TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

סיכום חודש נובמבר תשואות תעשיית קרנות הנאמנות


מיקי סבטליץ, מנהל קשרי יועצים
הזינוק בדולר והעליות במדדי המניות בארה"ב ובאירופה הקפיצו את קרנות מניות בחו"ל לראש טבלת התשואות בנובמבר ומתחילת שנה

זאת, לאחר שהניבו למשקיעים החודש תשואה של כ-5.5% בהובלת קרנות מניות באירופה וקרנות מניות בארה"ב שזינקו החודש ב-7% וב-5.7% בהתאמה.

קרנות מניות בישראל רשמו בנובמבר תשואה חיובית של 1.4% בהובלת קרנות מניות יתר וקרנות מניות ת"א 100 שעלו ב-1.7% ו 1.8% בהתאמה.

קרנות אג"ח בחו"ל רשמו החודש את התשואה הגבוהה ביותר מבין קרנות האג"ח שהסתכמה בסיכום חודשי ב-1.4%
בהובלת קרנות אג"ח הצמוד לדולר וליורו שהניבו החודש תשואה חיובית של עד כ-2.6%.

הקרן שרשמה את התשואה הגבוהה ביותר בחודש נובמבר היא הקרן "מודלים 0F לונג דולר פי 5" שקפצה בכ-15.2%. בצד השני, הקרן שהשיגה למשקיעים את התשואה הגרועה ביותר החודש: "איילון 60 אקסטרים שורט ת"א 25 פי 2" לאחר שירדה בכ-7%.

• קרנות אג"ח כללי הניבו למשקיעים החודש תשואה חיובית ממוצעת של 0.1%. החשיפה למניות בקרנות מעורבות כגון: 90/10 ו-80/20 הכפילה למשקיעים את התשואה הממוצעת ל-0.2%. קרנות אג"ח כללי ללא מניות השיגו למשקיעים תשואה שלילית העומדת על כ-0.2%.

• קרנות אג"ח קונצרני רשמו החודש ירידה של 0.5%. כמו כן, קרנות ה-HIGH YIELD רשמו החודש תשואה שלילית העומדת על 0.9%. עקב כך, קצב הפדיונות בקרנות הקונצרניות רשם עלייה לרמה של כ-0.6 מיליארד ₪.

• אגרות החוב הממשלתיות התאפיינו בנובמבר בעליות שערים, מדד אג"ח ממשלתי כללי רשם החודש תשואה של כ-0.1%, קרנות אג"ח מדינה נותרו החודש ללא שינוי וקרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך ירדו ב-0.3%.

מדד מיטב דש של תשואות קרנות הנאמנות עלה החודש ב-0.3% כאשר מתחילת השנה הוא עלה ב-3.8%. החודש הקרנות המנייתיות1 תרמו את מרבית העלייה של מדד תשואות קרנות הנאמנות של מיטב דש למרות שמשקלם הוא בסה"כ מעט גבוה יותר מ-7% מכלל הקרנות בתעשייה.

• קרנות המתמחות במניות בישראל רשמו מתחילת השנה תשואה חיובית של 3.4%. הקרנות שבלטו בתשואות מתחילת השנה הן קרנות מניות ת"א 25 וקרנות מניות ת"א 100 שעלו ב-9.9% וב-5.5% בהתאמה.

• קרנות המתמחות במניות בחו"ל רשמו מתחילת השנה תשואה של 15.7%, התשואה הגבוהה ביותר מבין כל האפיקים. הקרנות שבלטו בתשואות החיוביות היו קרנות מניות אסיה, שעלו מתחילת השנה ב-21.8%, וקרנות מניות ארה"ב שהניבו למשקיעים תשואה של כ-19.7%.

• קרנות אג"ח כללי רשמו תשואה חיובית של 4.3% מתחילת השנה, כאשר קרנות אג"ח כללי ללא חשיפה למניות הניבו למשקיעים תשואה של 3.3%. משקיעים שהלכו צעד קדימה והשקיעו בקרנות אג"ח כללי עם חשיפה של עד כ-10% מניות, הניבו תשואה ממוצעת מעט גבוהה יותר העומדת על 4.1%. קרנות עם חשיפה הגבוהה מ-10% הניבו למשקיעים תשואה גבוהה יותר העומדת על 4.6%.

• למרות התשואות השליליות בחודשים האחרונים, מתחילת השנה המגמה באפיק הקונצרני עדיין חיובית- קרנות הנאמנות הקונצרניות ללא מניות עלו מתחילת השנה ב-2.5%, ובהמשך לכך, קרנות אג"ח קונצרני עם חשיפה מנייתית רשמו תשואה מעט נמוכה יותר העומדת על 2.3%. קרנות ה-HIGH YIELD הניבו למשקיעים תשואה של 1.5%, תשואה נמוכה ביחס לסיכון האשראי שלקחו המשקיעים.

• העליות המתמשכות באגרות החוב הממשלתיות סייעו לקרנות אג"ח מדינה לרשום תשואה של 3.7% בהובלת קרנות אג"ח מדינה צמודות מדד לטווח ארוך שעלו ב-6.7%.





טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il