TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

ציפיות האינפלציה נמוכות - מומלצת קנייה של אג"ח ממשלתי צמוד


יניב חברון הכלכלן הראשי של אקסלנס מתייחס בסקירתו השבועית לציפיות האינפלציה
"בפעם הראשונה מאז מרץ 2009 שציפיות האינפלציה מצויות ברמה כל כך נמוכה. בנק ישראל מאבד מעט מהאמינות של המשקיעים כלפי היכולת שלו להשיג את יעדי האינפלציה. ציפיות האינפלציה נמוכות בצורה קיצונית, זה יכול להיות יותר גרוע יותר, אך לא בהרבה ובדרך כלל תחזיות קיצוניות מאוד נוטות להתיישר לאורך זמן. במקרה של האינפלציה, הרבה מהמשפיעים הם גורמים זמניים כגון- מחירי הנפט בעולם ומחירי החשמל בישראל. גם במידה והשוק מעריך נכון שהאינפלציה ב-12 החודשים הקרובים תסתכם ב-0.4-0.5% בלבד (להערכתנו יהיה גבוה הרבה יותר), בשנתיים שלאחר מכן האינפלציה צריכה לחזור חזרה לטווח היעד שכן, מחירי הנפט לא ימשיכו לרדת וגם לא מחירי החשמל. לסיכום, ציפיות האינפלציה כיום בעיקר לשלוש שנים אך לא רק, נראות מאוד נמוכות ושוות קנייה של אג"ח ממשלתי צמוד. הציפיות עוד עשויות לרדת, אך לא הרבה כך שההפסד הפוטנציאלי כאן הוא נמוך אך הרווח הפוטנציאלי קורץ במיוחד."

עוד אומר חברון כי "האג"ח המקומי השקלי התנהג בהתאם למגמה הגלובלית - בירידת תשואות. הצמוד מתקשה, אבל נראה שמתבשלת פה הזדמנות מדהימה. האפיק הצמוד סבל הכי הרבה בשבוע האחרון וגם בתחילת השבוע המשיך לפגר אחרי האפיק השקלי. הירידה במחירי הנפט והסחורות התעשייתיות בעולם מעולם לא עשתה טוב לאפיק הצמוד, אך בתוספת רגולציה הפועלת להורדת יוקר המחיה, ההשפעה הופכת להיות דרמתית. הפיתוי להאריך את התיק, גדול, אך נראה לנו שגוי – ההתמתנות בנתוני המאקרו הגלובליים והמשך החולשה בנפט ובמחירי הסחורות בעולם יוצרים קרקע טובה להארכת התיק שכן התשואות לא יישארו נמוכות עוד הרבה זמן. יחד עם זאת, פיחות של השקל ועליית תשואות באירופה ובארה"ב, יובילו בהמשך להפסדים כואבים (אולי קצת יותר מתון מהפעם האחרונה, אך לא בהרבה). במידה והפיחות במטבע יימשך, אנחנו צופים תגובה הרבה יותר שלילית בשוק האג"ח המקומי שכן פיחות במטבע מקטין עוד יותר את ההסתברות להורדת ריבית על ידי בנק ישראל בהמשך לדברים שנאמרו בשתי החלטות הריבית האחרונות "

בנוגע לשוק הסיני אומר חברון "שבוע אחרי שבוע, אנחנו שוב עדים למציאות המתדרדרת של סין. אמנם, בממשלת סין מנסים להחזיר ביטחון על ידי מרדף של הרגולטור אחרי ספקולנטים, אך הכלכלה הריאלית ושוק המניות חושפים את האמת וככל הנראה כבית קלפים, שבכל רגע עשוי להתפרק. מזה שבועות אנחנו מפקפקים ביכולתו של הרגולטור הסיני לעצור את הירידות בשווקים באופן מלאכותי (יוצר אי אמינות לגבי שווין האמיתי של החברות), אך לפחות בינתיים עושה רושם שהוא מצליח, דגש על עושה רושם."


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il