה בתיק תיאלץ להיעשות בחלקה ע"י מסחר בתנודות השוק. מאחר שהתקופה הקרובה צפויה להיות תנודתית במיוחד, וייתכן שנראה עליית תשואות במדינות הפריפריה באירופה - אנו רואים הזדמנות בפתיחת פוזיציות שורט על אג"ח מדינות הפריפריה באירופה. להערכתנו קיים פוטנציאל בכלכלת ספרד, ויש לנצל את הירידה החדה בשוק המניות הספרדי. אנו ממליצים על חשיפת יתר לשוק המניות הספרדי".
חברון מתייחס להשפעת הברקזיט על שוק האג"ח המקומי: "השפעת ה-Risk-Off שיצר משאל העם בבריטניה לא פסחה גם על שוק האג"ח המקומי. הירידה בתשואות האג"ח המקומיות, ובעיקר בתשואות האג"ח השקליות, גררה בשבוע וחצי האחרונים ירידה חדה בציפיות האינפלציה, בעיקר בטווחים הקצרים. נכון להיום, צופה שוק ההון אינפלציה של 0% בשנה הקרובה. להערכתנו, הערכה זו נמוכה מדי, מה שמגדיל את האטרקטיביות של האפיק הצמוד בטווחים אלו. גם פורוורד האינפלציה לשנה השנייה, העומד כיום ברמה של 0.36%, נמוך להערכתנו, כאשר בהקשר זה נזכיר גם את הערכת חטיבת המחקר של בנק ישראל לאינפלציה של 1.2% בשנת 2017, גבוה משמעותית מהתמחור הנגזר משוק ההון. תוצאות משאל העם בבריטניה רק מחזקות את תפיסתנו כי רמת הריבית המקומית תיוותר ללא שינוי במשך תקופה ארוכה מאוד. כמה ארוכה? להערכתנו במשך שנים. הערכה זו מחזקת כמובן עוד יותר את המלצתנו להמשך החזקת התיק במח"מים הארוכים של 4-5 שנים (לפחות)".


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il