TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

אנליסטית IBI לקראת דוחות שופרסל


מודל הערכת שווי עדכני מוביל אותנו להוריד את מחיר היעד ל-10.2 ₪ למניה, 24% מעל מחיר השוק.אנו מעלים המלצתנו מ"ניטראלי" ל"קניה".
האם הרבעון הקודם היווה תחתית?
שופרסל צפויה לפרסם את הדוח לרבעון הרביעי ולשנת 2014 כולה ב-25/2.

ככלל, צריך לזכור שהרבעון הרביעי היה חלש בקרב כל השחקניות בענף המזון, הן על רקע עיתוי החג והן בשל ירידה בצריכה הכספית והכמותית במהלך 2014. בשופרסל, שהחלה במהלך "הורדת המחירים הגדולה" במחצית השנייה של 2014, החולשה תבוא לידי ביטוי אפילו יותר.

להערכתנו, החברה תציג ירידה של 3.4% בשורה העליונה עם איזון תפעולי (בהשוואה להפסד תפעולי ברבעון הקודם) והפסד נקי של 14 מיליון ₪ ברבעון. בנוסף, צריך לקחת בחשבון שלא רק שהרבעון הרביעי היה כמעט נטול חגים ורווי במבצעים שנועדו לעודד צריכה מוגברת, אלא שגם הסוכרייה של "הטבות סוף שנה" שמקבלות רשתות השיווק מהספקים מוטלת בספק וזאת על רקע כניסתו לתוקף של חוק המזון בתחילת 2015. ככל הנראה יתקבל בונוס סוף שנה, אך בהיקף מצומצם יותר מאשר בעבר.

מצד שני, נראה כי הרבעון הקודם היווה סוג של תחתית עבור החברה, כך שהיא צפויה להציג שיפור קל בפרמטרים על רקע גידול במעברי קופות, סיום ההפרשות החד פעמיות הכרוכות ביישום התכנית האסטרטגית ותחילת גילום החיסכון בעלויות התפעול.

בשורה התחתונה
אנו סבורים כי מצבה הנוכחי של שופרסל מחייב להסתכל על המגמה ולאו דווקא לבחון את התוצאות בהשוואה לרבעון המקביל או לתקופה שקדמה לשנת 2014 יוצאת הדופן (לשלילה) ולתכנית האסטרטגית שגובה מחיר יקר בטווח הקצר.

מודל הערכת שווי עדכני מוביל אותנו להוריד את מחיר היעד ל-10.2 ₪ למניה, 24% מעל מחיר השוק. אנו מעלים המלצתנו מ"ניטראלי" ל"קניה".
















טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il