TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

מיטב: תשואת יתר לפרוטרום במחיר יעד של-40 ש"ח


האנליסטית רוני שקל מעריכה כי החברה תצמח בשיעור גבוה משמעותית מצמיחת השוק
החברה פרסמה תוצאות מצוינות לרבעון השני של השנה, שהוכיחו, כי החברה מתחילה ליהנות מפירות מסע הרכישות שביצעה ב-2007, כפי שהדבר בא לידי ביטוי בצמיחה המרשימה בהכנסות וברווחים.
הכנסות החברה ברבעון השני הסתכמו ב-132.5 מיליון דולר לעומת 91.7 מיליון דולר ברבעון המקביל, צמיחה של 44.6%, כאשר בנטרול השפעת המטבעות הייתה הצמיחה מסתכמת ב-36%. זאת, עקב צמיחה פנימית דו ספרתית הן בחטיבת תמציות הטעם והן בחטיבת חומרי הגלם, איחוד הרכישות שבוצעו במחצית השנייה של 2007, פעילות Cross Selling והתחזקות האירו והשקל מול הדולר.
הרווח הגולמי הסתכם ב-49.7 מיליון דולר והיווה כ-37.5% מהמחזור, בהשוואה ל-32.8 מיליון דולר ברבעון המקביל, שהיווה כ-35.8% מהמחזור. השיפור ברווחיות הושג הודות לעליית מחירים שביצעה החברה עקב עליית חומרי הגלם, כאשר השלמת מרבית מיזוגי החברות שנרכשו ב-2007 תרמה גם כן לשיפור ברווחיות. מרבית הפעילויות שנרכשו הינן בעלות שיעורי רווחיות גבוהים יותר, ולכן תורמות גם כן לשיפור ברווחיות.
הרווח התפעולי הסתכם ב-17.9 מיליון דולר, 13.5% מהמכירות, לעומת 8.5 מיליון דולר ברבעון המקביל, 9.3% מהמכירות. השיפור ברווחיות נובע משיפור הרווחיות הגולמית וכן מניצול הסינרגיה בין החברות שנרכשו. במהלך 2007 סבלה פרוטרום מירידה ברווחיות עקב ביצוע מסע הרכישות שביצעה, והחל מ-2008 רואים חזרה לשיעורי הרווחיות שאפיינו את החברה בעבר.

ראייה לעתיד:
באופן כללי, החברה לא רואה באחרונה שינויים במגמות בשוק, שצומח בשיעור ממוצע של 4%-5% (צמיחה נמוכה יותר בארה"ב וגבוהה באסיה), כאשר ישנה האצה במעבר למוצרים טבעיים (בעיקר באירופה, כשאנגליה מובילה). כמו כן, מגמת הקונסולידציה נמשכת, ולהערכת החברה תמשך בשנתיים הקרובות. מגמת המעבר למוצרים טבעיים פועלת לטובת החברה, שכן 2/3 ממוצריה הינם מוצרים טבעיים, בעוד אצל המתחרים הגדולים 2/3 הינם מוצרים סינטטיים.
פרוטרום תצמח בשיעור הגבוה משמעותית מצמיחת השוק, על רקע אפשרויות Cross Selling מהרכישות שביצעה הן בין החטיבות השונות והן בין הלקוחות, כשניצנים לכך היו ברבעון השני, כאשר במהלך הרבעונים הבאים תחול השפעה מהותית יותר של ה-Cross Selling על המכירות. כמו כן, התמקדות במוצרים טבעיים, והתמקדות בלקוחות בינוניים, בעוד המתחרות הגדולות מתמקדות בלקוחות גדולים יתרמו גם כן לצמיחת המכירות.
חו"ג- התעשייה בה פעלה החברה הייתה במשך שנים תעשייה דפלציונית. במהלך 2007 ביצעה החברה מהלך של העלאת מחירים ללקוחותיה על מנת להתמודד עם עליית חו"ג, כאשר את התוצאות של מהלך זה רואים בשיפור שרושמת החברה ברווחיות הגולמית. לאחרונה ישנו שינוי כיוון בשוק חומרי הגלם, כאשר היה ושינוי מגמה ומחירי חו"ג יתחילו לרדת (ומתחילים לראות סימנים ראשונים לכך), הדבר ישפיע לחיוב על החברה ורווחיותה.
מיזוגים ורכישות- לאחר מסע הרכישות שביצעה החברה ב-2007, במחצית הראשונה של השנה פעלה פרוטרום להשלמת תהליכי המיזוג וניצול הסינרגיות בין הפעילויות, שהחזירו את החברה לשיעורי הרווחיות שאפיינו אותה בעבר. החברה תחזור בקרוב להמשך ביצוע רכישות שיתרמו להמשך צמיחתה ויהיו סינרגטיות לפעילותה.

פרוטרום הוכיחה את יכולתה לבצע רכישות אסטרטגיות ויותר מכן רווחיות. כיום פרוטרום נמצאת בסביבה עסקית נוחה יותר מבעבר, עקב עדכון המחירים ללקוחותיה, כאשר שינוי מגמה בשוק הסחורות, רק תשפיע לחיוב על החברה. החברה הצליחה לבצע את מרבית הסינרגיות שהיו טמונות במיזוג הרכישות, ולחזור לשיעורי הרווחיות היפים שאפיינו אותה בעבר. להערכת כלכלני בית השקעות מיטב, בהתבסס על מבנה החברה כיום, פרוטרום נסחרת במחיר סביר ביחס למחירים בשוק של חברות בתחום, אולם בהשקעה בחברה כיום טמונה אופציה לקבלת רכישות נוספות, במכפילים נמוכים יותר מאלו שהחברה נסחרת בהם, שיביאו לקפיצת מדרגה נוספת בהתרחבות החברה. לאור האמור לעיל, ממליצים במיטב על תשואת יתר במחיר יעד של 40 ₪ למניה.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il