TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

לידר: ממליצים קניה למגדל ביטוח במחיר יעד של 7.6 ש"ח


מגדל
האנליסט אלון גלזר: כצפוי דוחות חלשים לאור התוצאות החלשות בשוק ההון, אבל עם זאת הרווח בהחלט מפתיע
מגדל ביטוח פרסמה הבוקר את תוצאותיה לרבעון ה- 2 של השנה.
כצפוי לא מדובר בתוצאות חזקות, אם כי יש לציין כי התוצאות מפתיעות מעט לטובה, ואם משווים אותן לאלה של כלל ביטוח שפורסמו בשבוע שעבר הרי שמדובר בתוצאות טובות יותר.
החברה רשמה ברבעון רווח נקי של 108 מיליון ₪, לעומת רווח נקי של 288 מיליון ₪ ברבעון המקביל ורווח נמוך מאד של כ- 15 מיליון ₪ ברבעון הראשון של 2008. הדו"ח הושפע לשלילה משוק ההון כמובן, ובנוסף גם לאינפלציה ולתיסוף בדולר השפעה קלה, אם כי כמובן עיקר הפגיעה נובעת משוק ההון החלש. מנגד מגדל ממשיכה ליהנות מהצמיחה במשק, וממשיכה לרשום גידול בהיקפי הפעילויות, בעיקר בענפי החיסכון לטווח ארוך.
בביטוח חיים וחסכון ארוך טווח רשמה החברה רווח של כ- 97 מיליון ₪ (לעומת הפסד של 2 מיליון ₪ ברבעון 1), כאשר החברה סובלת מאי גביית דמי הניהול המשתתפים אולם מנגד נהנית מצמיחה של 9% בפעילות וירידה מרשימה בפדיונות, שעמדו על 2.4% מהעתודות (לעומת 2.9% בשנה שעברה).
החברה ממשיכה לרשום גידול חד בדמי הגמולים בפנסיה ( 24% ) וגמל ( 51%) אולם החברה מדווחת על ירידה ברווחיות בפנסיה ( 5 מיליון ₪ לעומת 10מיליון ₪ ברבעון המקביל) על רקע ירידה קלה בדמי הניהול ועליה בהוצאות.
בביטוח כללי נרשמו תוצאות מאכזבות מעט, כאשר החברה רשמה רווח של 9 מיליון ₪, בדומה לרבעון הראשון של השנה, ונמוך משמעותית מהרבעון המקביל אשתקד (בו נרשם רווח של 48 מיליון ₪). החברה סבלה מפגיעה ברווחיות ברכב חובה (ירידה בהכנסות מהשקעות ורווחיות חיתומית נמוכה יותר), ומהרעה ברווחיות ביתר ענפי הביטוח הכללי, כאשר ענפי החבויות והרכוש (לא רכב) הפסידו ברבעון.
ביטוח בריאות: החברה נהנית מהמשך הגידול בפעילות בשיעור של 7.2% , כאשר הרווח עמד על כ- 15 מיליון ₪ לעומת 3 מיליון ₪ ברבעון 1 ו- 30 מיליון ₪ ברבעון המקביל אשתקד. השינויים ברווח נובעים כמובן מההכנסות מהשקעות. ברווחיות החיתומית בתחום חל שיפור קל.
שירותים פיננסיים: החברה רשמה הפסד של כ- 1 מיליון ₪, כאשר היא מדווחת על ירידה, בסך הנכסים המנוהל בתחום הקרנות, דבר שהביא להרעה בתוצאות בהשוואה לרבעון 1 בו נרשם רווח של כ- 3 מיליון ₪.
בשורה התחתונה הדו"חות, כצפוי, חלשים יחסית על רקע התוצאות החלשות בשוק ההון, וההשפעה של ההפסדים בשוק ההון מתחילת השנה. עם זאת, רווח של 108 מיליון ₪ ברבעון בעייתי בו גם האינפלציה והדולר השפיעו מעט הוא בסך הכל רווח מספק. ראוי לציין כי החברה ממשיכה לצמוח בהיקף הפרמיות, בעיקר בתחום החיסכון ארוך הטווח, התחום בו מרוכזת עיקר פעילות מגדל.
ולגבי התמחור - מגדל חטפה חזק מדי וכיום היא נסחרת במחיר הנמוך משמעותית משוויה הכלכלי. רווח רבעוני של 108 מיליון ₪ משקף בדיוק מכפיל 10, כל זאת ברבעון בעייתי בו מגדל לא גובה חלק משמעותי מדמי הניהול בביטוח חיים, והפסדי ההשפעות פוגעים בכל ענפי הפעילות.
בלידר מאמינים כי מניות הביטוח ראויות להסחר במכפיל דו ספרתי על הרווח המייצג. אם מגדל נסחרת כיום במכפיל 10 על תוצאות רבעון חלש משמעותית מרבעון מייצג, מדובר, כאמור, במחיר זול ובבית ההשקעות ממליצים על החברה בקניה עם מחיר יעד של 7 ₪.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il