TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

כלל פיננסים הורידה את מחיר היעד של מניית כיל ל-56 שקלים


כלל פיננסים
כימיקלים לישראל הודיעה על חוזה אשלג של 500 אלף טון בסין לחצי השני של 2011 לפי 470 דולר לטון, הנחשב ל"מחיר רצפה"
חברת כלל פיננסים הורידה את מחיר היעד של מניית כיל מ-60 ל-56 שקלים בשל הנסיגה במחירי הסחורות. כימיקלים לישראל הודיעה על חוזה אשלג של 500 אלף טון בסין לחצי השני של 2011 לפי 470 דולר לטון. "החדשה המעניינות יותר הגיעה עם חתימת ההסכם הראשון של BPC, שבועיים קודם לכן, במחיר דומה, הגבוה ב-70 דולר מהחוזים שנחתמו למחצית השנייה של 2011 ונמוך ב-10% ממחיר הספוט הנוכחי", אומרים בכלל.

"בעוד שההודים מתכתשים במשך חודשים עם BPC על המחיר (שבתקופה זו האמיר ב-70$), Sinofert הסינית ו-BPC סיכמו על חוזה החדש, תוך שהן מעמידות בפני ההודים עובדה מוגמרת – מחיר רצפה של 470 דולר לטון. כל מה שנותר להודים הוא לבקש מחברות האשלג ליצור תקדים ולהשוות את תנאי העסקה לשל הסינים - גם כאן, תהיה זאת התקפלות של ההודים ביחס לעמדתם המקורית לחוזה שנתי שכן הסינים סיכמו על חוזה לשישה חודשים. אם יישמר פער מסורתי של 20 דולר לטון לטובת הסינים, בליית ברירה, ההודים צפויים לסכם על מחיר של קרוב ל-500 דולר לטון, או גבוה מכך. זאת בהינתן שלא יחתמו חוזים חדשים במחיר של 550 דולר או יותר".

"כיל רגישה במעבר להתפתחויות בהודו. עם השלמת התמונה בסין מסתמן כי קשיים באספקת אשלג עד סוף השנה, אם יבצרו כאלו, יבואו על חשבון ההודים - הקופצים האחרונים על העגלה. מלבד האינטרס הבסיסי להסיט משלוחים לשוק המקומי הרותח, ההתחייבות של BPC וקנפוטקס (בנפרד) לשוק הסיני עשויים לדחוף ביתר שאת את ההודים לייבא אשלג מכימיקלים לישראל (בעלת 20% נתח שוק בהודו ב-2010) ו-APC הירדנית", מציינים בכלל.

"בעוד שהדעה הרווחת בשוק היא שהודו אינה יכולה להימנע מיבוא אשלג ב-2011, קיים תסריט פחות חיובי. לפי תסריט זה, למורת רוחם, עשויים ההודים להקטין השנה את יבוא האשלג באופן ניכר, לאחר שייבאו 5.5 מיליון טון ב-2010. הדבר יהווה להערכתנו התפתחות שלילית לכיל, אשר תתקשה למצוא אלטרנטיבה למשלוחים שיועדו להודו בתחילת השנה", נכתב בסקירה.




טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il