TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

תגובת אפסילון לדוחות גזית גלוב


בתו של בן נובו שלם, מנהל מחלקת מחקר בבית ההשקעות אפסילון
גזית גלוב מסיימת שנה מאתגרת במיוחד שהתאפיינה בשינוים משמעותיים.
סיטיקון - זרוע הפעילות הנורדית של גזית גלוב ביצע השנה, "עסקה של פעם במאה שנה" כאשר רכשה בכ-1.5 מיליארד אירו את Gruppen Sektor, חברת מרכזי המסחר השנייה בגודלה בנורבגיה.
רכישת Sektor הפכה את סיטיקון לשחקן המשמעותית ביותר בתחומו באזור הנורדי. סיטיקון ממנה את הרכישה באמצעות הנפקת זכויות בסך של כ-604 מיליון אירו במסגרתה גזית גלוב רכשה זכויות בהיקף כולל של כ-271 מיליון אירו.
בנוסף, בתחילת שנת 2015 גזית גלוב הגדילה את חלקה באטריום בכ-14% תמורת כ-229 מיליון אירו, עלתה לשיעור החזקה של כ-55% והחלה לאחד את אטריום בדוחותיה הכספיים.
בסך הכול במהלך שנת 2015 גזית גלוב ביצעה השקעות בהיקף עצום של כ-500 מיליון אירו בפעילותה באירופה.
במקביל להשקעות באירופה גזית גלוב ביצעה מימושים באחזקות הצפון אמריקאיות ולראשונה ירדה מתחת ל-40% בשיעור האחזקה ב-EQY וב-FCR.
פרט לשינוים הגדולים שבוצעו בתמהיל הגאוגרפי של התיק, גזית גלוב ביצעה שינוים גדולים עוד יותר בשדרה הניהולית ומינתה את רוחה לוין למנכ"לית הקבוצה.
רוחה מכירה היטב את תחום הנדל"ן באירופה ומגיעה עם ניסיון רב שנים והוכחות מהשטח לאחר ששימשה מספר שנים כמנכ"לית של אטריום.
בנוסף לכל השינויים שגזית גלוב בחרה לעשות, היו גם שינוים שאינם תחת השליטה של החברה. כתוצאה מהשינויים בשערי מטבעות הפעילות של גזית גלוב לעומת השקל, ההון העצמי המיוחס לבעלי המניות של החברה קטן בשנת 2015 בכ-1.2 מיליארד ₪.
למרות שמדובר בהשפעה דרמטית על ההון העצמי של החברה, חשוב לציין שכל החברות הבנות של גזית גלוב מתנהלות עם שיעורי מינוף נמוכים ומייצרות תזרים מזומנים חזק ויציב דבר שמקטין את הסיכון של המינוף ברמת הסולו.
cid:image003.jpg@01D18B4A.0E337870
על מנת לחזק את בסיס ההון הנהלת החברה החדשה נקטה במספר צעדים מאוד אחראים, כגון מימוש מניות באחזקות הצפון אמריקאיות והנפקת הון בהיקף כולל של כ-1.4 מיליארד ₪, דבר שהגדיל את הגמישות הפיננסית וחיזק את בסיס ההון.
בנוסף בפעם הראשונה, גזית גלוב הודיעה על הקטנת הדיבידנד למניה. להערכתי כצד זמני שנועד לחזק את בסיס ההון, הוא צד נכון לא רק לבעלי האג"ח אלא גם לבעלי המניות.
cid:image006.jpg@01D18B4A.0E337870
האסטרטגיה החדשה של גזית גלוב מתמקדת בהשגת דירוג אשראי בינלאומי תוך שיפור של היחסים הפיננסים והגדלת רכיב הנדל"ן הפרטי בקבוצה.
מבחינת התמחור המניה נסחרת היום לפי מכפיל הון חשבונאי של 0.9, תשואת FFO של כ-9.5% והפער בין ה-NAV הסחיר לשווי המניה עומד על כ-23%.
ללא ספק ההשפעה של המטבעות והסיפור של קבוצת דורי גרמו לזעזועי גדול במנייה של גזית גלוב יחד עם זאת אנו סבורים שהשוק מעניש את החברה יתר על המידה.
להערכתנו, בארסנל של גזית גלוב ישנם מספיק כלים על מנת לטפל ברמת המינוף הנוכחית ולעמוד בכל היעדים שהציבה לעצמה במסגרת האסטרטגיה החדשה. לכן, סביר להניח שגם בשנים הקרובות גזית גלוב תמשיך לבצע שינוי מאוד גדולים שיקדמו אותו לעבר היעדים שהציבה לעצמה.
מאוד יכול להיות שגזית גלוב תבחר לוותר על אחת הרגליים על מנת להקטין את רמת המינוף או למחוק מהמסחר בבורסה את אחת הרגליים על מנת להגדיל את הרכיב של הנדל"ן הפרטי.
אם החברה תצליח לבצע מספר מהלכים על מנת להקטין את רמת המינוף, לקבל דירוג בינלאומית ולהגדיל את הרכיב של הנדל"ן הפרטי, בעוד כשנתיים-שלוש גזית גלוב תהיה חברה הרבה יותר חזקה ומעניינת.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il