TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

מיטב על כי"ל: התירס בדרך ל-8 דולר לבושל?


מיטב
גלעד אלפר, אנליסט במחלקת מחקר sell side: "אנו נניח בזהירות מחיר של 600 דולר לטון אשלג. בתרחיש כזה, הרווח התפעולי של חטיבת האשלג אמור לגדול פי 2.5 לעומת 2010 והרווח התפעולי של כל כי"ל אמור לקפוץ בערך פי 2"
עפ"י מאמר שיצא בבלומברג, נשיא חברת ייעוץ המתמחה בתירס ובסויה, חוזה כי מחיר התירס יכול להגיע ל-8 דולר לבושל עד יוני 2011. מעבר לתמונה הטכנית, נוסיף כי התמונה הפונדמנלית נראית שורית: יבולי התירס השנה יהיו נמוכים בכ- 4.4% לעומת שנה שעברה וזאת כאשר סין, בפעם הראשונה, מייבאת כמויות ענק של תירס, והביקוש לתירס מתעשיית האתנול האמריקאית בסימן עלייה (וכאשר הנפט נסחר ב-90 דולר לחבית הביקוש יגבר גם ללא סובסידיות). כתוצאה מזה, מלאי התירס נמצא ברמות שפל הסטוריות.

חברת הייעוץ מזהירה כי המחיר עלול לקפוץ ל-14 דולר לבושל תוך שנתיים בשל הרעה בתנאי גידול היבולים ברחבי העולם. התחזית הזו נראית לנו מעט מוגזמת ויכולה להתממש להערכתינו רק כתוצאה משחיקה מסיבית בערך הדולר האמריקאי או כתוצאה מקטסטרופה חקלאית כלשהי.

מה המשמעות של תירס במחיר 8 דולר לבושל? לפחות עפ"י הניסיון בשנים האחרונות מחיר האשלג מפגר בערך בשני רבעונים אחרי מחיר התירס. דבר נוסף שניתן לראות הוא שמחירי התירס והאשלג נמצאים ברמות תואמות. כלומר תירס במחיר של 8 דולר לבושל אמור כביכול להביא למחיר של כ-800 דולר לטון אשלג. עם זאת ייתכן שהמגזר החקלאי וחברות האשלג יתנהגו בשנים 2011-2012 ביתר מתינות וזהירות מאשר בשנות האופוריה של 2007-2008.

מהן המשמעויות הכספיות? כבר היום כאשר התירס נסחר ב-5.5 דולר מתבצעות עסקאות במחירים של 440-450 דולר לטון אשלג, וזאת לעומת מחיר של 360 דולר ברבעון השלישי של 2010. קשה לאמר בדיוק מה יהיה מחיר האשלג אם התירס יעלה 8 דולר לבושל, אך אנו נניח בזהירות מחיר של 600 דולר לטון אשלג.

בתרחיש כזה, הרווח התפעולי של חטיבת האשלג אמור לגדול פי 2.5 לעומת 2010 והרווח התפעולי של כל כי"ל אמור לקפוץ בערך פי 2 (זאת על סמך עסקי האשלג לבדם, ללא התחשבות בקפיצה שעשויה לקרות גם בעסקי הפוספט).

נקודה אחרונה – עפ"י ניתוח של משרד החקלאות האמריקאי, ההכנסה של מגזר החקלאות האמריקאי צפויה לקפוץ ב-31% השנה. נתוני אבטלה נמוכים במיוחד (למטה מ-4%) באיזורים החקלאיים בארה"ב גם הם מצביעים על שגשוג במגזר.

בסיכומו של דבר, מניית כי"ל מייצגת השקעה במגזר עשיר ומשגשג, הנהנה ממגמות גלובאליות חיוביות וצפוי לצמוח חזק לתוך 2011. בנוסף, המניה משלמת תשואת דיבידנד של כ-6%.

אנחנו ממשיכים בהמלצת "קנייה" ומחיר יעד של 67 ש"ח.





טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il