TLV  |  LDN  |  NY
 
מסחר בבורסה בורסה מסחר בבורסה תחרות המשקיעים מסחר בבורסה

העמלות שלנו

העמלות שלנו

חדשות

גידול של כמעט פי 3 בגניבת רכבים חדשים מודל 2023

מערכת טלנירי | 28/9, 20:19
פוינטר מסכמת את רבעון 3 בגניבות רכב בישראל

אינטל וטאואר מודיעות על הסכם חדש להרחבת כושר ייצור

מערכת טלנירי | 5/9, 21:04
טאואר תרחיב את כושר הייצור שלה בטכנולוגיית 300 מ"מ באמצעות רכישת מכונות שיותקנו במפעל אינטל בניו מקסיקו, כמענה לביקושים גדלים של לקוחות החברה
> > > ניתוחי שוק אנליסטים

פסגות על הבדלי הדיסקאונט בין דסק"ש לכור: ממליצים להגדיל חשיפה בכור על חשבון דסק"ש


דנקנר
מעריכים כי כור נסחרת כיום בדיסקאונט סחיר של 40% ודיסקאונט כלכלי של כ-55%
פסגות בית השקעות: מניות כור ודסק"ש הן מהעולות הבולטות בשוק המניות מתחילת השנה, על רקע הצלחת ההשקעה בקרדיט סוויס שבשילוב עם אפקט המינוף הובילה לעליה של 190% במניית דסק"ש ושל כ- 152% במניית כור. בעקבות העליות החדות יותר במניית דסק"ש הצטמצם משמעותית הדיסקאונט הסחיר במניה, לרמה של כ- 11%. הדיסקאונט הכלכלי אמנם עומד על 40% אולם חלק ניכר ממנו נובע מהדיסקאונט בו נסחרת מניית כור.

כור נסחרת כיום בדיסקאונט סחיר של 40% ודיסקאונט כלכלי של כ-55%. אם בעבר דרשנו דיסקאונט גבוה בכור בשל אי הוודאות הטמונה בהשקעתה בקרדיט סוויס, היום למעשה תיק ההשקעות של כור נראה יציב וסולידי יותר. המאזן של כור כולל השקעה במ.א. בשווי שוק של כ-3.4 מיליארד ₪, השקעה בקרדיט סוויס בשווי שוק של כ-2.6 מיליארד ₪, השקעה בקרפור בשווי שוק של כ-300 מש"ח ומזומנים בהיקף של כ-2.5-3 מיליארד ₪ (58-70% משווי השוק של החברה).
כיום איננו רואים הצדקה לדיסקאונט סחיר כה גבוה בכור. בנוסף, חשוב לציין כי אנו מצפים לדיבידנד משמעותי עם פרסום דוחות הרבעון השני. לאור זאת, אנו מעלים המלצתנו לכור לתשואת יתר במחיר יעד של 140 שח.

בתקופה זו אנו לא מרגישים כי דיסקאונט סחיר של 11% הינו עמוק מספיק על מנת להצדיק המלצת תשואת יתר למניית דסק"ש. אומנם לדסק"ש תיק השקעות מגוון ודפנסיבי יחסית (עיקר השווי מגיע מתחומי הקמעונאות, התקשורת וחומרי הדברה), אך ברמות התמחור הנוכחיות אנו לא רואים העדפה לאחזקה בדסק"ש על פני החברות הבנות. נציין כי דסק"ש תמשיך לחלק דיבידנדים ככל הנראה גם בהמשך השנה, אך תשואת הדיבידנד צפויה להיות נמוכה מזו של כור. על אף שסלקום מהווה כ-43% מתיק ההשקעות של דסק"ש, בתקופה האחרונה התנהגות מניית כור (ובעיקר קרדיט סוויס) היא זו שקבעה את כיוון מניית דסק"ש. קשה להעריך האם תופעה זו תוכל להימשך, על רקע העובדה שסלקום היא האחזקה המהותית של דסק"ש. לאור כל האמור לעיל, בשילוב העובדה שהמלצתנו לסלקום הינה תשואת שוק (וכך גם לשופרסל) אנו מורידים את המלצתנו לדסק"ש לתשואת שוק במחיר יעד של 99 ₪.

לאור זאת, אנו ממליצים להגדיל חשיפה לכור על חשבון הקטנת חשיפה בדסק"ש.


טלנירי מציעה לך את מגוון השירותים תחת קורת גג אחת!

פתיחת חשבון למסחר בארץ ובארה"ב, שירותי איתותים לישראל, ארה"ב והמעו"ף, שירות החזרי מס, תוכנת ניתוח טכני ועוד... השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם

שם מלא*: טלפון*: דוא"ל:


RSS

כתבות נוספות

- מידע פיננסי לפני כולם  © כל הזכויות שמורות  |  משרד ראשי: יגאל אלון 94, תל-אביב  |  073-250-5855  |  info@talniri.co.il