TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

סיכום חודשי של נכסי תעשיית קרנות הנאמנות


הראלי בכל מדדי המניות ואגרות החוב לסוגיהן, לא היה בו די להזרים כספים לקרנות הנאמנות המסורתיות, אבל הוא חתך את הפדיונות שהסתכמו החודש ב-1.1 מיליארד ₪
הראלי בכל מדדי המניות ואגרות החוב לסוגיהן, לא היה בו די להזרים כספים לקרנות הנאמנות המסורתיות, אבל הוא חתך את הפדיונות שהסתכמו החודש ב-1.1 מיליארד ₪
עם זאת, את השבוע האחרון של החודש סיימה תעשיית הקרנות באיזון.

פדיונות של כ-1.3 מיליארד ₪ בקרנות המנוהלות, ומנגד גיוסים של כ-240 מיליון ₪ בקרנות המחקות.

קרנות אג"ח מדינה רושמות את הפדיון החודשי ה-6 ברציפות. זאת, לאחר שאיבדו החודש כ-1 מיליארד ₪ וכ-9.1 מיליארד ₪ בחצי שנה האחרונה.

לאחר חודשיים רצופים של פדיונות, הקרנות המחקות חוזרות לגייס, בהובלת קרנות מחקות על מדדי מניות בארץ ובחו"ל (110 מיליון ₪) וקרנות מחקות על מדדי אג"ח קונצרני, בדגש על תל-בונד ריבית משתנה (250 מיליון ₪).

חודש אוקטובר התאפיין בעליות חדות במדדי המניות בארץ ובעולם ועליות שערים נאות גם באגרות החוב הקונצרניות והממשלתיות. זאת, על רקע הנחישות של הבנקים המרכזיים להמשיך ולתמוך בהתאוששות הכלכלית.

לאחר חודשיים של מימושים במדדי המניות והאג"ח, אוקטובר החזיר את הצבע ללחייהם של המשקיעים, מה שהתבטא מצידם בירידה של כ-50% בקצב הפדיונות בקרנות המסורתיות לעומת ספטמבר לכ-1.1 מיליארד ₪. מרבית הפדיונות התרכזו בקרנות אג"ח מדינה, אג"ח כללי ובקרנות אג"ח חו"ל. מתחילת השנה, הקרנות המסורתיות איבדו כ-3.2 מיליארד ₪, כאשר 7.8 מיליארד ₪ נפדו מהקרנות המנוהלות, לעומת גיוסים של כ-4.6 מיליארד ₪ בקרנות המחקות.

עליות חדות נרשמו החודש במדדי המניות: מדד ת"א 25 ומדד ת"א 100 רשמו תשואה חיובית של עד כ-5.5%. לעומת זאת, מדד ת"א 75 רשם עלייה צנועה יותר שהסתכמה ב-3.6%. הראלי בשוקי המניות בעולם: ארה"ב ואירופה, היה עוצמתי הרבה יותר. הקרנות המנייתיות1 סיכמו את החודש עם גיוסים של כ-110 מיליון ₪. זאת, לעומת פדיונות של 650 מיליון ₪ בחודשי אוגוסט-ספטמבר. קרנות מניות בארץ וגמישות רשמו החודש גיוסים של כ-120 מיליון ₪, ומנגד נרשם פדיון קטן בקרנות מניות חו"ל.

אגרות החוב הממשלתיות רושמות חודש של עליות שערים: מדד ממשלתי כללי עלה החודש ב-0.9% בהובלת מדד ממשלתי שקלי לטווח ארוך שזינק החודש ב-1.8%. בעקבות זאת, קצב הפדיונות בקרנות אג"ח מדינה ירד החודש ב-25% לעומת החודש הקודם ונאמד בכ-1 מיליארד ₪ וכ-4.5 מיליארד ₪ מתחילת השנה.

אגרות החוב הקונצרניות סיכמו את אוקטובר בעליות שערים: מדדי התל-בונד 20,40,60 רשמו החודש תשואה חיובית של עד כ-0.8%. בהמשך לכך, מדד קונצרני כללי עלה גם כן ב-0.8%. בעקבות התשואות הנאות במדדי האג"ח בסיכום אוקטובר, קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש גיוסים הנאמדים בכ-170 מיליון ₪, זאת לאחר חודשיים רצופים של פדיונות.

קרנות אג"ח כללי, בדגש על קרנות מעורבות עם חשיפה מנייתית1, קרנות 10/90 וכו', רשמו החודש פדיון של מעט יותר מ-0.25 מיליארד ₪ - ירידה של כ-60% בקצב הפדיונות לעומת ספטמבר. מתחילת השנה, עדיין נרשמו גיוסים בקרנות אלה המסתכמים ביותר מ-2.7 מיליארד ₪.

מגמה מעורבת באפיק השקלי – עלייה חדה בקצב הפדיונות בקרנות הכספיות שהסתכמו החודש בכ-1 מיליארד ₪. מתחילת השנה הפדיונות בקרנות הכספיות מגיעים ל-24.5 מיליארד ₪. לעומתן, הקרנות השקליות סגרו את החודש עם גיוסים של כ-110 מיליון ₪ וקיזזו מעט מהפדיון שהצטבר מתחילת השנה ועומד על כ-2.4 מיליארד ש"ח.

קרנות אג"ח בחו"ל רשמו החודש עלייה של כ-20% בקצב הפדיונות לעומת החודש הקודם. זאת, בעקבות הירידות באג"ח ממשלת ארה"ב ולמרות תיסוף הדולר והאירו אל מול השקל. בסיכום חודשי, קרנות אג"ח בחו"ל איבדו כ-230 מיליון ₪, המורידים את סך הגיוסים באפיק לכ-1.27 מיליארד ₪ מתחילת השנה.

תעשיית הקרנות מנהלת נכון ל-29.10.15 כ-236.8 מיליארד שקל, הקרנות המסורתיות (בנטרול הקרנות הכספיות) מנהלות כ-207.4 מיליארד שקל והקרנות הכספיות שמנהלות כ-29.4 מיליארד ₪.

מיקי סבטליץ







טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il