TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > המלצות אנליסטים

כיל – מיטב דש ברוקראז' סבורים כי על כיל לרכוש את אנטרפיד פוטאש


אמיר אדר, מנהל מחלקת מחקר ישראל מספק 3 המלצות להנהלת כיל
1. ספקו הנחיות קדימה
2. פרסמו תוכנית השקעות בנוגע לאתיופיה
3. שקלו לרכוש את אינטרפיד פוטאש

מכירת אחזקות לאומי בחברה לישראל הזכירה לנו שוב את כל אותם גורמים שהקשו על מניית כיל בשנה האחרונה.
הנה רשימה של העיקריים שבהם (לפי סדר אקראי), עסקת המכר בניו יורק של החברה לישראל, אימוץ מסקנות ששינסקי2, הפרשות ומחיקות כתוצאה מתהליך רה ארגון מאסיבי אשר בטווח הקצר מייצר בעיקר רעשי רקע חשבונאיים, רצף של עיצומים והשבתות שהחריף לבסוף לשביתה של כשלושה חודשים, בוררויות מול המדינה, בוררויות מול חיפה כימיקלים, חיכוכים מול המדינה, שדה בריר, התגברות החשש ממכירת האחזקות של פוטאש בחברה, שריפה במתקני פוספט, מחירי הסחורות, חלושה בחלק משווקי היעד, חולשה במניות הסקטור, חולשה באירו, התחזקות השקל ועוד ועוד גורמים היוצרים שילוב כמעט בלתי אפשרי של "אתגרים" פנימיים, חיצוניים וכמובן לחצים מסחריים אשר הובילו לכך שמניית החברה נמצא מרחק של 2 שקלים בלבד מרמות השפל בשבועות שלאחר פירוק BPC (אוגוסט 2013) בהם עסק השוק בנבואות חורבן לסקטור. היו גם לא מעט מהלכים טובים בהיבט של העסקי של החברה אולם ערכם של אלה יצוף (בשאיפה) בשנת 2016.
כבר דברנו לא מעט בחודשים האחרונים על החשיבות בסיום תקופת המעבר ועדיין כעת לאור השפל בו נמצאת מניית החברה והעדר זרזים לשינוי מגמה בחרנו לתת לחברה 3 המלצות שעשויות להשיב את האטרקטיביות של החברה גם בתקופה שכזו:
הסדר כפי שתראו הנו מהקל אל הכבד.....
1. ספקו סוג של הנחיות קדימה לשוק - נזכיר כי יש מנעד רחב מספיק מהמצב בו אתם נמצאים היום ועד לשלל היעדים המפורטים המספקת פוטאש.

2. פרסמו את תוכנית ההשקעות המיועדת לאלאנה- במצב הנוכחי יתכן ושווי אלאנה הנו שלילי לשוויה של כיל. 130 מיליון הדולר שהושקעו עד כה הנם רק יריית הפתיחה למהלך CAPEX גדול ומורכב שאלאנה עצמה העריכה בשעתו בכ- 642 מיליון דולר כאשר לא מן הנמנע והמספרים הרלוונטים שונים מכך. עוד נזכיר כי מבחני הכדאיות של אלאנה בוצעו לפי מחיר אשלג של כ- 430 דולר לטון די רחוק לעומת המחירים כיום. נקודה נוספת הנה המצב הביטחוני באפריקה ואיומי הטרור במזרחה לרבות אתיופיה וג'יבוטי היוצרים סיכון אשר לא ניתן להתעלם ממנו לחלוטין בוודאי בכל הקשור להיבט הלוגיסטי של הפעילות בראייה של חמש שנים קדימה, כך למשל בתרשים המצורף ראו את הדרך מהמכרה עד לנמל בג'יבוטי...

3. שקלו שוב מהלך קונסולידציה בתחום האשלג – להערכתנו המועמדת הראשית הנה INTREPID POTASH אשר כישלון הנהלתה הנוכחית להוביל לשיפור בתוצאות ולהתגבר על חוסר הביזור הגיאוגרפי מהווה, להערכתנו, הזדמנות לרכישה. אינטרפיד נסחרת בשווי שוק של כ- 622 מיליון דולר, המשקף מכפיל EV/EBITDA לשנה הבאה של 6.46 זאת לעומת מכפיל כיל הנסחרת 6.67 ושל פוטאש העומד על 8.08. נזכיר כי כיל כמעט ואינה מוכרת בארה"ב כך שהרכישה יכולה לספק לה ביזור גיאוגרפי ולאזן במקצת את התמהיל הגיאוגרפי בסגמנט זה. מצב הנוכחי בשוק מוביל להאטה בקצב הכניסה של שחקנים חדשים לצד קונסולידציה של שחקנים קיימים וכך למשל ראינו לפני כחודש את הצעתה של פוטאש לרכישתה של k+S ורעש בלתי פוסק בהקשר של אורלקאלי ואורלכם. INTREPID POTASH פועלת בארה"ב ומוכרת את תוצרתה רק לשוק המקומי. כושר הייצור שלה בשנה הנו כ- 900 אלף טון אשלג גרנולרי כמו כן הנה אחת משתי יצרניות בעולם של LANGBEINITE שהנו דשן אשלג מיוחד מבוסס גופרית ומגנזיום בהיקף של כ- 185 אלף טון אשר הנו כדוגמת ה- SOP (לו קיים פוטנציאל במכרה אלאנה) בעל מרווחים גבוהים יותר. החברה אשר אינה מבוזרת מבחינת שווקים סיימה אשתקד מחזור השקעות הוניות גבוה וכעת מתמקדת ביעילות תפעולית לצד גמישות שיווקית אך עדיין ללא הצלחה לה ציפתה כאשר בשבוע שעבר נאלצה שוב להנמיך את תחזיותיה.

ומילה אחרונה בהקשר הרבעון השני - כיל תפרסם את תוצאותיה ב- 12 לאוגוסט – גם הפעם אין אנו מתכוונים לפרסם תחזיות שכן מדובר ברבעון שצפוי להיות מושפע מהותית מהשביתה ועל כן כל ניסיון לקלוע לתוצאות או להשליך מהן קדימה מיותר לטעמנו. כן רלוונטי לראות האם יעודכנו ההפרשות בנוגע לבוררות עם האוצר וכן בנוגע לבוררות מול חיפה כימיקלים כאשר בטווח קצר נראה האם תהיה התייחסות בנוגע למידת ההשפעה, אם בכלל, לשריפה במפעל הפוספט ביוני האחרון.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il