TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

מיטב תשיק מחר קרן נאמנות שתתחקה אחר מדד התל-דיב 20


מיטב
מאז השקת המדד "תל-דיבידנד 20" ע"י הבורסה בת"א (2.7.06) ועד ליום 28.2.10 הוא השיג תשואה של כ-75%. זאת, לעומת תשואה של 38% במדד ת"א 100
מחר, יום שלישי ה-9.3.10 מנפיק בית ההשקעות מיטב קרן נאמנות חדשה, שייעודה הינו השגת תשואות דומות ככל הניתן לשיעור השינוי במדד התל דיב 20.

מדובר בקרן הנאמנות היחידה בישראל שמתחקה אחר מדד התל-דיב 20, שהושק ב-2.7.2006 ע"י הבורסה בתל אביב. על אף שמדובר במדד בורסאי מוכר פחות, הוא מתברר כמאוד אפקטיבי בתוצאותיו. זאת, מאחר והמדד כולל את מניותיהן של 20 חברות (הכלולות במדד ת"א 100), שלהן מדיניות קבועה של חלוקת דיבידנד ותשואת הדיבידנד שלהן היא הגבוהה ביותר. וכל זה ב-0% דמי ניהול!

נאמנות כנגד נאמנות. חלוקת דיבידנד שנתי במזומן ובאופן עקבי מחזקת את הקשר שבין בעלי המניות לבין החברה ומגבירה את נאמנותם לחברה. בארה"ב, למשל, מקובל מאוד להחזיק מניות מסוג זה לאורך פרקי זמן ארוכים, כך שהן עוברות, לעיתים קרובות, בירושה מאב לבן. המשקיעים גומלים לחברה בנאמנות כנגד נאמנות.

איתנות פיננסית. חלוקת דיבידנד במזומן משדרת מסר של איתנות פיננסית. מעבר להתייחסות נאותה של החברה לבעלי מניותיה, הרי שבהגדלת שיעור הדיבידנד משנה לשנה, במידה והיא מתרחשת, מאותתת החברה למשקיעים על שיפור במצב עסקיה.

זרם הכנסות קבוע למשקיעים. חלוקת דיבידנד שנתי, רציף ועקבי, מתאימה מאוד למשקיעים ברוטואיסטים כדוגמת קופות גמל הפטורות ממס על דיבידנד. מבחינה זו, קיים דמיון בין מניות שמחלקות דיבידנדים לבין אג"ח, אף כי זרם ההכנסות מדיבידנדים בעתיד פחות ודאי מאשר זרם הריביות מאיגרות חוב. העובדה, שהריבית כיום היא נמוכה מאוד מקנה יתרון גדול מאוד לחלוקת דיבידנד גם עבור משקיעים פרטיים.

תשואה עודפת. בספרות המקצועית הוכח במרבית המחקרים, שמניות של חברות שמחלקות דיבידנדים באופן עקבי משיגות תשואה עודפת על פני מניות של חברות שאינן מחלקות. מחקרים רבים שנעשו, בעיקר בעולם הרחב, מצביעים על כך. גם בישראל עולה תמונה דומה ממעט בדיקות שנעשו בנושא.

מאז השקת המדד "תל-דיבידנד 20" ע"י הבורסה בת"א (2.7.06) ועד ליום 28.2.10 הוא השיג תשואה של כ-75%. זאת, לעומת תשואה של 38% במדד ת"א 100.



טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il